Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kecskefej a Fidesz-iroda ajtaján: Nem jogerősen megszüntették az eljárást

Nem jogerősen megszüntette a Soproni Városi Bíróság a Gál Szabolcs ellen indult büntetőeljárást. A tettes korábban már kapott pénzbüntetést.

A Soproni Városi Bíróság nem jogerős végzésében megszüntette a soproni Fidesz-iroda ajtajára kecskefejet akasztó Gál Szabolcs ellen indított büntetőeljárást.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, idén január 8-án, akkor még ismeretlen személy egy levágott állat fejét tette ki.

Az előzményekhez tartozik, hogy a Fidesz-MPSZ soproni szervezetének nevében Abdai Géza elnök megbízásából dr. ifj Arszin Miklós, a Soproni Városi Bíróságon becsületsértés vétsége miatt magánidítványt tett január 23-án.

Ezzel párhuzamosan a rendőrségen is folyt nyomozás. A Soproni Rendőrkapitányság január 25-én az eljárást megszüntette, és garázdaság miatt szabálysértési feljelentést küldött a bírósághoz. (Ez utóbbi már jogerősen lezárult. Gál Szabolcs 20 ezer forintos pénzbüntetést kapott).

A becsületsértési ügy miatti feljelentést a napokban tárgyalta a bíróság. Az eljárást azért szüntették meg, mert Gál Szabolcsot ebben az ügyben korábban már felelősségre vonták. Különben a kétszeres büntetés tilalmába ütköznének.

A bíróság megjegyezte, kérésükre a Fővárosi Törvényszék megküldte a Fidesz-MPSZ alapszabályát, amelyben felsorolják a helyi elnök jogkörét. Ezek között azonban nem szerepel, hogy a helyi szervezet becsületét ért sérelem miatt bírósági eljárást kezdeményezzen. Perindítási jogosultsága nincs, ilyen csak a Fidesz-MPSZ-nek, és ezen belül is csak a felsorolt személyeknek van.

Mivel, jelen esetben nem a jogosult tette a magánidítványt, ezért a bíróságnak ezen indokkal is lehetősége lett volna megszüntetni az eljárást.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. szekelyse50 2012. szeptember 08. 20:17
  „Hát ha valaki nem tud jót cselekedni ,semmit nem ér el.”
 • 51. igazember 2012. május 28. 09:18
  „"49. Pretorianus" Látom Te nem csak bebifláztad,hanem érted is a történelmet."Kádár János a proletárok szentje"Ezt én inkább igy mondanám "Kádár János a komcsik szentje".Már csak az hiányzik,hogy Péter Gábornak állitsanak szobrot.”
 • 50. LAZA 2012. május 27. 17:10
  „Túrabakancs!
  Értékelem a hozzám írt véleményedet ezért ne érts félre:
  Ne,hogy eljöjjön az ídő amikor majd saját magadat kell szembeköpni.
  Hidd el nagyon rossz érzés.Velem is megtörtént.
  Abban pedig teljesen egyetértünk,hogy a jelenlegi állapotok rendbehozatalára nem 2 év még csak nem is 10 év hanem jóval több kell.
  Csak,hogy?
  Nagyon remélem nem gondolod komolyan,hogy ez a simicskázó,matolcsizó társaság foglya ezt megcsinálni.
  Talán egyszer egy új generáció!Igen ha az értelmesebbje egy az egyben nem menekül el ebből az élhetetlen országból?
  Reménykedjünk!”
 • 49. Pretorianus 2012. május 27. 16:13
  „46. pancser 2012.05.27. 11:14
  Neked szent nekem szörnyszülött!
  "A megtorlás

