Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kalmár: fideszes belharc tétje a VOLT

Miért van szükség a szervezőket a VOLT fesztivál kezdete előtt egy héttel ilyen helyzetbe hozni, miért kell a sok ezer fiatalnak aggódnia kedvenc VOLT-jukért? - mondta el Kalmár István (MSZP).

Kedden Buday Zsolt a környezetvédelmi hatóság regionális vezetője úgy döntött, hogy nem lesz VOLT - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP soproni elnöke. - A dolog érdekessége, hogy mindössze három hete váltották le azt a Németh Zoltánt a hivatal éléről, aki korábban Győr fideszes alpolgármestere volt (Borkai Zsolt mellett). Németh nem csak 2011-re, de az azt követő két évre, azaz 2012-re is megadta az engedélyt a fesztivál szervezőinek.

Külső szemlélőnek egyértelmű, hogy Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár keze van az ügyben. Az ő hatalmi harcának eshet áldozatul az idén jubiláló 20 éves fesztivál. Vajon milyen fideszes érdekcsoportok mozognak ott a háttérben, ahol egyik "jó elvtársat" egy másik váltja és azonnal visszavon minden korábbi jóváhagyást - fogalmazott a politikus.

Elképzelhetetlen, hogy Magyarország második legnagyobb fesztiválja, amely közel százezer embert vonzó elmaradjon. Ezért felszólítjuk a fesztivál fővédnökét Szájer Józsefet és védnökét Molnár Ágnes államtitkár asszonyt, hogy kapcsolatrendszerüket latba vetve intézkedjen, Sopron védjegyévé vált Volt megmentéséért - tette hozzá Kalmár István.

Már az illetékes kormányhivatal fideszes vezetője is megijedt a botránytól és keresi a megoldást, ezért remélhető, hogy idén is lesz fesztivál. De akkor miért kell a riogatás? Miért van szükség a szervezőket a fesztivál kezdete előtt egy héttel ilyen helyzetbe hozni (úgy, hogy a döntésről még csak a sajtóból értesültek!), miért kell a sok ezer fiatalnak aggódnia kedvenc VOLT-jukért.

Orbán Viktor már a dilettáns két éves kormányzásában bebizonyította, hogy mindent megenged magának. Átír és áthág minden korábbi írott és íratlan szabályt, hogy saját hatalmát bebetonozza és saját érdekeit maximálisan kielégítse.

