Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Ízületgyulladással járó időskori megbetegedés

A gyógyszerektől a betegek mindössze öt százaléka gyó- gyul meg. További tíz százalékuk tolókocsiba kerül.

– Az időskorban, hatvan év felett kezdődő rheumatoid arthritis férfiakat, nőket egyaránt veszélyeztethet. Gyakori az akut kezdet, az egész szervezetet érintő tünetek, a gyengeség, fáradékonyság, fogyás – tudhatták meg Nyáriné dr. Aleksza Magdolna egyetemi docenstől a Soproni Nyugdíjasegyetem hallgatói. Az „Időskori autoimmun betegségek – fókuszban a rheumatoid arthritis" című, vastapsot érdemelt előadásból az is kiderült, a betegség súlyos ízületi károsodással jár együtt.

A gyógyszeripar folyamatos kutatásokat folytat az optimális gyógyszer kifejlesztésére – hallhatták a résztvevők. Fotók: Nyikos Péter
A gyógyszeripar folyamatos kutatásokat folytat az optimális gyógyszer kifejlesztésére – hallhatták a résztvevők. Fotók: Nyikos Péter


A gyógyszerektől a betegek mindössze öt százaléka gyó- gyul meg. További tíz százalékuk tolókocsiba kerül. A kényszerű életvitelváltással járó lelki teher miatt ajánlott az érintetteknek a pszichoterápiára való jelentkezés is.

(Az előadásról részletesebb beszámoló a Kisalföld április 22-i száma Ezüstkor rovatában olvasható.)

Az előadás előtt átadták a múltkori kvízkérdések helyes megválaszolói között kisorsolt Kisalföld-nyereménykönyveket. A szerencse ezúttal dr. Nagyné Tóth Zsuzsanna fertőrákosi és Kozák Józsefné soproni szenior hallgatóknak kedvezett.

Balogh Ferencné Ivánból érkezett.
Balogh Ferencné Ivánból érkezett.


Balogh Ferencné nyugdíjas tanárnő Ivánból érkezett a rendezvényre. – Ez az első szemeszter, hogy részt veszek a nyugdíjasegyetemen.

Kiváló volt az előadás, hiszen ilyen korban mindenkit foglalkoztat az egészség megőrzése és a betegség. Viszont lehangoló volt hallani, hogy a kórra kidolgozott gyógyszereknek milyen sok káros mellékhatásuk van – összegzett az előadásról.  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton a permetező - Holdjáró a 84-esen - videó

Kópházánál, a 84-es főúton autózva pont kifogtunk egy úgynevezett önjáró permetezőgépet - írta… Tovább olvasom