Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Hosszú távú tervet készítenek

Novemberre készül el Sopron hosszú távú közlekedésfejlesztési koncepciója, két változatban.
Sopron sajátos városszerkezetéből adódóan számos problémát kell feloldaniuk a közlekedéstervezőknek. Ilyen például az utak szűk áteresztőképessége, a városon átvezető vasútvonal, az egykori városkörnyéki határkilépők esetleges megnyitása, de ide sorolható például az elavult és ma már rossz helyen lévő autóbusz-pályaudvar a Lackner Kristóf utcában.

– Irodánk komplex közlekedésfejlesztési koncepció kidolgozására kapott megbízást – mondotta Mezei András. – Ez azt jelenti, hogy nemcsak közútfejlesztéssel foglalkozunk, hanem például a vasúttal és a kerékpárút-hálózattal is. Jelenleg a forgalomszámlálási adatok kiértékelése zajlik, de ezzel párhuzamosan néhány problémát már alaposan körbejártunk. Ilyen például a vasút kérdése. Abban az esetben, ha például Sopronon keresztül vezetik a Bécs–Graz nagy sebességű vasutat, akkor egyes elképzelések szerint szerencsés lenne, ha a városban a föld alá süllyesztenék.

Erről azonban még nincsenek konkrétumok, ezért mi két tervet készítünk. Annál is inkább, mert – csak egy példaként említem – ha valóban a föld alá kerül(ne) a vasút, akkor feleslegessé válna a Frankenburg úti felüljáró. Fontos feladat a Várkerület–Ógabona tér tehermentesítése, feltáró utak – ilyen lehet a Gyár utca megnyitása – kialakításával. Sopron közlekedési jövője nem választható el a várost elkerülő, és szintén még csak a rajzasztalon lévő M9-es úttól, mert ki kell alakítani a kapcsolódási pontokat. Folytatódik a körforgalmak építése az elkerülőúton a Balfi úti kereszteződésnél, a Pozsonyi útnál és javasoltuk, hogy a pláza fölött is legyen egy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba látogat a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője

Csütörtökön a Volton indul az országos tájékoztató-sorozat, ahol technikai újdonságokat is… Tovább olvasom