Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Ismét Fülöp Géza a társulás elnöke

Újra Fülöp Gézát, Fertőd polgármesterét választották meg a Fertő Menti Települési Önkormányzatok Térségfejlesztési Társulásának elnökévé.
Az 1996-ban megalakított, 21 település önkéntes társulásán alapuló szervezet Fertődön tartott tisztújító közgyűlésén az elnöki posztra – két jelölt közül – az eddigi elnök, Fülöp Géza kapott bizalmat. A testület alelnöki tisztét Völgyi János hegykői polgármester látja el.
A közgyűlésen ezt követően a 4,6 millió forintos projektről, a lassan a befejezéséhez közeledő turisztikai fejlesztési programról tárgyaltak a résztvevők. Ez utóbbihoz nagy reményeket fűznek az érintettek, hiszen a huszonegy település turisztikai értékeinek összegző számbavétele alapul szolgálhat az adott térség gazdaságfejlesztési elképzeléseinek markánsabb megfogalmazására, a kistérségi társulás, illetve az egyes önkormányzatok pályázati anyagának összeállítására is.
Fülöp Géza érdeklődésünkre elmondta: a társulás 1996-os megalakítása óta közel harmincmillió forintot fordított mezőgazdasági, ipari és turisztikai térségfejlesztési programok kidolgozására. Ennek eredményeképpen több önkormányzat sikerrel pályázott központi forrásokra. A Fertő mentiek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól legutóbb kétmillió forintot nyertek a térségfejlesztési célokkal összefüggő időszerű feladatok meghatározására. A megfelelő technikai és tárgyi előkészítést követően a társulás egyebek mellett szorgalmazza az önkormányzatok új, számítógépes térinformatikai rendszerének kiépítését is.
Végül a testület meghallgatta Benedek Péter hegykői pilótát, aki a régió légimentő-szolgálatának beindításáról és az ehhez szükséges támogatási igényekről tartott tájékoztatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drog nélkül vállald önmagad!

A kábítószer-fogyasztás következményei címmel tartott előadást dr. Csernus Imre addiktológus, aki… Tovább olvasom