Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Hat betörés december eleje óta – egy kaptafára

Hat lakásbetörés történt december eleje óta Sopronban. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket, de problémát jelent a nyomrögzítőknek, hogy a károsultak első meglepettségükben és sokszor ijedségükben tönkreteszik a nyomokat.
A december eleje óta sorozatban elkövetett hat lakásbetörés a statisztika szempontjából nem sok. A soproniak biztonságérzetét viszont épp az ilyen bűncselekmények zavarhatják meg, ezért a rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket.

A sorozat jellemzője, hogy a tettesek fényes nappal törnek be az otthonokba, akkor, amikor a háziak dolgoznak. Kis lakásszámú társasházak felső emeletét és családi házakat részesítenek előnyben, előbbiekbe a hengerzár eltörésével, utóbbiakba általában az erkélyajtó befeszítésével jutnak be. A tettesek készpénzt és ékszereket keresnek, a könnyebben lenyomozható műszaki cikkekhez nem nyúlnak. A kár 300 ezer forinttól másfél millióig terjedt.

A nyomozóknak nincs könnyű dolguk a tettesek kézre kerítésével, a károsult háziak ugyanis általában előbb szeretnének meggyőződni arról, mi mindenük tűnt el, s csak aztán hívják a rendőrséget. Ezzel azonban még a nyilvánvaló nyomokat is eltüntetik, az apró jelekről nem is beszélve. Előfordult olyan eset is, hogy a tulajdonos le is zuhanyozott, át is öltözött, s csak utána vette észre, hogy valaki járt a lakásban...
A rendőrség munkáját könnyíti meg és a saját vagyontárgyai

visszaszerzési esélyeit növeli az, aki a zár eltörését, az ajtó megsérülését tapasztalva nem megy be a lakásba, hanem azonnal hívja a rendőrséget. A bűnözők lebukását segítik azok is, akik ha lakókörnyezetükben gyanús idegeneket látnak, szintén hívják a 107-et. A betörők előzetesen mindig felmérik a kiszemelt lakásokat, az is előfordulhat, hogy a szomszédokat különböző indokokkal megszólítják. Ha gyanúsat tapasztalnak, érdemes értesíteni a rendőröket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstbomba a lakóházban

Füstbombát dobott a sopronhorpácsi önkéntes tűzoltó-egyesület parancsnoka a helyi kastélyba, majd… Tovább olvasom