Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Iskolakezdés Fertődön: minden marad a régiben

Elmarad a fertődi alsó tagozatosok átköltöztetése a felső tagozatosok iskolájába, tehát a 2012/2013-as tanévben minden marad a régiben.

Ennek oka, hogy a megyei kormányhivatal törvényességi felhívással fordult a fertődi képviselő-testülethez azon határozatuk kapcsán, amely takarékossági okokból az alsó tagozatosokat a felsősök tömbjében helyezte volna el.

– A kormányhivatal eljárási hibára hivatkozva hozta meg törvényességi észrevételét – nyilatkozta a Kisalföldnek Kocsis Ferenc polgármester. – Kifogásolták, hogy az üggyel kapcsolatban július 31-ig módosítanunk kellett volna az iskola alapító okiratát, ez a jogi lépés viszont határidőre nem történt meg. Ebből eredően a kormányhivatal kérte az önkormányzati határozat hatályon kívül helyezését.

A törvényességi észrevétel megtárgyalását a következő, szeptemberi képviselő-testületi ülésen tűzzük napirendre. Mindenesetre ez annyit jelent, hogy a 2012/2013-as tanévben minden marad a régiben. Az átalakítási munkálatokat sem indítottuk el – mondta a polgármester.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott mindehhez hozzátette: a szülők és más érintettek jelzéseire kérették be a fertődi önkormányzat ülésére vonatkozó jegyzőkönyvet. A városatyák iskolai tagozategyesítésre vonatkozó döntését többlépcsős konzultációnak kellett volna megelőznie a szülőkkel, illetve a köznevelési törvényben rögzített hivatalokkal. Mivel ez érdemben nem történt meg, ezért fordultak törvényességi felhívással a fertődi önkormányzathoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányásznap lesz Görbehalmon

A Görbehalmi Bányászmúzeumban tartják meg a bányásznapot szeptember elsején. Pénteken pedig… Tovább olvasom