Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Harka: Hét fiatal ellen indult büntetőeljárás

A harkai rendőrségi akció nyomán előállítottak közül hét esetben mutattak ki a drogtesztek kábítószer-fogyasztást. A diszkó főszervezője több százezer forint büntetésre számít, mivel nem jelentette be a rendezvényt a hatóságnak.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap a hajnali órákban rendőrségi akciót tartottak az egyik harkai szórakozóhelyen.

– A gyorstesztek eredményeképpen az előállítottak közül végül is hét fiatal ellen indult büntetőeljárás kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A legfiatalabb 16 éves, a legidősebb 30 – közölte a Kisalföld érdeklődésére Szabó Jenő alezredes, soproni rendőrkapitány.

– Nyomozás indult annak érdekében, hogy kiderítsük, a kábítószerek honnan származhatnak, és kik a terjesztők. Idén eddig negyven esetben és 59 személy ellen indult eljárás kábítószeres ügyben, a tavalyi esztendő azonos időszakához képest ez a szám hasonló. Kábítószer-ellenes rendőrségi fellépésekre a továbbiakban többször is számítani lehet a szórakozóhelyeken, a kapitányság ugyanis kiemelt figyelmet fordít a város és térsége drogmentesítésére – zárta Szabó Jenő rendőrkapitány.

– A rendőrség egy nemzetközileg elismert, Hollandiában élő lemezlovas műsorát szakította félbe, akinek elmondása szerint ilyen akcióban még nem volt része, pedig pályafutása során sok helyütt megfordult már a kontinensen – közölte lapunkkal a diszkó főrendezője, Gaál Gábor.

– A katasztrófavédelem döntését azonban el kell fogadnom, mivel a rendezvényt valóban nem jelentettem be. Igaz, azt hittem, elegendő a magánterületen felállított sátor nemzetközi tűzoltóengedélye, amit háromévente hosszabbít meg a hatóság. Büntetési tételem 300 ezer forinttól akár egymillióig is terjedhet. Arról pedig igazán nem tehetek, hogy a vendégeink között kábítószerezők is voltak, ezt sem én, sem a háromfős biztonsági szolgálat nem tudta kiszűrni. A jegyek árát visszaadtuk, de a rendezvényt a holland DJ-vel újból megtartjuk, szándékaink szerint augusztusban, sőt, a Drogmentes Magyarországért Mozgalommal karöltve – mondta a főszervező.

– Az eredmények tükrében úgy érzem, szükség volt a rendőrségi razziára. Bízunk abban, hogy ennek hatására visszaszorul majd a kábítószerezés a fiatalok körében a szórakozóhelyeken, s nemcsak Harkán, hanem a környező települések diszkóiban is – nyilatkozta Szabó Károly, Harka polgármestere.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. tovari 2012. június 22. 05:50
  „http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/az_ittas_sofor_szetrobbantotta_a_koviragtartot_abdan_-_foto/2285681/

