Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Ismét önálló az Őrségi Nemzeti Park

Sarród–Budapest - Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter döntése értelmében újra önállóan működhet az Őrségi Nemzeti Park. Várhatóan tavaszra áll fel az új vezetői szervezet.
Csütörtöktől újra önállóan működik az Őrségi Nemzeti Park – jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter, miután a kormány elfogadta az ehhez szükséges rendeletmódosítást. Az önállósítás eredményeképp – költségvetési többletkiadás nélkül – lehetőség nyílik arra, hogy a nemzeti park jelentős pályázati forrásokhoz jusson, és regionális természetvédelmi-turisztikai központtá váljon. Az új intézmény igazgatói posztjára pályázatot írnak ki, s ezt követően, várhatóan tavaszra alakul ki a végleges szervezet.

Az Őrségi Nemzeti Parkot tavaly januárban csatolták a Fertő–Hanság Nemzeti parkhoz. A döntést azonban több civil szervezet és a szakma is hibásnak tartotta.

Az Őriszentpéter központú nemzeti park egyik kiemelt feladata lesz a kezelésébe kerülő pityerszeri skanzen turisztikai fejlesztése, ahol a Regionális Operatív Program (ROP) több százmillió forintos pályázatainak segítségével korszerű látogatóközpont épül. Ezeken túl a tervek szerint Vendvidéken, Apátistvánfalván egy volt határőrlaktanyából – szintén ROP-os forrásból – „Nyugati Kapu" elnevezéssel látogatóközpont és élményút épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új, mobil számítógép az ellenőröknek

Sopron - A Sopron Holding Zrt. által lízingelt, nyolcmillió forint összértékű, új, hordozható… Tovább olvasom