Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

HOT CUBA NIGHT a deutschkreutzi kastélyban

A "Kultursignale Schloss Deutschkreutz" egyesület a magyar határ közvetlen közelében fekvő reneszánsz palotát kulturális élettel tölti meg.


2011. július 16-án a kastély lenyűgöző belső udvarán a fergeteges HOT CUBA NIGHT megrendezésére kerül a sor, mindez autentikus kubai hangulattal, ételekkel és szivarokkal.

A kubai atmoszféra szerelmesei július 16-án felejthetetlen órákat tölthetnek el a deutschkreutzi kastélyban megrendezendő HOT CUBA NIGHT keretein belül! Ingyenes Salsa óra, kézműves termékek, a kubai gasztronómia remeke, bár és koktélok várják a kedves vendégeket 19 órától. Természetesen a kubai rum és a legendás Havanna-szivar sem hiányozhat a kínálatból!

DEUTSCHKREUTZI KASTÉLY
"HOT CUBA NIGHT"
2011. július 16-án, 20.30 órakor
belépési díj: EUR 19
A kastélyudvar nyitva tartása:
2011. szeptember 15-ig: péntek 10-17, szombat 10-17, vasárnap 10-13 óra.
További aktuális információk, németül: www.schlossdeutschkreutz.at


Egy forró kubai éjszaka - magyar látogatóknak is
Este 20.30-tól a Los Compay zenekar ( mely magyarul ,,barátokat" jelent) gondoskodik a remek hangulatról. Az együttes 2004-ben alakult, három taggal. Az azóta eltelt idő alatt a zenészek számos nemzetközi felkérésnek tettek eleget. A csapat húzóneve a szintén kubai Tres-gitáros, Pablo Matienzo, aki a világhírű ,,Buena Vista Social Club" tagjaként lehet ismerős a közönség számára. A zenekár 6 és 12 fő közötti felállásban játszik latin jazz, salsa,merengue, son, klasszikus és folklór dallamokat, melyeket európai hatásokkal vegyítenek. A Los Compay hangzását az afrokubai ütős hangszerek, a kontrabasszus, fuvola, hegedű és a tres-gitár határozzák meg. Matienzo célja, hogy a Los Compay zenéjével a különböző kultúrákat egyesítsék.

Válaszolj az alábbi kérdésre és a helyes válasz betűjelét küldjed el a jatek@nyugatmagyar.hu e-mail címre. (A tárgyba kérjük írja be: Kuba).

A helyes választ beküldők között, július 12-én 5x2 db belépőjegyet sorsolunk ki a HOT CUBA NIGHT-ra.

Mit jelent magyarul a fellépő zenekar neve?

a) barátok b) hangulat c) kubai szivar

A játék időtartama: 2011.07.07 - 07.12.

A nyerteseket július 13-án, e-mailben értesítjük.


A Sopronkeresztúri kastély mint kulturális központ
Közép-Burgenland egyik ékköve a deutschkreutzi kastély, amely 1625-ben, olasz reneszánsz stílusban épült a Nádasdy család megrendelésére. A kastély 1966 óta a neves osztrák festőművész, Anton Lehmden (Wiener Schule des Phantastischen Realismus) tulajdonában van, aki azóta következetesen és odaadó hozzáértéssel restaurálja. A gyönyörű kastély - amely egyre inkább visszanyeri eredeti fényét - többek között a festő saját gyűjteményének, a Lehmden-múzeumnak is otthont ad.A "Kultursignale Schloss Deutschkreutz" Egyesület 2004 óta fáradozik azért, hogy a kulturális élet bevett intézményeinek alternatívájaként új kultúrtájat építsen fel. A kastély és környezete, mint egykor, ma is egész szépérzékünket megszólítja, több mint 800 négyzetméteres kiállítási területén pedig átfogó betekintést nyújt tulajdonosának alkotómunkásságába.

Magyarországról alig egy karnyújtásnyira igazán csábító lehetőség nyílik egy kis ,,szomszédlátogatásra". ,,Igazi kapcsot szeretnénk létrehozni a két ország között, mely ledönt minden határt, amit a vasfüggöny sokáig az emberek közé emelt. A rendezvény helyszíne kiváló lehetőséget biztosít erre, hiszen nyugat és kelet metszéspontjában áll"-vélekedik Barbara Lehmden, az esemény elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késelés Sopronban: a kórházban is őrzik a sértettet

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi Kalkan Ismailt, aki június 25-én hajnalban Sopronban volt kedvese életére tört. Tovább olvasom