Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kereskedelmi központ és klinika épül

Sopron - Ha minden az elképzelések szerint halad, mintegy 150 újabb munkahely jön létre az Aranyhegyi Innovációs és Ipari Park beruházásai révén. Állatorvosi klinika is megnyitja kapuját.
– A helyi munkahelyteremtés egyik alappillérét az Aranyhegyi Innovációs és Ipari Park ingatlanértékesítési folyamata jelenti – fogalmazott dr. Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. – Az utóbbi hetekben megélénkült az ipari park telkei iránt az érdeklődés.

Több beruházóval is ígéretesen haladnak a tárgyalások, hogy nagyszabású létesítmények, újabb munkahelyek jöjjenek létre. Az új jelentkezőktől az ingatlanértékesítés során összességében több tízmillió forint bevétel várható a város kasszájába. Az ipari park tizenhét betelepült cége mellé a napokban kezdett édesipari üzem kivitelezési munkáihoz a tizennyolcadik vállalkozás.

A több százmilliós beruházás elkészültével legalább hetven munkavállalót alkalmazhatnak. Egy másik területen kereskedelmi centrum építésére kötöttek velünk szándéknyilatkozatot, illetve előszerződést. Egy másik vállalkozás az elhasználódott számítástechnikai eszközök raktározására és szétszerelésére szakosodott, s hétezer négyzetméteres logisztikai központ felállítását tervezi.

Előrehaladott tárgyalások zajlanak arról, hogy a közlekedési hatóság is az ipari parkban települjön le. Négy állatorvos összefogásával ezer négyzetméteres területen állatorvosi klinikát hoznak létre. A tervek szerint jövő év tavaszán már el is kezdődhetnek az előkészületek. Mindezekkel a beruházásokkal mintegy százötven új munkahely várja majd a helyi álláskeresőket.

Dr. Komornoki László elmondta még: az ipari park cégei számára közbeszerzési, pályázati szakértőt alkalmaznak a még sikeresebb működés érdekében.

Ami a közeljövőt illeti, az ipari park pályázatot nyújtott be közművesítésre, útépítésre, amelynek révén újabb hat, egyenként ezer négyzetméteres építési telket alakítanak ki.

A vezérigazgató hozzátette: nagy a verseny az ingatlanértékesítés területén, hiszen Soprontól alig húsz-harminc kilométerre a falvak jutányos áron, szinte ingyen biztosítanának telephelyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés, idén utoljára

Sopron - Fizetőparkolásról, távhő- és autóbuszdíjakról, önkormányzati lakások és helyiségek… Tovább olvasom