Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Ivanics Ferenc mégsem indulhat a választásokon?

Várhatóan mégsem indul a 2014-es választásokon Ivanics Ferenc a Fidesz–KDNP színeiben az országgyűlési választásokon.

Sajtóértesülések szerint ugyanis Orbán Viktor pártelnök elégedetlen volt öt választókerületi elnök, köztük Ivanics Ferenc eddigi választási felkészülésével, és a visegrádi, zárt ajtók mögött zajló közös frakcióülésen bejelentette, leváltja őket. A kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor 106 választókerületből öt helyen nem tartotta megfelelőnek az eddig elvégzett munkát. Ez azt jelenti, hogy nem irányíthatják tovább a kampány-előkészületeket és az érintettek nem indulhatnak majd a 2014-es parlamenti választáson sem. (A miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta tegnap hogy Orbán Viktor a Fidesz–KDNP visegrádi frakcióülésén értékelte volna a fideszes választókerületi elnökök munkáját.)

Ivanics Ferenc és Orbán Viktor a fertődi kihelyezett kormányülésen még júniusban. Fotó: Kisalföld-archívum
Ivanics Ferenc és Orbán Viktor a fertődi kihelyezett kormányülésen még júniusban. Fotó: Kisalföld-archívum

A visegrádi zárt ülés tegnap is tartott, valószínűleg ezért nem értük utol Ivanics Ferencet, aki a soproni Fidesz-csoport alapítói közé tartozott. Korábban betöltötte a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöki és alelnöki posztját is. 1998 óta ül az Országgyűlésben, akkor a megyei listáról szerzett mandátumot. 1999–2002 között a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke volt, 1998-tól 2002-ig a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke. 2002. április 7-én, az első fordulóban egyéni mandátumot szerzett Kapuváron. Az aktívabb képviselők közé tartozik, ebben a ciklusban hatvanszor szólalt fel és 48 módosító javaslathoz adta a nevét.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. eperke.52.a 2013. szeptember 13. 07:07
  „57.Wontan01
  Csak találgatok.....!”
 • 57. Wotan01 2013. szeptember 12. 08:58
  „Eperke, Ön feltűnően jól értesült!”
 • 56. eperke.52.a 2013. szeptember 09. 18:16
  „Ivanics természetesen nem Kapuváron kampányolna, hanem a mostani körzetében, amely a soproni központú - úgy tudom 04-es evk. - választókerülethez fog tartozni.”
 • 55. eperke.52.a 2013. szeptember 09. 10:53
  „Szerintem ezzel a cikkel most "tesztelik" a választópolgárok véleményét. El tudom képzelni, hogy Ivanics lesz Sopron MJ. Város polgármestere - a jelenlegi már nagyon unalmas! Így kárpótolják Őt!
  Független Ogy. képviselőként csak akkor nyerne, ha a FIDESZ-KDMP-nek nem lenne jelöltje! De szerintem Sopron és környékét nem hagyják ki, még az is lehet, hogy vissza hozzák Szájert ha Firtl nem vállalja! Ivanics pedig a Kapuvári körzetben fog kampányolni bármelyik mellett is! Ebben biztos vagyok!
  Persze már most mondom, ne legyen igazam, de sajnos a jelek szerint erre lehet következtetni!”
 • 54. Abalajobb 2013. szeptember 08. 18:19
  „Ivanics jó konszenzusos jelölt lenne függetlenként. Megválasztanánk Kapuvárott és Sopronban is.”
 • 53. Rézangyal 2013. szeptember 08. 17:07
  „52. Socrates 2013.09.08. 16:24
  A kocka el van vetve. Ezt a döntést nem lehet visszavonni, már kiment az infó, IF-nek, mint Fidesz politikusnak reszeltek. Ráadásul az arcát is elvették, mint nem dolgozó, kvázi "lusta" politikus...no comment...Meg valószínűleg példát is statuáltak vele a többi, gondolkodó, alsóbb szintű funkci felé..lám, így jártok, ha...
  Ha anyagilag stabil, akkor megteheti, hogy hátradől.
  Ha nem - márpedig ha nem volt korrupt, akkor inkább ez a reális -, akkor komoly egzisztenciális gondjai is lehetnek.
  Szóval nem elvetendő lehetőség, hogy maradjon a politikában, esetleg egy lépéssel a mostani csapatától arrább....”
 • 52. Socrates 2013. szeptember 08. 16:24
