Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kié lesz a Fertő tó Szépe?

Szélhámossággal vádolja a Totáldivat Színházat a Videopress Menedzseriroda, mert véleményük szerint ők a kizárólagos jogtulajdonosai a Miss Fertő tó – Fertő tó Szépe elnevezésű szépségversenynek.
(illusztráció)
A Totáldivat Színház július 13-án rendezi meg a Fertő tó Szépe nemzetközi szépségverseny döntőjét, ha megrendezi, mert a Videopress állítja, ellopták a védjegyoltalom alatt álló rendezvényüket. A védjegy használatára nem kért és nem is kapott tőlük engedélyt a Totáldivat, ezért a Videopress jogi képviselője felszólította a védjegy – szerintük – jogosulatlan használóját, nyolc napon belül tegye közzé, hogy az oltalom alatt álló rendezvény megszervezésére nem jogosultak.

A rendezvényt megtartják

Schneiderné Burai Ilona, a Totáldivat Színház tulajdonosa azonban úgy vélekedik, a rendezvényt mindenképpen megtartják, legfeljebb a nevét változtatják meg, ha számára is hitelt érdemlően bizonyítják, valóban a Videopress a jogtulajdonos.
– Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a Miss Fertő tó – Fertő tó Szépe versenyt a Totáldivat Színház szeretné megrendezni – mondotta Szabó Ferenc, a Videopress Menedzseriroda igazgatója. – Ez egyszerűen szélhámosság, mert ellopták a cégem tulajdonát képező, védjegyoltalom alatt álló elnevezésünket. Ezen túlmenően pedig nem rendelkeznek semmilyen rendezvényszervezésre való bejegyzett jogosultsággal. Természetesen engedélyt sem kértek tőlünk a névhasználatra. Ezért úgy döntöttem, hogy az ügyvédi felszólításon túl polgári peres és büntetőeljárást kezdeményezek, hiszen a védjegyoltalom a bejelentés napjától él, amit az ügyvédem már hónapokkal ezelőtt megtett.
Szabó Ferenc a konkrét eseten kívül sérelmesnek tartja, hogy cégét – ily módon – rossz hírbe keverik.

Augusztusban újabb versenyt ?

 A versenyre összesen 67 lány jelentkezett. Közülük az első válogatást 37-en „ élték túl " . A szombat esti döntőbe 19-en kerültek, közülük ketten Ausztria színeit képviselik. A lányok ezen a héten egy panzióban készülnek a nagy megmérettetésre, amely már pénteken a Miss Bikini megválasztásával veszi kezdetét. Másnap a Gyermek- és Ifjúsági Központban 19 órakor estélyi ruhában mutatkoznak be a zsűrinek, hogy aztán fürdőruhában, fehérneműben és koktélruhában is megmutathassák magukat. Vasárnap délelőtt a szépségkirálynő és udvarhölgyei feldíszített hintóval utaznak a Fertőre, ahol köszönti őket a fertőrákosi polgármester. Ezt követően Meggyesen (Mörbisch) látják vendégül a Fertő tó szépeit.
– A Videopress évente több sikeres és botránymentes szépségversenyt rendezett – fejtegette a Videopress tulajdonosa – , ezért jó hírünk megőrzése érdekében is meg kell tennünk a szükséges lépéseket. A Fertő tavi szépségversenyt egyébként – mint arra jogosultak – augusztusban szervezzük meg.
– A szépségverseny döntőjét az eredeti időpontban és helyszínen rendezzük meg, már nincs visszaút – jelentette ki határozottan Schneiderné Burai Ilona. – A Videopress jogi képviselőjének felszólítását megkaptuk, de úgy érzem, mi mindent elkövettünk azért, hogy ne legyen semmi probléma. Számomra megnyugtató, hogy a Magyar Szabadalmi Hivatal kérésünkre igazolta, a rendelkezésükre álló nyilvános adatbázisokban jelenleg – a mi iratainkon kívül – nem található kérelem a Miss Fertő tó – Fertő tó Szépe elnevezés védjegyoltalomra. Igaz, a nyilvános adatbázis, mint írták, nem tartalmazza a legfrissebb adatokat.

Abban az esetben, ha valami félreértés miatt valóban a Videopress a jogtulajdonos, akkor természetesen változtatunk a néven. Szépségversenyt különben bárki, bárhol, bármikor rendezhet. Az ilyen esetekben, mint a mienk, döntő, hogy ki lépett először.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentsük, amíg menthető!

Három környezetvédő szakember több hónapos munkával elkészítette a Lövérek természeti értékeit… Tovább olvasom