Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Javítani kell az oktatást

Soproni kistérség - Kétszázötven magyar és osztrák vállalkozót kérdeztek meg az elmúlt két hónapban. a legnagyobb igény a szak- és továbbképzés fejlesztésére van igény, emellett javítani kell a termékek eladhatóságát.
Négy magyar és tíz osztrák határmenti kistérség vesz részt az úgynevezett Regionet-aktív – Partnerség a régió gazdaságáért programban. A projekt nyitókonferenciáját kedden tartották meg a soproni Liszt-központban. Ezt megelőzősen közös sajtótájékoztatót tartott Claudia Ziehaus, a projekt vezetője, Fodor Tamás Sopron polgármestere, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, valamint Bihari István a Sopron-Fertőd kistérségi iroda vezetője.

A tájékoztatón elhangzott, a projekt keretében kétszázötven magyar és osztrák kis-és középvállalkozást kérdeztek meg. Kiderült, hogy a legnagyobb igény a szak- és továbbképzés színvonalának emelésére van. Emellett javítani kell a termékek jobb eladhatóságát és a marketinget. Probléma, hogy a határ menti vállalkozások nem ismerik egymást. Ezért egy települési és ágazatonként is kereshető adatbázist hoznak létre, és tájékoztató kiadványokat is megjelentetnek.

Az uniós felzárkóztatási alapból 82 millió forint hívható le 2012-ig. A cél az, hogy ebből a pénzből minél több érkezzen a határmenti térségbe. A gazdasági fejlődéssel ugyanis emelkedik az itt élők életszínvonala is.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2009. március 18. 05:20
    „"A gazdasági fejlődéssel ugyanis emelkedik az itt élők életszínvonala is." Ezt nem a gazdasági válság alatt kell észrevenni, hanem már húsz éve lépni lehetett volna az illetékeseknek a fejlődés érdekében, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi: Sopronban méltó módon ünnepeltek

Sopron - Javasoljuk, hogy a soproni szocialisták a saját házuk táján söprögessenek, és hívják fel a… Tovább olvasom