  „Az ilyen ős-fideszesek, mint Ivanics nagyon lojálisak és sohasem mennének a Fidesszel szemben. Nem karrierista típus. Ezért nehéz lenne rábeszélni, hogy függetlenként induljon. Pedig szerintem is nyerne! Nem tudom, hogy figyelik-e a Fideszben ezeket a kommenteket? Azt hiszem O.V. nagyon elgondolkodna, ha eljutna hozzá... De erre biztosan nem ér rá. No és ahol fákat döntögetnek ott forgács is hullik....Mondaná és nem változtatná meg a rossz döntést! Sajnos...”
 • 51. Rézangyal 2013. szeptember 08. 14:48
  „Tényleg hagyjuk Gyurcsányékat, bukott sztori forever...
  IF: ha nem hagyják magára, akkor járnának jobban Figyuszék. Ha lealázzák és beáldozzák, nem marad vesztenivalója.
  Talán megverhetné a Figyusz leendő jelöltjét, mint egy konszenzusos (!!!!) független jelölt. Bár nem vagyok odavalósi, nekem tuti bejönne egy ilyen formáció, holott még mindig a Fideszre szavaznék a saját lakóhelyemen.”
 • 50. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 08. 13:47
  „47. nemethdr 2013.09.08. 12:28
  A 25.számalatti hozzászólásomban egy mondatom van:" Már három éve bejelentették ez az utolsó ciklusa"
  Idézem gondolatának utolsó sorát!A " buktát elkerülik" Szolid véleményem ! Több oka van,hogy megnyerik a választást.
  Valószínű nem kétharmaddal,de kormányzáshoz elég létszámú képviselő kerül a parlamentben.
  Az úgynevezett ellenzéki összefogás személyi összetétele nem a nyerő kategóriában tartozik. Bajnai, külső gazdasági érdekcsoport embere.Sok választó számára rossz ómen.A Hajdú-Bét ügy sem az előnyeit fényezi,hozzájött az újabb hasonló módon működő és jelentős számú embert tönkretevő régebbi ügye amit apjával csinált.Az álmos könyv szerint
  általában még előjön valami "érdekesség" róla.
  A Kendermagos Harcostársa sem a megfelelő favorit a normális ízlésvilágú szavazóknak.Ezt még lehetne folytatni.
  Mesterházi,mindenféleképpen nem jár jól,ha nem elégséges szavazatot kapnak azért kapja a rossz pontot! Nem valószínű,de játszunk el a gondolattal,jó eredmény érnek el,Bajnai úgy háttérben szorítja őt is és az MSZP programját
  szintén.
  Gyurcsány, DK -ja szintén egyéni érdek miatt alakult meg. A pápai gyerek tudta,hogy az MSZP-ben neki leáldozott,
  ragyogó reklám arcokat csábított az új gyülekezetben pl. Vadai Ágnes és nincs vége a sornak.
  A Jobbik más kategória .Az ő sikerük-sikertelenségük függ az adott idő belpolitikai történéseitől,elég egy olyan esemény ami az ország lakosságát érzelmileg felkeveri,nő az esély az előzőhöz hasonló szereplésre,vagy esetleg picit javít. Nem kell sem rasszizmust sem mást belemagyarázni a népgondolkodásában !
  A többi alakuló pártocska annyi szavazatot kap amennyit ér,nem sokat.Fodor Gábor súlytalanná vált teljesen,már ami a tv-n átjön.Pusztai Erzsébetnek ez a harmadik párt amiben megakarja váltani a világot,túl agresszív arc,amit határozottnak akar eladni. Gondolom én ez egy formáció !
  Ami Ivanicsot illeti nagyon sajnálom őt. Valószínű van a tarsolyban valaki,akit elővarázsolnak kellő időben az is tény,ha az illető nem hozza az eredményt az ajánlónak sem jó !”
 • 49. Abalajobb 2013. szeptember 08. 13:14
  „48. Hogy jön ide Gyurcsány? Ha nem jut be, hát kint marad. Sokkal nagyobb a baj, ha a Orbán újra (k)ormányt alakíthat.
  Na, ebből lesz a baj Magyarországon... 2014 után a rezsim nem éri meg a következő választást, elzavarják őket. Egyszer bedől az egész krejzleráj. Európa vagy Orbán? Ilyen egyszerű. Egyébként Ivanicsról beszélgettünk az elmúlt napokban.
  A cikk címe: Ivanics Ferenc mégsem indulhat a választásokon? Miért ne indulhatna? Legfeljebb nem a mai fidesz/kdnp jelöltjeként...”
 • 48. csornafc 2013. szeptember 08. 12:39
  „abalajobb nézd azt a szerencsétlen gyurcsányodat, a parlamentbe se jutnak be tavasszal!csürhe”
 • 47. nemethdr 2013. szeptember 08. 12:28
  „Röviden: járhatóvá kellett tenni az utat B.Tóthnak és a Ponngrátz familiának(?)

