Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Iskolai pofonok után ítélet

Sopron - Másfél év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta dr. Gajdos Anikó soproni bíró azt a férfit, aki megverte az iskolaigazgatót, mert az nevelő célzatú pofont adott fiának. Az ítélet jogerős.
– Méltányosnak tartom az ítéletet. Ezt az egy ügyet leszámítva korábban sem követtem el erőszakos bűncselekményt, ezután sem fogok – nyilatkozott tömören K. J. soproni apuka, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt másfél év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt dr. Gajdos Anikó bíró.

A történet valójában egy „felpörgött állapotban lévő" felsős diák, Richárd nevelő célzatú pofonjával kezdődött, amelyet az iskolaigazgató adott neki az osztálytársak védelmében. A fiú erre engedély nélkül elhagyta az iskolát, apjához rohant, hogy elpanaszolja esetét. Apja – aki fiát hosszú évek óta egyedül neveli – másnap reggel felkereste az iskolaigazgatót, akit tettleg bántalmazott. A látleletek alapján tettét a „súlyos testi sértés" kategóriába sorolták.

K. J., az iskolaigazgatót megvert soproni férfi méltányosnak tartja a tegnap kapott felfüggesztett börtönbüntetését. Fotó: Kisalföld-archívum
K. J., az iskolaigazgatót megvert soproni férfi méltányosnak tartja a tegnap kapott felfüggesztett börtönbüntetését. Fotó: Kisalföld-archívum

A gyereket ért „makarenkói pofonért" a munkáltató, az önkormányzat fegyelmit adott az iskolaigazgatónak, aki egyébiránt támogatólag viseltetett a hátrányos helyzetű gyerekek, így Richárd iránt is, akit édesapja egyedül nevel. A diák 2007 februárjától az ágfalvi iskolában tanul, információink szerint jól viselkedik.

A büntetőper tulajdonképpen már március 31-én elkezdődött, de a vádlott ügyvédje, dr. Irinkov Mihály elfogultsági indítványt nyújtott be, hogy az ügyet máshol tárgyalják. A megyei bíróság a felvetést elutasította, így az ítélkezés joga ismét a Soproni Városi Bírósághoz került. A tegnap lefolytatott tárgyaláson az ügyész vádbeszédében utalt a mostanában megszaporodott, s országosan is nagy port felverő diák-tanár, szülő-tanár konfliktusokra. Dr. Koszorú István, a megvert iskolaigazgató ügyvédje egyebek mellett hangsúlyozta: olyan ítéletre van szükség, hogy egyszer s mindenkorra elejét vegye a hasonló ügyeknek. A vádlott ügyvédje, dr. Irinkov Mihály az enyhítő körülményekre hívta fel a bíróság figyelmét, valamint arra, hogy az agressziót agresszió előzte meg.

A dr. Gajdos Anikó bíró által hozott ítéletet a felek tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Marcsi59 2008. július 14. 12:09
  „Azért sok szülö megnézheti mit csinál a csemetéje az iskolában,törnek zuznakFrissen felujitott iskolát nézzenek meg,tanévnyito elött,és utána,Régen mi is kaptunk tenyerest mégse mentek a szüleink megverni a tanárt,vagy az igazgatot,gyereknek joga van de kötelessége nincs,Nekem is 3 gyerekem járt iskolába,de soha nem szidtam a tanárokat,rejtett kamera kellene az iskolákban és megmutatni a szülöknek hogy hogyan is viselkedik a csemetéje,ennyi,nem kéne a tanárokat szidni mert néhány neveletlen gyerek nem tudja mi az a tisztelet!!!otthon kéne nevelni”
 • 34. G.I 2008. május 30. 21:23
  „32-es

  te kicsit gáz vagy !!!”
 • 33. hmm.. 2008. május 29. 19:17
  „kiso! Látom te is az otthoni nevelés és normális családi légkör hiányától szenvedsz!Gondolom otthon nálatok nem nagy ügy,ha apuka veri anyukát és a gyerekeket,mert a hozzászólásodból csak az agressziv nevelés hatása jött le nekem.”
 • 32. kiso 2008. május 29. 16:29
  „megérdemelte az igazgató hogy leverte a faszi!baszódjon meg:D”
 • 31. Scarbantiaman 2008. május 29. 10:59
  „hajó

  "...akkor most törött gerinccel feküdne az igazgató a kórházban"

  HÁT PERSZE!

  MIVEL A SOPRONI BÍRÓSÁG ÚGYIS CSAK 60 EZER FORINTOS BÜNTETÉST SZAB KI ILYEN ESETEKBEN!
  NEM IGAZ???”
 • 30. kdgs 2008. május 29. 09:35
  „Minket nem pofoztak a tanárok, mégis tudtak rendet tartani! Az erőszak nem lehet megfelelő egyik oldal részéről sem. Ha egy tanár csak erőszakkal tud rendet tartani, akkor erősen megkérdőjelezhető az intelligenciája, mivel álltalában érvek hiányában próbálunk pofonnal érvényt szerezni az igazunknak.”
 • 29. hajó 2008. május 29. 09:22
  „28#-nak. természetesen az apukát. mert ha az én apám lett volna a szóbanforgó igazgató úr,akkor az igazgató-verő apuka törött-gerinccel feküdne most a kórházban.”
 • 28. scarbantiaman 2008. május 29. 08:53
  „"Jobban meg kellett volna mérni a jellemtelent!"