  A következő három évben mintegy 400 embert végeztek ki a forradalomban való részvételért, több mint 21 668 személyt börtönöztek be, 16-18 ezer főt internáltak.[3] Mindezt az amnesztia ígérete után, és úgy hogy a résztvevők jelentős része elmenekült az országból. A börtönökben sokakat brutálisan vallattak, megkínoztak, köztük számos nőt és kiskorút is. Az 1957. évi 4. törvénnyel lehetővé tették a 16 év feletti fiatalkorúak esetében is a halálbüntetés kiszabását. (Lásd: Mansfeld Péter kivégzése!) A szovjet hadsereg által elfogottak közül további több száz főt szovjet hadbírósági eljárás során végeztek ki, mintegy 860 embert a Szovjetunió kényszermunkatáboraiba deportáltak.[3] [42]"
  És ne feledkezzünk meg a kb 250000 emberről,aki csermanek véres keze miatt volt kénytelen elhagyni az országot...”
 • 48. Olajfa14 2012. május 27. 12:37
  „39. 41. 46. A történelembe a "kedves vezető" is beírja magát. Kérdés, hogyan. Volt időszak, amikor még a "legnagyobbak" közé tartozhatott volna, de az utóbbi kétéves teljesítményével ... hátul kullog. Nem véletlen, hogy Kádár 100. születésnapját eltitkolják és csak "mobil szobrot" lehetett állítani, pedig a parlament előtt lenne (lesz ) a helye.”
 • 47. igazember 2012. május 27. 11:50
  „Kedves "vitriol2" Kezd kicsit unalmas lenni ez a sok SS-ezés.Elfelejtetted kinek az oldalán álltunk a 2. világháborúban?Nem véletlen álltunk Hitler , a Wermacht és igy az SS.mellett is.Miért is?Mert visszaakartuk szerezni a szemét tianon által elvett területeinket,ha jól tudom kb.70,5%.Területeink több mint a felét elvesztettük,lakosságunk az 1910-ben még 20 886 487 fő volt , Trianon után 7 615 117 főre esett vissza.Nem beszélve arról,hogy a javát Románia kapta,akit már az elsö csatában szarrá vertünk.A román király szeretett volna Magyarország uralkodója lenni.Az amerikai Harry Hill Bandholtz megüzente neki,hogy "menjen egyenest a pokolba".Hidd el nekem a komcsik jóval több kárt okoztak mindenkinél.Nos ennyit az SS-ezésröl.Vitázhatunk még ,ha akarod,de csak a tényekröl vagyok hajlandó.”
 • 46. pancser 2012. május 27. 11:14
  „Kádár János a proletárok szentje, mondta az író a szoboravatáson. Nagyon sötét az aki aki az ellenkezőjét állítja!”
 • 45. Pretorianus 2012. május 27. 10:28
  „Modi! Miért nem jelennek meg a vitriolnak címzett válaszaim?”
 • 44. Pretorianus 2012. május 27. 09:26
  „vitriol!
  Zanzásítva egy két tény,mivel a hosszú válaszaim nem mentek át a szűrőn a tegnapi nap... .:)
  A Szálasi szobrot nem Jobbikos vezetők állíttatták,bizony akárhogy is nézem a képeket és olvasok,nem találom őket említve...
  A Magyar Sziget hivatalos honlapján nem találom sehol a Jobbikot említve... a bal és szélsőbal bűntetteit nemhogy egy kecskefejjel,de egy világgal sem lehetne eltakarni... gyáva,kisstílű cselekedet volt.
  Az útszéli stílusod a még mindig megvan,látom a 43. hozzászólás egyik megszólításában! Túrabakancs hozzászólásaiban nyomát sem találom ennek a felé,felénk feltételezett arroganciának... Öngólt rugtál,vörös!”
 • 43. vitriol2 2012. május 26. 23:36
  „turhabakancs azt, hogy a hitleri poilitikát egy időben nagyon sok ország "átvette" az nem a hitleri politika nagyszerüségét" bizonyitotta-

