Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Határtalan tisztiorvosi együttműködés

Sopron - A magyar–osztrák együttműködés kialakítása is napirenden volt a Sopronban rendezett IX. Országos Tiszti Főorvosi Konferencián.
„A határ virtuálissá válásával a magyar és az osztrák tisztiorvosi szolgálatok közötti együttműködés kialakítása rendkívül fontos" – hangoztatták a ma záruló rendezvénysorozat sajtótájékoztatójának résztvevői, dr. Falus Ferenc országos tiszti főorvos, dr. Hubert Hrabcik osztrák tiszti főorvos, dr. Paller Judit regionális, illetve dr. Amberger Erzsébet, Sopron–Fertőd kistérségi tiszti főorvos, a nemzetközivé szélesült konferencia főkoordinátora.

A két ország között ingázó munkavállalók és a diákok kapcsán szó esett arról, hazánkban az osztrákokétól eltérő oltási rend van érvényben, és több más szakterületen is egységesítésre lenne szükség. A fertőzések és járványok észlelése, kontrollja mellett a szomszédos állam tájékoztatása is a közös biztonságot erősítené.

Mint elhangzott, a két fél részéről megteremtik a hivatalos együttműködés feltételeit. Ezzel párhuzamosan hazánkban a Nemzetközi Egészségügyi Rendszabály parlamenti elfogadása is napirenden van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyesek a városnéző biciklik

Sopron - Alig kezdődött meg a kerékpárkölcsönzés a Deák téri Tourinform-irodában, a szolgáltatást… Tovább olvasom