  mégjó hogy az alkohol törvényesen engedélyezett
  éljenek a törvénytisztelő alkoholisták :D”
 • 63. soproni 2012. június 20. 20:21
  „62.Tudod,hogy van ez,ha az ember 18 évesen szerelembe esik.....hiába a szülői tiltás,az aggódás, a lányok elvesztik az eszüket és csak nagyon későn döbbennek rá arra,hogy rosszul választottak.:-)
  Igazad van,mert sok embert vitt már a halálba a drog,de csak azokat,akik nem ismertek mértéket. Viszont azt hidd el,hogy egyedül csak a marihuana az ami nem okozta még senki halálát és függőséget sem okoz. Akiről írtál,az sem attól vált olyanná,ha nem attól,hogy rászokott a kemény és veszélyes,függőséget okozó drogokra.Nem vagyok naiv, de úgy tűnik Te azt nem olvasgatod amit én .Pl. az 1938.szintetizált LSD-ről ezt olvashatjuk :"1966-os betiltásáig pszichoterápiás alkalmazására történtek kísérletek, azonban az USA War On Drugs politikája következtében ezek a kísérletek megszűntek, noha jelentős eredményeket hoztak például az alkoholizmus vagy a heroinfüggőség kezelésében. Napjainkban kezdték csak újra ezeket a kísérleteket [1]. Ennek ellenére napjainkban az egész világon illegális."Tehát gyógyászati célra használták először,de a politikusok betiltották ,a gyógyszergyártó cégek legnagyobb örömére.Aztán itt van még egy friss statisztikai adat ,amire mi nem igazán lehetünk büszkék.Csak az arányokat figyeld!"itthon a 16 évesek 94 százaléka ivott már életében......a dohányzók aránya is emelkedett.......drog területén pedig 20% az arány" Olvasd el az egész cikket,ha érdekel http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/tobbet-isznak-es-cigiznek-a-magyar-kamaszok-16839/”
 • 62. pancser 2012. június 20. 14:34
  „"soproni" Mindig azt szoktam mondani a lányoknak, ivós sráchoz nem menjenek hozzá, az undorító. Egyébiránt a családi nevelés, a szülői példa nyomán állnak hozzá az ifjak ehhez is, kivételek persze vannak. Nálunk a részegség nem elnézni való vagányság, hanem szégyen több generáció óta. Sajnos ismerek fiúkat akiket a drog vitt a halálba, kenderrel kezdték....... szánnivaló mocsokban fekvő csorgónyálú roncs lett belőlük mielőtt bekövetkezett volna a vég. Ne légy naív a tudatmódosító szerek fogyasztása messze veszélyesebb az alkoholnál.”
 • 61. soproni 2012. június 20. 13:31
  „50. pancser! Nem szoktam mesélni a magánéletemről,de most kivételt teszek.A férjem 46 évesen halt meg az alkoholtól. Az agresszivitása tönkretett engem is és a gyerekeimet is....DE ennek ellenére az a véleményem,hogy erre soha nem lenne képes az,aki néha elszív egy füves cigit.A bamba nézés ismerős,mert 12 évig néztem....aztán elváltam.A gyerekeimben megbízom és nem dobnám el egyiket sem magamtól,ha védenem kellene őket!Elég felnőttek már ahhoz,hogy az előttük álló példák alapján eldöntsék,hogy éljék az életüket.”
 • 60. soproni 2012. június 20. 13:18
  „47. IV.Béla!Rossz a példád! Csak egy esetet másolj be,ahol marihuana okozott halált,esetleg annak a hatására öltek! Inkább azt írnám,hogy a gyilkos és a zsebtolvaj.Mindkettő bűnözés,de jelentős a különbség.”
 • 59. ruig 2012. június 20. 10:53
  „54.Csodabimbó 2012.06.20. 23:46 Csoda ismeretanyaggal rendelkezik.Mind a rendőri mind az orvosi területen.
  A tudás hatalom, így igaz! Az írásában sok az agitatív és politikai motivációs elem.A lényeg a fiatal még nem
  nagykorú a törvényi védelme fokozottabb és ez így van rendjén.A tudat módosító szerek káros hatásában
  bízom az egyetértésben. Akkor viszont az államnak mint tevékenységét szervező funkciójából eredően
  fel kell lépnie minden káros hatás ellen ami polgáraira irányul. Olvasva hozzászólásokat az írások nagy többsége
  támogatólag szól a drog elleni fellépésről,a rendőri demonstratív tevékenységről. A demokrácia feltételezi a
  többségi akarat megjelenését! A politikai oldalak szájkarate versenye az átlag polgárt úgy érinti,hogy az
  elvárt és igényelt rend, környezetében érvényesül vagy sem.A polgár szereti a pénzt is nagyon,de a bankból
  igénye szerint nem hozhat el egy fillért sem csak úgy!!!”
 • 58. ifhorvth 2012. június 20. 07:47
  „Az eredmények tükrében úgy érzem, szükség volt a rendőrségi razziára. Bízunk abban, hogy ennek hatására visszaszorul majd a kábítószerezés a fiatalok körében a szórakozóhelyeken, s nemcsak Harkán, hanem a környező települések diszkóiban is - nyilatkozta Szabó Károly, Harka polgármestere. ""
  No, mosolyognom kell.
  A terjesztőket le kel lesittelni. Nem pedig elterelésre ítélni. Hisz a soproni rendőrség operatív osztálya, évek óta tudja kik azok a személyek akik rendszeresen terjesztik a drogot. Csak valami oknál fogva tovább "működnek"”
 • 57. ifhorvth 2012. június 20. 07:18
  „A soproni, valamint más településekről való dílerek. Az évente egyszer Sopronban, rendezendő fesztiválra is erőteljesen készülnek. Lehet ide is menni a kommandónak.”
 • 56. brie 2012. június 20. 06:24
  „Most, hogy ez az akció sikeres volt, jó lenne a többi szórakozóhelyen is megcsinálni.”
 • 55. Csetneky 2012. június 19. 23:48
  „35. ruig

  Köszi, látod (37), milyen igazad volt! :)

  Akire meg vonatkozik, annak üzenem, hogy kevesebbet tépni, többet olvasni! Ugyanis attól fejlődik a szövegértés.”
 • 54. Csodabimbó 2012. június 19. 23:46
  „Figyelő, Te politikus, négyen egyetértetek és az a mindenki :) Megint meghallgattál mindenkit, de mintha a falnak beszéltünk volna, semmit nem fogtál fel, pedig értékes infókat kaptál.

