Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Jelzálogból kártalanít az Opel Horváth

Sopron - Rendeződhet az Opel Horváth károsultjainak sorsa. Eric Horváth kedden aláírta azt a szerződést, amiből pénzhez juthat a beszállító. A behajtás lefolytatása után az autók jogos tulajdonosaikhoz kerülhetnek.

Portálunk írt elsőként arról, hogy viharfelhők gyülekeznek a soproni Opel-szalon felett. A fertőrákosi Hirschlerné Éva vett autót március 11-én a kereskedésben. A járművet akkor az átíratás miatt nem vihette haza és azóta sem vehette át. A legutóbbi cikkünk írásakor bizakodva várt az ügyészség határozatára, amiből kiderül, ki kaphatja meg a rendőrségi eljárás során lefoglalt autókat, köztük az övékét. (Hirschler Éváéval együtt 14 feljelentés érkezett az ügyben, többrendbeli csalás miatt rendelt el nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen.) Hirschlerék reménykedtek, hiszen kifizették a vételárat.

Milchram Ildikó őrnagytól megtudtuk, napokkal ezelőtt megszületett a határozat a lefoglalás megszüntetéséről. Öt autót a beszállító GM-nek, kettőt a sértetteknek kellett visszaadniuk. További két autó esetében banki igazolásra várnak, s ezeket is tulajdonosaiknak juttatják vissza aztán. Az ügyben jelenleg tanúkihallgatások zajlanak, az üzletkötőket, vevőket kérdezik ki és a szerződéseket tanulmányozzák.

Hirschler Péter reméli, hamarosan hozzájuthat régen kifizetett autójához.
Hirschler Péter reméli, hamarosan hozzájuthat régen kifizetett autójához.

A GM öt autója között van Hirschleréké is, ezek azok a járművek, amelyeknek az ellenértékét a szalon azóta sem utalta át a beszállítónak. – Baj lett abból, hogy készpénzben fizettünk. A bank ugyanis átvállalta a kockázatot, az ügyfeleik már megkapták az autókat. Szinte mindennap érdeklődöm a szalonban, azzal biztatnak, 2 hét és megkapjuk az autót. Úgy tudom, biztos fedezetet akar a beszállító, tehát amint találnak egy olyan konstrukciót, amivel behajthatják az autók árát, már át is adják nekünk a kocsit. Azt hallottam, jelzálogot akarnak bejegyeztetni a soproni Opel-szalon egyik épületére s ebből jutna a kártalanításra.

Ez utóbbi állítást nagyjából megerősítette Takáts József, a General Motors hálózatfejlesztési igazgatója tegnap délelőtt, de részletesen nem kívánt nyilatkozni arról, milyen megoldásokat keresnek a vásárlók kártalanítására. Azt mondta, ha rajtuk múlik, akár napokon belül befejeződhet a történet. – Próbáljuk megtalálni mielőbb a megoldást, mert a General Motorsnak is kellemetlen a helyzet. A járművek most a győri raktárban vannak. Egyelőre várunk Eric Horváth aláírására, ami a kártalanításhoz szükséges szerződés szentesítéséhez kell.

Az Opel Horváth márkaképviseleti jogának visszavonása folyamatban van.
Az Opel Horváth márkaképviseleti jogának visszavonása folyamatban van.

Késő délután újra feltárcsáztuk a hálózatfejlesztési igazgatót, aki örömteli hírekről számolt be.

– Horváth úr elismerte tartozását és hozzájárult a jelzálog bejegyzéséhez. Ezt a nyilatkozatát közjegyző előtt is meg kell ismételnie, ami néhány napon belül megtörténhet.

Ekkor elindítjuk a behajtást és a fedezet birtokában a károsultakhoz juttatjuk az autókat.

Azt is megtudtuk: az Opel Horváth márkaképviseleti jogának visszavonása folyamatban van, jelenleg csak szervizként működnek. A cég ausztriai hálózatára csődvédelmet kért a tulajdonos, ami azt jelenti, hogy az eljárás ideje alatt a hitelezők felfüggesztik követeléseiket. A cég üzleti partnerei hozzátették: Eric Horváth nem ˝gazember˝, még ha el is tűnt pár tízmillió forint. Elképzelhető, hogy a károsultak befizetéseit rezsire, munkabérre, alkatrészekre, hiteltörlesztésre fordították, de ezt majd a nyomozás deríti ki.

Olvasóink írták

  • 1. kamikaze 2009. december 27. 08:34
    „de ha magyar tüntette volna el az már gazember lenne gondolom.............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elaltatták a kutyát a tulajdonos nélkül?

Sopron - A napokban került pont a bejegyzési határozatra, így mostantól hivatalos egyesületként… Tovább olvasom