Most ugyanezt látjuk és nem csak vidéki önkormányzati kiskirályoktól, de elvileg független hivatalok állítólagos "szakembereitől" is. Ide jutottunk két év fideszes kormányzása után, de a jó hír, hogy ebből a ciklusból már a fele eltelt és kifele megyünk, ha úgy tetszik, vághatjuk a centit - zárta szavait Kalmár István.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. ruig 2012. június 27. 15:11
  „37.Laza.Köszönöm a jókívánságaid! Nem váltottam csak a leírtakat konkrétabban fogalmaztam meg.A Volt feszt.
  kapcsán a sajtótájékoztató ,főleg a cím megfogalmazása nemvolt szerencsés.A tanácsadói kőrre,annak nem kifejezetten ideális tanácsára próbáltam rá mutatni. A királyi TV szekérkerék címer... műsorát birtokló Posztó másképpen nevű nagy család viselt dolgaira próbáltam rá mutatni.A kis gyerekek pedig éheztek. Na üdv.”
 • 37. LAZA 2012. június 26. 13:47
  „No lám,egy nyugdíjas is tévedhet.
  El kell,hogy ismerjem,nem vagy echte fidesznyik.Ilyen tárgyilagos megnyilvánulásra ök egyszerűen képtelenek.
  Jómagamat sem sorolom az MSZP rajongói közé.
  Éppen elég kárt okoztak a kormányzásuk alatt a szeretett országunknak.
  A tény viszont az,hogy jelenleg ők a legjelentősebb ellenzéki erő.
  Szerintem pedig igenisaz a dolguk,hogy rendszeresen elmondják azt amit rossznak tartanak a kormány vagy a városvezetés intézkedései között.
  No már most mi a jelenlegi kormányhű fórunozók gyakorlata:
  Jön valami észrevétel az ellenzéki oldalról.
  A fidesznyik megnyilvánul:
  Kalmár,Biczi,Kránitz stb.stb...Kuss!
  Komcsik, elmutnyocév(igaz a várost már hat éve a fidesz irányítja és adósította el)aztán mer a mozi a villa a benzinkút,az alkoholizmus stb..stb..
  Te voltál aki képes voltál váltani az első hozzászólásod után.
  Igy alakulhatott ki egy normális polémia.Mindenféle anyázás nélkül.
  Lehetne ezt igy a politikusainknak is.Talán jobb lenne a városunknak és az országunknak egyaránt.
  Kösz.
  Neked is hasonló jókat.
  Ránk fér.”
 • 36. xen 2012. június 25. 20:14
  „szilaj! elvesztél?”
 • 35. ruig 2012. június 25. 18:20
  „34.LAZA. Mint nyugdíjas legyél kicsit figyelmesebb.Nem vagyok egyik pártnak sem a tagja a jelző azért érdekes számomra,mert az elmúlt napon,illetek kommunista aztán nyilas,meg nem igazi fideszesnek.Vitatkozni senkivel sem érdemes,mert olyan mint a fogadás.Mind egyik legalább két embert igényel.A hülye fogad és elveszti,a gazember meg azért fogad mert tudja,hogy megnyeri.A Kalmár úrnak a tanácsadói rossz tanácsot,mert a sajtó tájékoztató címe a következőre sikeredett: Kalmár:fideszes belharc tétje a VOLT. Én saját véleményem szerint nagyon eltér a tényektől,ezért említettem a tanácsadókat.( Írtam egy előző hozzászólást,de neveket említettem és nem jelent meg) A Rajkó Zenekar problémáját talán jobban megjelenítettem. A Rajkó Zenekarnak a fenntartását most is meg kellene saját koncertjeiből oldani,szervezés kérdése.A TV bizonyos műsorának kézében tartó,azóta letűnt,sok azonos nevűek alkotta Klánra gondoltam.Itt kizárólag az ő általuk eltapsolt pénzre gondolok,ami nem jutott el céljához,közben műsoraiban tényeket elferdítve finoman fogalmazva uszítottak a társadalom nagyobb részét alkotók ellen.Én a komcsi helyett teljesen más jelzőt használnék.A matek hibádzik valóban,de fejben jó volt.Sajnos a okulám tartaléka sem nem funkcionált,vétettem több hibát is.Nem kell erőlködni ilyenkor,fej fájás a vége.
  A felvetésed jogos,gondolok csak a Mars lakokra.Kívánom sokáig bosszantsd a nyugdíj intézetet,a betegség kerüljön el,legyen sok örömöd családodban,teljenek békében a pihenő éveid és 20%-os emelést a járandóságodra.”
 • 34. LAZA 2012. június 25. 12:52
  „30. ruig
  Tudod,nehezen szánom rá magamat,hogy echte fidesznyikkel vitába szálljak.
  Régebben szoktam volt mondani:
  Nővel és nyugdjjassal ne vitatkozz mert soha nem lehet igazad.
  Mostanában ez annyira módosult(mióta nyugdijas lettem)hogy nővel és fidesznyikkel ne!
  Általában érveitek nincsenek csak a személyeskedés meg a nyócévezés,ja meg hát a komcsizás.
  Persze ezekből is nálatok van a legtöbb. Szóval legalább elolvastad a sajtó tájékoztató anyagát mert ezt közületek ezelőtt nem sokan tették meg.
  Szeretném felhívni becses figyelmedet,hogy minden fontos állami és önkormányzati pocicióban a fidesz emberei ülnek.
  A döntéseket ők hozzák vica versa.
  Erről tartott sajtótájékoztatót az ellenzék soproni képviselője.
  Talán Még? joga lehet hozzá.
  Ámbár ha rajtatok múlna egész nap csak viktor vezéreteket hallgatnátok.
  Szóval a Rajkó zenekar egy példa a fidesz sok lenyúlási kisérletéből és nem csak a zene miatt, éppen a témához illő volt.Volt pedig húsz éves! Igy aztán a számtani műveleted is hibázik.
  Ám a legszebb az útolsó mondatod.Igazi fideszes megnyilvánulás.
  Tehát azért nem jut pénz a valódf Rajkó zenekarra mert az előző koncsi klán elköltötte a sok pénzt a televizióban.