  http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/radio-100723/napkozben-elozetes-valtozik-drogtorveny.html

  Hallgasd meg a linket, amit alattam és felettem van, az utolsó linkkkel koronázom meg ezt a vitát... aztán gondolkozzál. AMI A LEGFONTOSABB... ATTÓL, HOGY VÁLTOZNAK A TÖRVÉNYEK, VAGY BETARTATJÁK A TÖRVÉNYEKET, A FIATALOK SZÓRAKOZÁSI SZOKÁSA NEM FOG MEGVÁLTOZNI!!! Ha ezt nem érted meg, akkor tényleg maradj meg magadnak a három hű társaddal és addig ne nyugodj, amíg az a 10000 ember, aki Sopronban használt már valamiféle drogot, börtönbe nem kerül:)

  Eddig azt hittem Csornán vagyok, aztán ma kiderült, hogy Kapuváron, ott divat a rendszeres közúti ellenőrzés. Nem baj, Farkas Gábor is így kezdte, amikor megkapta a határőröket, de aztán szerencsére gyorsan észhez tért, vagy csak elfogyott az égetni való pénz, most is ez lesz.

  A fél ország magán hordozza a metabolikus szindróma tüneteit, a másik fele meg alkoholista és a lakosság 20%-a gyógyszerfüggő. Akiket te képviselsz Figyelő, Ők tehetnek erről, nekik ez a természetes. Ne csodálkozz, ha megpróbálok kibújni a rátok buruló szarotok alól és próbálok egészségesen élni, azokra az emberekre figyelni, akik letettek valamit az asztalra, tág a letókörük és ésszel gondolkoznak. Sajnos te nem közéjük tartozol, talán még magad sem tudod kit képviselsz, de nagyon szeretnél érvényesülni :)

  Ha Prágában mindenki termeszthet 2 marihuana növényt otthon, akkor ne mond, hogy itthon tartható ez a középkori razziás állapot. Egy módon lehet rendet tenni, ha gyorsan bevisznek 2-300 embert és 10 évig bent is tartják őket. Minden más próbálkozás szélmalomharc és aki ebben részt vesz, az a legalizálás után el is költözhet ebből a városból, így is nehéz és magányos a vamzerek élete.

  Pancser, a te faludban ezek szerint nem ír fel a pszichiátriai osztály vezetője a 15 éves lányodnak xanaxot körömrágásra, az én meglátásom szerint ez a büncselekmény, nem az ha elszívsz egy spanglit.

  Ha itt majd tapasztalható az álláspontokban valamiféle közeledés, akkor beszélgethetnénk lényegesebb dolgokról, a megelőzésről és a nagyon eltévedt emberek visszatérítéséről a társadalomba, de a kriminalizációnak ebben az állapotában, őket sajnos csak koporsóban fogjátok viszontlátni... hogy tudnátok egy ilyen tragédiának örülni...”
 • 53. Csodabimbó 2012. június 19. 23:07
  „A metabolikus szindróma lényegének érzékeltetésére kitűnően alkalmas a jéghegy hasonlat. Ha elképzelünk egy hatalmas jéghegyet, akkor a jéghegy vízből kiemelkedő csúcsait több betegség, illetve kóros állapot jelképezi. A jéghegy egyik nagy csúcsa az elhízás, mégpedig az alma vagy hasi típusú elhízás. Ha valaki kíváncsi arra, hogy a hasi típusú elhízás érinti vagy sem, vegyen elő egy egyszerű centiméter beosztású mérőszalagot, és mérje meg a derékkörfogatát. Férfiak 102 cm feletti, hölgyek pedig 88 cm feletti derékkörfogat esetén kezdhetnek aggódni, mert ez az érték önmagában is kiemelt rizikóra utal a szív- és keringési rendszer betegségei szempontjából.

  ...Ha belegondolunk, hányan halnak meg szívinfarktusban, agyérkatasztrófában, cukorbetegségben, és a háttérben milyen gyakran búvik meg a metabolikus szindróma, már érthető, miért nevezhetjük sorozatgyilkosnak ezt a kórképet.

