Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Kalmár: mind elviselhetetlenebbek a dugók Sopronban

Ma Sopronban nem a Híd utca és a Pap rét összekötése a fő kérdés a közlekedésben - hívta fel a figyelmet Kalmár István (MSZP).
A város forgalmi helyzete mára tarthatatlanná vált. A fő bevezető úton szinte folyamatosan dugók vannak, hosszú gépkocsioszlopok alakulnak ki. Az új aluljáró nem egyszer teljesen beáll, akárcsak a Csengery utca, vagy a Győri út – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Kalmár István, az MSZP soproni szervezetének elnöke.

A politikus így folytatta: ezzel a helyzettel kezdeni kell valamit. Vagy bővíteni, szélesíteni a gyűjtő utakat, vagy átépíteni a kritikus csomópontokat, de lépni kell. A szakemberek dolgozzanak ki megoldási javaslatokat.

Meglátásunk szerint, ma Sopronban nem a Híd utca és a Pap rét, több kérdőjelet is felvető összekötése a fő kérdés. A Híd utcai projekt ma már több, mint százmillió forintnál tart. Számunkra egyáltalán nem világos, miért kell ezt a beruházást ennyire erőltetni - tette hozzá Kalmár István.
Azt tudjuk, hogy a város ott több telket is eladásra szán, de ezek kikiáltási árai is kifejezetten alacsonynak tűnnek.

Az sem világos milyen forgalmi előnyöket jelent a Híd utca forgalmának rávezetése a Pap rét környéki szűkös utcácskákra és az sem világos miért jó, ha beépítik valakik az egykori Fáy középiskola, majd most a könyvtár sportpályával rendelkező udvarát.

De a legnagyobb gond, hogy ezt a sok pénzt nem a város fő közlekedési problémájára, a Győri út, tehermentesítésére költik, hanem egy ilyen fura, kérdéses projektre - zárta Kalmár István.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közgáz nem gáz - A közgazdászok is jó fejek - videó

A soproni Moments Creative Crew csapata új videót forgatott. Ezúttal a közgazdászokkal okosodtak… Tovább olvasom