  királyi többest használo"pretorianus"!
  hoztad a "formádat", választ kaptál a 33-ban a kritizált "stilus" ügyében, de igy mivel a kritizált stilus töletek származik nincs érzékeny elutasitás- ill. reagálás. Probálkozz kicsiny -királyi többesszámu- az ellen lejáratásán, de eddig-legalábbis velem szemben- mindig alulmaradtál- vagyis hirtelen a nagy erkölcsi prédikáciod "lealkonyult"- hirtelen másrol kezdtél REGÉLNI”
 • 42. zakarias3 2012. május 26. 20:24
  „A fityesz foggal körömmel harcolt a hatalomért 2010ben.Ígértek fűt,fát,hogy ők mindent helyrehoznak,erre egyedűl csak ők képesek!Tisztában voltak azzal,hogy milyen helyzetben van az ország,(akkor sokkal jobban álltunk)így értelmetlen dolog ilyenre hivatkozni.Nem azért akartak hatalomra kerűlni,hogy megmentsék az országot,hanem azért,hogy a vezetők és a pártkatonáik szétlopják az országot!”
 • 41. Pretorianus 2012. május 26. 20:11
  „39. embertelen 2012.05.26. 19:54
  Valószínűleg igazad van!
  Kádár már beírta magát a magyar történelem legsötétebb fejezeteibe, de a másik is dolgozik rajta!”
 • 40. Túrabakancs 2012. május 26. 20:06
  „vitriol2+ekkenekepen+csingling stb...
  Amíg ti a kecskefejes állatkínzó, részeges, agyament pártján álltok, addig én szívesen viselem az általatok
  rám aggatott jelzőket. Ez még mindig jobb, mint kiállni egy agybeteg tette mellett.
  Más:
  Ti nem veszitek észre, hogy az általotok annyira antidemokratikusnak, és országrombolónak tartott itthoni gazdasági intézkedéseket egyre többen átveszik az európai ország kormányai? Ne csak az ATV-ből merítsétek a híreiteket.
  LAZA!
  Nem 2-év, hanem 10-is kevés lesz a rendbetételhez...ha egyáltalán lehetséges. Megismétlem: ebben az országban nagyobb részt azok az állampolgárok szívnak anyagi szempontból, akik eladósodtak. Erről nem a mostani kabinet tehet, függetlenül attól, hogy valóban vannak rossz intézkedéseik, de ettől még nem fogom leköpdösni őket.”
 • 39. embertelen 2012. május 26. 19:54
  „31.Olajfa14 Lehet, hogy Kádárra 200 év múlva is emlékezni fognak és lehet az is, hogy erre a senkiházi Orbánra már 20 év múlva is csak kevesen.”
 • 38. vitriol2 2012. május 26. 18:23
  „35. Juzek 2012.05.26. 17:09
  most mi a baj?
  ha dicsérem a kedves vezetöt, vagy ha szidom?
  ja és "3-4 évvel ezelőtt" is annyira utáltam a az orbáni"felépitményt"(hatalmat akarokat), mint most.
  de tényleg igaz az, hogy "Mindig azok firkálnak, akiknek tele van a belük!"(bocsi a tökük)
  ja és egy kis kitérő:
  az egyik fülkés élfan megint megtámadt, a STILUSOMMAL van/volt gondja. na de kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a válasza arra, hogy a kritizált "stilus" eredete tölük származik”
 • 37. soproni 2012. május 26. 18:14
  „34. vitriol2 !A közelébe nem állhatsz "Túrabakancsnak"de,ha neked ez a stílusod,akkor hajrá!Jó szórakozást,mert neked ez az.”
 • 36. okda 2012. május 26. 17:47
  „Mitológiában a levágott fejet visszaillesztették és halhatatlanná vált az áldozat. Ezt akarjuk?”
 • 35. Juzek 2012. május 26. 17:09
  „34. vitriol2
  Te ki a Világ , Európa fűzfapoétája!
  Várjad csak meg, hogy mi jön a jelenlegi kormány után!
  Te, szerencsétlen! gondolkodj! Mit orbákoltál 3-4 évvel ezelőtt? ERRE NEKEM,- NEKÜNK- nincs SZÜKSÉGÜNK!
  Mindig azok firkálnak, akiknek tele van a belük!”
 • 34. vitriol2 2012. május 26. 15:05
  „fülkésekegy kis "bocsánatkérő" versikeZelk Zoltán:( után szabadon)

  A szeretet.

  Ha Róla szólnak,
  ahogy kimondják a nevét,
  színültig telik szeretettel,
  fénylő mosollyal, a beszéd.
  Róla szól a munkás a gyárban
  és este, otthon, a család,
  elmúlt napot, jövőnket mérni,
  előveszik egy-egy szavát.
  Falvak mélyén, kemencefénynél
  ha ül a szomszéd s szóba kezd:
  <<Orbáni elv-társ megigérte...
  Orbán elv-társ mondta ezt...>> --
  Neve a bizonyság pecsétje
  megfontolt, okos szavakon:
  fölépült már, fölépült várad,
  falai ronthatatlan állnak
  szívünkben, Bizalom

  Mivel nagyon sok rosszat irtam szeretett kedves vezetönkről- a gyorsnaszádosrol- ezért az alábbi versikével akarok "vezekelni:

  Köszönjük néked Orbán elv-társ,
  Tiéd a hálánk tiszta lángja ég.
  Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
  Virágot hintünk amerre mész.

  Fogadjuk néked Orbán elv-társ,
  Utadra lépünk, Te vezess tovább!
  Tavasszra nyílló gyermeki nótánk,
  Elébed hajlik, mint virágos”
 • 33. vitriol2 2012. május 26. 15:03
  „Pretorianus
  kicsiny- de királyi többest használó- fülkés éltapsolo!
  hát nem érted? tudod a turhának irt stilust a Te csapatodtol "másolt" stilusban irtam- tudod a D.tompika "kia f.sz"ozott..
  másik az SS. jelző- még eddig soha sem Te, sem a szélsőjobbikuSS csöcselék nem tudta cáfolni azokat a tényeket ami miatt irtam többször az SS-t.Te sem cáfoltad azt amit irtam roluk példaként.(itt)
  "kecskefej"--- meg"pedig jó takaró a baloldal bűneinek elfedésére" hát a disznoláb töletek?
  ja és kedves fülkés(királyi többest használó) éltapsolo: mikor "dicsértem én a "kecskefejes" akciot?
  ja és az utszéli stilus?(mégegyszer) hát nem töletek tanultuk?- tudod a D.Tompika.
  megj. ismerve a kisvadföld modi tevékenységét "rögzitettem" eme beirásomat is)”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borünnep: Szép időben, szép helyen, a legjobb borokkal

Külön köszönet járt a borászoknak, a borlovagoknak, a pékeknek, a kézműveseknek, és minden vásározó,… Tovább olvasom