Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Hagyományteremtő tábor

Először rendezték meg a MonUniCamp PénzÜgyes Nyári Tábort középiskolásoknak, valamint az I. Soproni Magyar Nemzeti Monetáris Nyári Egyetemet a NYME-n.

A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány hagyományteremtő kezdeményezése a Magyar Nemzeti Bank alapítványaihoz benyújtott pályázatok révén valósulhatott meg. Az ingyenes programokon huszonöt középiskolás és mintegy ötven egyetemista vett részt.

A hazai hallgatók mellett határainkon túlról is érkeztek, Nagyváradról, Szabadkáról és Nyitráról, a soproni középiskolások köre pedig mosonmagyaróvári, pécsi és budapesti diákokkal is bővült.

A hagyományteremtő pénzügyes nyári tábor résztvevői.
A hagyományteremtő pénzügyes nyári tábor résztvevői.


Dr. Ambrus Rita Anna intézetigazgató, főszervező részletezte: délelőttönként az új pénzügy-politikai irányvonalakról hallgattak előadásokat, délután pedig konzultációkkal folytatódott a program. A fiatalabb „PénzÜgyesek" játékos, interaktív módon ismerkedtek a bank, a tőzsde, a vállalati, valamint a személyes pénzügyek világával.

Saját vállalkozást indíthattak, egymás kezdeményezéseibe tőkebefektetést tehettek, és mindennap növelhették a tábor első napján kézhez kapott virtuális tőkéjüket, amelyet az utolsó napon egy többfordulós tőzsdejáték keretében használhattak fel.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnap az otthonban

Sánta Erzsébet 95. születésnapját ünnepelték a napokban a répceszemerei idősek otthonában. Tovább olvasom