  28. Abalajobb 2013.09.07. 07:25

  Ivanicsot nem kedvelhetik felsőbb körökben. Barátságos, kedves, szimpatikus ember. Nyilván előbb-utóbb megtudjuk ki(k) fúrták meg. Orbán egyedül így nem dönt, kellett a javaslat ... A helyében elindulnék FÜGGETLENKÉNT és nyernék. A volt kapuvári körzetben szeretik, szavaznának rá. A soproni területen sem ismeretlen, Firtl-t únják. Kérdés, hogy kártalanítják-.e vagy sem... Ha kap egy állást, meg kell gondolnia, ugrál-e, ha nem, nincsen vesztenivalója. Képes lenne nyerni az összevont választókerületben.
  25- WeiseÖdenburg: Firtl bejelentette, de nincsen más. Vagy akkor még Ivanics miatt javasolták neki. Még Fodor indulhatna, de akkor ki futna neki a soproni polgármesterségnek? Ma értelmes ember nem vállal politikus(s)ágot. Még kormányoldalon sem. Nincsen nagy ázsiója a szakmának. Biztosra akarnak menni, hogy elkerüljék a narancsbuktát.”
 • 46. emeri 2013. szeptember 08. 09:08
  „- orbán birtok
  - mészáros lörinc birtok
  - lévai aniko birtok
  - orbán apuka birtok
  - simicska birtok
  - tiborc istván birtok
  - csákvári birtok
  - antalffy györgy birtok
  - zimmermann istván birtok
  - tarjányi anral birtok
  - és egy úgyancsak érdekes gyöngyszem: flier jános birtok

