Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Igazolvány helyett igazolás

Sopron - A soproni okmányiroda bár megrendelte, az igényeltnél kevesebb vállalkozói igazolványt kapott. Így az egyéni vállalkozók egy hónapig igazolást kapnak, hogy a szám átírása megkezdődött.
Egy tavaly elfogadott rendelet alapján – a tevékenységi köröket jelölő TEÁOR számok változása miatt – június végéig ki kell cserélni a vállalkozói igazolványokat. Ez a központi változás Sopronban közel 3500 vállalkozót érint. Még három hét van hátra az igazolványok cseréjére, mégis könnyen lehet, hogy lesz, aki nem tudja határidőre kicserélni a hivatalos okiratot. A soproni okmányiroda ugyanis hiába rendelte meg a szükséges iratmennyiséget, a központi hivatal az igényelt darabszám töredékét szállította le. Az egyéni vállalkozók nehéz helyzetbe kerülhetnek, ugyanis az APEH bünteti azokat, akik változásbejelentési kötelezettségüknek nem tesznek eleget.

– Több mint ezerötszázan rendelkeznek már új igazolvánnyal, igaz, sokan még várnak rá – mondta a Kisalföld érdeklődésére Kuslics Balázs az önkormányzat sajtóreferense. – A irathiány ellenére azt javasoljuk, a vállalkozók kérelmezzék az igazolvány cseréjét. Erről a hivatal igazolást állít ki, s ezzel a megoldással elkerülik az esetleges büntetést.
A sajtószóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy aki már megkapta az új igazolványt, azt jeleznie kell az APEH felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önálló orvosi körzetük lehet

Fertőszéplak - Önálló háziorvosi körzetet szeretne a fertőszéplaki önkormányzat. Tovább olvasom