  MELYIKET????”
 • 27. G.I 2008. május 28. 20:57
  „Jobban meg kelett volna mérni a jellemtelent! Remélem a nevelés hiányától a fiának is ennyi lesz a tudománya.”
 • 26. scarbantiaman 2008. május 28. 07:48
  „KÉT ITÉLET A SOPRONI VÁROSI BÍROSÁGON:

  Másfél év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta dr. Gajdos Anikó soproni bíró azt a férfit, aki megverte az iskolaigazgatót.

  A BŰNTETT, AMIBEN A MÁSODIK ÍTÉLET SZÜLETETT: TÖBBSZÖRÖS ARCCSONTTÖRÉST OKOZÓ SÚLYOS TESTI SÉRTÉS - AZ ELKÖVETŐ, AKI VISSZAESŐ VOLT, BÜNTETÉSE - 60 EZER - HATVAN EZER FORINT!

  IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-BÍRÓSÁGI MŰKÖDÉS- a la SOPRON!”
 • 25. hajó 2008. május 27. 21:21
  „24.nek---fajtiszta barom vagy.”
 • 24. Az a tag, amelyik a műlábában csempészte a heroint 2008. május 27. 19:53
  „ismer maga engem? hát akkor mit személyeskedik?
  nincs mentség arra, ha egy pedagógus kezet emel a gyerekre... ha az magáét pofozná más tanár, mit tenne?
  a pedagógus arra van, hogy tanítson. tudja: matekot, magyart, ilyesmi. javítson ki, ha tévedek!
  az esetleges fenyítést bízza a felmenőkre. jó?”
 • 23. Tanárnő 2008. május 27. 19:48
  „22-nek! Lehet,hogy egy kevés volt?”
 • 22. Az a tag, amelyik a műlábában csempészte a heroint 2008. május 27. 19:23
  „a fenyő tériben egyszer én is kaptam egy orbitális pofont egy kedves tanárnőtől és még mindig ott tanít... jobban meg kéne rostálni felvételin ezeket a pedagógusokat, hogy ne csak az menjen tanárnak akit máshova nem vesznek fel...

  ezek a mai tanárok...!!! felháborító :)”
 • 21. Jockey 2008. május 27. 16:28
  „Az igazgató is tanár, mert ha például gyepmester vagy kazánkovács lenne, akkor nem lehetne iskolaigazgató. Az arccsonttörés - nem pedgig arctörés, mert olyan nincs - pedig "pofán verés" következménye, tekintettel arra, hogy szemmel veréstől nem alakul ki.
  Ha a kedves papát meg akarod verni, keresd fel bátran, bár a hozzászólásaidból következtetve nem sok esélyed lenne ellene.
  Az ostobaságodat valóban nem értem - nem is áll szándákomban ez ügyben lépéseket tenni - azt azonban közlöm veled, hogy római katolikus a vallásom.
  Részemről a "vitát" lezártnak tekintem, mivel nem vagyunk egy szellemi szintem, így meg nem fair.”
 • 20. hajó 2008. május 27. 16:10
  „nem tanár,hanem igazgató...nem pofán verés,hanem arctörés...vagy neked ez mind1? én pl a kedves papát úgy megruháznám,h becarna,behúgyozna..de neked nemakarok magyarázkodni,mert minek? te ezt úgysem érted.gondolom izraelben neveltek téged is.”
 • 19. Tejfel 2008. május 27. 16:07
  „Hajó, hagyd már az észosztást, mert elherdálod a maradékot is. Honnan tudod, hogy a "nuncsakus", (istenem, de jó kis szó), szóval a nuncsakus szarháziak nem kaptak pofont? Szerintem a terroristák és erőszakos bűnözők nagy részét verték, mint a répát. Az érvkészletük is épp ezért a nuncsakura korlátozódik.”
 • 18. Jockey 2008. május 27. 16:00
  „Miért is?”
 • 17. hajó 2008. május 27. 15:54
  „nahh,itt van még 1 ökör jockey személyében...”
 • 16. hajó 2008. május 27. 15:51
  „makarenkó.igen jobb ember lett belőlem,mint ezekből a szarháziakból,pl akik nuncsakuval megölik az osztálytársukat,sorolhatnám napestig.jahh,és lehet,hogy nálad is jobb ember vagyok.”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pingvinek és a jegesmacik is tüntetnének

Sopron Régió - „A jegesmacik és a pingvinek is tüntetnének, ha tudnák, mi történik velük"… Tovább olvasom