  Csupa fideszes pajtás (a bányában dolgoznak?). Fejér megye csak a kezdet!”
 • 45. Abalajobb 2013. szeptember 08. 07:32
  „Youtube.com: Gyurcsány Felcsúton. Érdemes megnézni ...”
 • 44. emeri 2013. szeptember 08. 04:04
  „A Fidesz vezetők annak idején alföldi pacskerba klott gatyába mentek fel pestre kollégiumba albérletbe,itt az idelye vissza terelgetni az egész bandát az őket megillető helyre .Meghíztatok mint a disznó 23 évig tömtétek a zsebeteket most még a kölykeiteknek is minden kell?Fogjátok fel,hogy vége.”
 • 43. Abalajobb 2013. szeptember 07. 20:41
  „42. emeri. Jó ötlet, ha I. F. meg meri tenni. Függetlenként nyerni tudna, mert ha szolgált is egy félrecsúszott rezsimet, de alapjaiban tisztességes maradt. Soha senki zsebbe pénzzel nem vádolta, mert nem vádolhatta. Megélt abból, amit legálisan kapott. Köszönjük Ivanics úr az elmúlt éveket! Köszönjük a Kapuvár és körzetében végzett munkát!”
 • 42. emeri 2013. szeptember 07. 18:17
  „Ferikém rájuk tetted az életedet emlékszem Rád a Fő téren Sopronban akkor vittétek a székeket én akor nem léptem be sehova és azóta sem és nem is bánom.Egy ilyen helyzetet nehezen tudnék feldolgozni.De nem az a legény aki adja...
  Most jön el életed nagy lehetősége és az igazi szolgálat a választók felé függetlenként felmorzsolni ezt az állszent éhes bandát.Már kezdenek arisztokrataként bájologni amihez három generáció kell -Perczel Tamás Számvetés.”
 • 41. Rézangyal 2013. szeptember 07. 13:37
  „39. eperke.52.a 2013.09.07. 12:16
  rannakoljnof = hajrá Kópháza. Firtl=Kópháza. További kérdés?
  Amikor 2002-ben a Fidesz országosan vesztett, IF első körben nyert. Sokak szemében a személlyes népszerűsége szálka volt már régóta. Az, hogy nem zsigerelte ki a soproni aktivistáit az aláírásokért, és vette el a kedvüket más körzetekben élőkkell ellentétben, az is az emberségességet mutatja. Nem idén kell a Fidesznek megnyerni a parlamenti választást, hanem jövő tavasszal, akkora kell az embereket motiválni, nem most kiégetni. Ahogy a sportban is, a formát időzíteni tudni kell.”
 • 40. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 07. 12:55
  „37. NiLL 2013.09.07. 12:06
  "a jelenlegi Parlament bármely résztvevője, pártja, katonái közül egy is részt fog vállalni életünk irányításában, itt rend és megbékélés (a dolgok kedvezőbbé fordulása) véleményem szerint nem várható. Köszönöm figyelmét!"
  Kedves NiLL! A fényekkel való operálás a filmezésben és a fotózásban is képes más hangulatot adni egy felvételnek.
  Mondanivalójának értelmét, teljesen más összefüggésben helyezte. Nincs egyedül,sokaknak devalválódott a politikai közélet,maguk a politikusok is. A legnagyobb probléma a rendszerváltás mesterséges végrehajtása.Továbbá olyan közegben kellett megoldani,hogy számos idegen érdek is tartotta a markát.Pár környező ország "szolgálata " munkálkodott ellenünk , saját érdekeinek előtérben helyezéséért ! Ha végig gondolja a 23 évet magyarosan kinyaltuk mindig valakinek a hátsóját. Mit gondol miért támadott bennünk az utóbbi időben szinte mindenki? Mint gondolkodóember rájön és kap egy megoldást! talán annak fényében kellene látni a valóságot! Üdvözlettel WeiseÖdenburg”
 • 39. eperke.52.a 2013. szeptember 07. 12:16
  „35. Rézangyal! Mondhatnám azt is, hogy azt a "rézangyalát". Honnan is tudhatná, hogy mi tetszik a "rannakoljnof" hozzászólónak? Ol vassa el a hozzászólásait! Egyébként én sem értem, hogyan lehetett "kegyvesztett" a kordonbontó képviselő úr! Csak úgy, hogy egyet kell értenem a 32. hozzászóllással.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségünkre: pénteken kezdődött a Soproni Szüreti Fesztivál

A fesztivál 2013. szeptember 6. és 8. között Sopron történelmi belvárosában, a Fő téren várja az… Tovább olvasom