  Rohadt jó!A flóri féle bandára viszont jut bőven.Érdekes.....
  Aztán tudod te egyáltalán,hogy jelenleg mire és mennyit szórnak el a "köztévében" külsős cégeknek a nézhetetlen sorozatokra?
  Milliárdokat Kedves ruig!Ha nem hiszed járj utánna!”
 • 33. kertész 2012. június 25. 09:17
  „Megjelentek a fityeSS-s mocskolodók.Őket nem érdekli a VLOT,csak a Kalmárról lehessen valami aljasságot kitalálni,mert értelmes hozzászólást egyik sem tett.Ez az ő színvonaluk.Szilajbika újra olvasni tanulsz?”
 • 32. xen 2012. június 24. 20:26
  „szilaj...a többi O.K:?”
 • 31. SZILAJ 2012. június 24. 16:08
  „Nagyon szánalmas ez a Kalmár..... Az időjárás is felháborító Sopronban.... Sebaj, már csak 2 évig lesz ilyen, mert utána jön vissza a möszöpöszadesz és újra kivirul majd minden.”
 • 30. ruig 2012. június 23. 10:59
  „29.LAZA 2012.06.22 15:57 Az írás és sajtótájékoztató arról szól,hogy a Kalmár úr nagyon rossz tanácsot kapott az
  őt körülvevő "szakértői gárdától".A sajtó híradásaiból világosan kiderül a gondolkodó és értő ember számára,hogy az
  engedély kiadása körüli bonyodalmak miből adódtak.A zöld hatóság első körben aláírja a kérelmet,másnap az EU parlament" valamely " frakció vezetője és a Kócos Hölgy hatalmas sajtótájékoztatót tart" Sopronban lábbal tiporják a
  Natura 2000 területét,és terrorizálják hangágyúval a gyapjas nünükét,rasszista megnyilvánulásnak van kitéve a
  Bubo Cupropenis mert rezet emlegetnek latinul.Az Ánti Világban a 60 éves Rajkó Zenekar a rengeteg fellépésével megtermelte működési költségét,valamint került az utánpótlás iskoláztatására és tehetség gondozásra is.
  F.Flóriánt belekeverni az Aranycsapatban Rubik kockával a kezében a konzervatóriumban több hangszeren ad koncertet csak sima mesterkedés.A Rajkó Zenekar és a VOLT közös ismérve a zene.A VOLT a fiatalság részére ad
  élmény anyagot a Rajkó Zenekar meg az őket kedvelőknek.A VOLT 10 éves a Rajkó Zenekar 60 éves.A matematika szerint az eltérés 50 azaz ötven év.Két szám közötti különbség összege adja a megoldást!A TV és más kulturális területet az előző kormányzati ciklus alatt birtokló D....i Klánkén nevezett família állami pénz költési szokásairól is lehetne írni, aztán levezetni,hogy miért jut kevesebb a nevezet etnikai kultúra támogatására.”
 • 29. LAZA 2012. június 22. 15:57
  „Az írás és a sajtótájékoztató arról szól.hogy a Volt fesztivál idei megrendezése veszélybe került.Ami egyébként igaz is.
  Szerencsére azért síkerült a városvezetésnek intézkedni.
  Óriási kár érte volna az egész várost!Nem beszélve a sok kereskedelemből élő állampolgárt.
  Erről lett volna igazából szó.
  Igen ám de jön néhány fidióta és el kezd villázni,alkoholistázni,szokásos nyócévezni.
  Más nem jut eszükbe.Megszoktuk.
  Mondjátok fiúk,ha nektek ez így jó akkor örüljetek,élvezkedjetek.
  Egy bíztos,hogy valamely érdekcsoport kivetette a háloját erre a nagy síkerű rendezvényre.
  Nincs új a nap alatt.
  Most folyik a hatvanéves jubileumát ünneplő igazi hungaricum a Rajkó zenekar ellehetetlenítése.
  Hogyan?Miként?
  farkas flóri( aki több hangszeen is világhírűen muzsikál,konzervatóriumot végzett)hasonló néven hatalmas támogatással alakítja a világmegváltó bandáját!
  Az Aranycsapat,a Rubik kocka után a legísmertebb Név Magyarországról a világban a Rajkó zenekaré.
  Most teszik fasírtba őket!
  Őrvendjetek,tapsoljatok de legfőképpen éljenezzétek a vezéreteket.”
 • 28. soproni 2012. június 22. 14:56
  „Még,hogy a pasik nem pletykásak!A cikk nem Kalmár magánéletéről és vagyoni helyzetéről szól.”
 • 27. Allstar 2012. június 22. 12:19
  „Kalmár úr (elvtárs) már egyre szánalmasabb és unalmasabb lesz.”
 • 26. mekkmester 2012. június 22. 10:15
  „üres és egyben fölösleges locsogás Kalamári úr szövege...”
 • 25. intar 2012. június 22. 08:37
  „Miért nincs a Kalmárnak villája a Lövérekben? Ez tűrhetetlen!”
 • 24. BLA 2012. június 22. 02:28
  „15. embertelen.

  EMBERTELEN HULYE ES PARLAGI A STILUSOD!”
 • 23. drKotász 2012. június 21. 23:26
  „17. HarconaMarcos
  Már megint ezzel pedálozik valaki. Nevén nevezte mi, és ki előtt? Én akkor nem úgy vettem észre, hogy ki állt volna ország világ elé, hanem valaki lebuktatta.”
 • 22. béemvés 2012. június 21. 23:18
  „az a kránitz ,aki villát épített”
 • 21. kune 2012. június 21. 22:59
  „Ez a Kalmár úr nem épített villát a Lőverekben. És nem alkoholista. Fő a szólásszabadság.
  (Ja, és engem egyáltalán nem érdekel a politika, ezek csak tények.)”
 • 20. Figyelő2012 2012. június 21. 22:40
  „Kalmárnak nincs villája a Lőverekben tudtommal.”
 • 19. Ferke 2012. június 21. 21:50
  „Ez az a Kalmár, aki négy év alatt villát épített a Lőverekben? Milyen kedves, hogy aggódik. Szánalmas...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: A zöldtárca hagyja működni a VOLT fesztivált!

A Demokratikus Koalíció a környezetvédelmi államtitkárhoz fordult a volt fesztivál megmentése… Tovább olvasom