  Dr. Gajdács Ágnes
  főorvos, belgyógyász, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos”
 • 52. Csodabimbó 2012. június 19. 22:56
  „http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/radio-100723/gyogyszer-keszulhet-a-metabolikus-szindromara.html

  Kúnos György kutatóorvos, fiziológus 1971 óta az amerikai kontinensen él, tíz éve az Alkoholizmus- és Alkoholfüggőség Intézetnek tudományos igazgatója. Évek óta azzal foglalkozik, hogy a szervezet által termelt marihuánaszerű anyagok, az úgynevezett endokannabinoidok hogyan befolyásolják az elhízást, a cukor- és zsíranyagcserét. Ezekről a belső marihuánákról kiderült ugyanis, hogy nem csak az agyban termelődnek, hanem szinte valamennyi sejtünkben, és ha túlműködnek, akkor szerepük van a rendkívül alattomos metabolikus szindróma kialakulásában. Kúnos György munkatársaival olyan gyógyszer fejlesztésén dolgozik, amely a belső marihuánaszerű anyagok kötőhelyét, receptorát elfoglalja, s így megakadályozza, hogy azok kifejtsék hatásukat. Az állatkísérletek azt mutatják, hogy így javul a zsír- és cukoranyagcsere, csökken a testsúly. Megszülethet tehát az első olyan gyógyszer, amely a metabolikus szindróma szinte valamennyi összetevőjét jótékonyan befolyásolja. A műsorban a tudós a marihuána vélt és valós veszélyeiről is elmondta a véleményét.”
 • 51. bali00004 2012. június 19. 22:36
  „Tisztelt Rendőrség! más szórakozó helyeket is meg fognak látogatni? és be is zárják majd? Dáridózó, VOLT fesztivál, stb...stb... csak vicceltem! ezt még én se hiszem el:-))) az ide pénzkeretük ezzel az akcióval most kimerült! nincs többre pénzük már. pedig a róka képű főnökük /SANYIKÁÁÁÁM/azt ígérte 2 hét alatt rendet tesznek! :-) lehet az 2év?:-)))”
 • 50. pancser 2012. június 19. 22:13
  „"soproni" nem szégyelled magad? Mire tanítod a fiatalokat, a gyerekedet? Majd megsimogatod a fiad, lányod buksiját, ha az apukájukat utánozva kender szívása után bambán bámulnak maguk elé?”
 • 49. nága 2012. június 19. 22:03
  „28,Énéskész-nek: Miért ne mernék ismét megszólalni?! Hisz már az első megszólalásomban is megjósoltam, hogy sok kommentelő lesz és milyen igazam volt. Tovább szurkolok a hatóságoknak és azok vezetőinek a kemény fellépésért.
  Drogozzon mindenki úgy ahogy akar, rontsa az egészségét, csak akkor se nyavalyogjon, ha megbüntetik vagy rosszul lesz. Ne gyógyíttassa magát közpénzen, a fehéren, becsületesen dolgozó adófizetők pénzéből.”
 • 48. Figyelő2012 2012. június 19. 21:48
  „46.
  Köszönöm Neked is az egyetértésed!”
 • 47. IV.Béla 2012. június 19. 21:30
  „45. soproni!

  Awesome! Akkor ez olyan, mint amikor a börtönben a sorozatgyilkosok megvetik a gyerekgyilkosokat.”
 • 46. ruig 2012. június 19. 21:30
  „40.Figyelő2012 2012.06.19. 20:19 " Régen volt a városban ilyen rendőri aktivitás" Igen!!! A városnak kötelessége minden támogatást megadni! Ismerős Iskola Igazgató jólesően nyugtázta a rendőri munka irányát "mert a gyerekek érdekében történik" mint fogalmazott.Egy rokonom tájékoztatott az új Kapitány Katonai Főiskolát végzet,majd azt követően a Rendőrtiszti Főiskolát.Elmondása szerint vezetni,parancsnokolni a Katonai Főiskolán lehet igazán megtanulni.Van jelentős csapattiszti gyakorlata.Bízom abban,hogy a korábbi gyakorlatot felszámolja a néhány kivételezett ember viszonyát a közlekedési rendhez meg változtatja.(A városban ott állok meg hol akarok,mert én is haverok vagyok)A Megyei Főkapitány jó döntését minden soproni polgár érezheti,még az is aki hátrányos helyzetbe kerülhet! ui. rozsautcai tudom ki vagy a múltkori megszólításod alkalmával vettem a lapot!”
 • 45. soproni 2012. június 19. 21:24
  „IV.Béla! "Katherine Nadal kokaintól, metadontól és Xanaxtól bódultan....."ez 3 féle kemény drog,ebből egy legális. Ezek nagyon mocskos szerek és hidd el,hogy akik néha elszívnak egy spanglit ,még azok is elítélik azokat,akik ilyeneket fogyasztanak.”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőségriadó Sopronban: Itt kaphatunk kis hideget

Országos szinten, így Sopronban is elrendelték a 2. fokozatú hőségriadót. A nagy meleg elől, szükség… Tovább olvasom