Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Két párttal Sopron sikeréért

Walter Dezső személyében közös polgármesterjelöltet állít az SZDSZ és az MSZP soproni szervezete. A két párt helyi szinten is szorosabb kapcsolatot épít.
– Még mielőtt kitör a nyári vakáció, szeretnénk tiszta képet adni arról, mit nyújtunk majd a választóknak az őszi, helyhatósági választásokon – mondta bevezetőként az MSZP és az SZDSZ soproni szervezetének tegnap esti sajtótájékoztatóján Kránitz László, a szocialisták helyi elnöke, felelevenítve az országgyűlési képviselőválasztások időszakát is, amikor a szabaddemokrata dr. Kertész Zoltán a szocialista jelölt javára lépett vissza a második fordulóban. Az összefogás tehát már tavasszal is működött, országosan is példaértékű a két párt együttműködése, egyértelmű tehát a soproniak törekvése, hogy a helyhatósági választásokra is kiterjesztik kapcsolatukat.

– Nem is volt vita az összefogásról, csak annak formájáról – vette át a szót a soproni szabaddemokraták elnöke, Kóczán Zoltán. Korábban ugyanis önálló polgármesterjelöltben gondolkodott a helyi SZDSZ, de miután nyilvánosságra került, hogy a szocialisták jelöltje az 55 éves soproni vállalkozó, Walter Dezső, azonnal felsorakoztak mögéje. „ Igazi sopronit, igazi polgárt sikerült találni a személyében, és úgy gondoljuk, a két párt összefogása megoldást hoz a jövőre nézve " – jelentette ki Kóczán Zoltán, hozzátéve, mindkét szervezet azon a véleményen van, hogy Sopronban új alapokra kell helyezni a városvezetést, azt „ másként kell csinálni".

A szabaddemokrata elnök elmondta azt is, hogy ősszel mindkét párt külön-külön listát állít majd, de lesznek közös jelöltjeik is.
A két párt támogatása a sikerhez vezethet – véli a polgármesterjelölt, Walter Dezső, aki korrekt, a város érdekeit szem előtt tartó vezető kíván lenni. – Új arcokkal indulunk az őszi választásokon, előremutató programunk minden soproni érdekét szolgálja – mondta Walter Dezső, hozzátéve: „ a bizalommal élni fogunk, de nem visszaélni " .

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangversenyek a Soproni Ünnepi Heteken

Tovább olvasom