Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Gyermekrajz a tűzfalon

Sopron - Megszépült egy forgalmas helyen lévő tűzfal Sopron belvárosában. A gyermekrajz akár öt éven át is díszítheti a várost.

– Régóta szerettünk volna valami újat mutatni a reklámfelületeinken – kezdte Kapitány Zoltán, a tűzfalat birtokló telefonos cég munkatársa. – A legjobbkor találkoztunk az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. képviselőivel, ugyanis azonosulni tudtunk Gyermek ARC pályázatával és a témával is, mely a környezetvédelemmel kapcsolatos. A győztes pályamunkákból díszítettük fel a tűzfalainkat Budapest, Pécs, Miskolc, Szombathely után Sopronban is.

Rajz kicsiben és nagyban. A lányok megörökítették, milyen lesz a jövő iskolája.
Rajz kicsiben és nagyban. A lányok megörökítették, milyen lesz a jövő iskolája.

A Magyar utcai házfalra a budapesti Horváth Dominika, Somlyai Klaudia és Martincsák Kata műve került. A 10–11 éves lányok rajzukon megörökítették, milyen lesz a jövő iskolája, amikor az energia jó részét a nap, a szél és a víz munkája teremti majd elő. A gyerekek még nem jártak Sopronban, de a jövőben többször eljönnek majd szüleikkel, hogy láthassák a művüket a házfalon. Az alkotást a kivitelező cég négy munkatársa 6 nap alatt készítette el, 3 év garanciát vállaltak a festésre, de ha a megrendelő Magyar Telekom is úgy akarja, akkor a rajz akár 5 éven át is díszítheti a várost. 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. peskaneo 2009. augusztus 28. 11:55
  „Mint már írtam, nekem tetszik. Igaz, jobb lenne a Liptai meztelenül, vagy a Tokio-Hotel. Vagy ahogy az Orbán meg a Fico szkanderoznak a komáromi hídon. Vagy amikor Sólyom találkozik az antarktiszi magyarság képviselőivel. Vagy amikor a debreceni Oláh Lóránt magasba emeli a BL-trófeát...”
 • 20. beleptem 2009. augusztus 28. 09:21
  „Az ellenzőknek:

  ti mit festettek volna rá ?”
 • 19. xxyy 2009. augusztus 28. 08:15
  „Már elnézést .. én díjjazom, hogy gyerek rajz, de elnézést!!!! Hogy néz ki???? Ekkora falfelület, csúnya. Amik eddig voltak sokkal jobbak és szebbek. Ki volt az aki ezt odafestette?! Engedte?!”
 • 18. Kiskovács 2009. augusztus 28. 07:42
  „...hát előre is bocsánat...DE...ilyen ronda képet még nem láttam...a legelső kép volt a legjobb...”
 • 17. voltfun 2009. augusztus 27. 21:35
  „"Jobban hasonlít egy drogos állomképhez, mint a jövő iskolájához!"

  hehe, nekem is a drogos álomképek jutottak eszembe. Pont ezért tetszik, olyan mintha álmodnánk, folyamatosan.
  Több ilyet Sopronba :)”
 • 16. voltfun 2009. augusztus 27. 21:33
  „ennek legalább nem fog senki neki menni”
 • 15. adlerzsigabá 2009. augusztus 27. 16:24
  „Pannon logo? (propeller)”
 • 14. mindigatutit 2009. augusztus 27. 15:39
  „mi a xar ez?öreganyónak lecsúszott a szemüvege a kerekesszékben?biztos sok embernek tetszeni fog,de szerintem valami förtelem (bocsi lányok).ahogy olvasom a kommenteket nem vagyok egyedül”
 • 13. peskaneo 2009. augusztus 27. 13:53
  „nekem bejön, bár kissé elvont.. biztos be voltak pipázva a csajok:-)

  Miért kéne Sopronról szólnia a képnek... Mi lenne rajt: fogorvos meg műkörmös meg schwarzarbeiter....”
 • 12. adlerzsigabá 2009. augusztus 27. 11:27
  „Kedves Anca!
  Tévedésben van: én nem pozícióról(!!!), hanem munkakörről beszéltem... Egyébként pedig hogyne függne össze valakinek a véleménye azzal, hogy milyen területen tevékenykedik. Egy értelmiségi embertől művészeti - esztétikai szempontból egy kicsit többet lehet elvárni, mint egy "hétköznapi", kevésbé iskolázott személytől.
  Aztán: "Nekem nagyon tetszik ezeknek a kislányoknak a munkája. Ennyi." No, ez nem igaz. Ön kijelentette, hogy: "Ezek a kislányok már most művészek!" Ajánlom figyelmébe az alábbi linket! http://www.mke.hu/lyka/03/3-5-11-muvesz.htm
  Anca! Kegyed önszántából azonosította magát, ami ezeken a fórumokon nem szokás, de főleg nem elvárás.
  Utolsó mondatát - remélem - saját magára is vonatkoztatja!
  Szép napot kívánok!”
 • 11. Rainbow 2009. augusztus 27. 10:15
  „Egyetértek azokkal, akiknek nem tetszik a rajz - a falon. Senki nem vitatja, hogy a kislányok ügyesek, de az alkotásuk nem egy soproni tűzfalra való, főként nem olyanra, ami valóban sokaknak az egyik első épület a városba beérve.Egy óvóda falán remek lenne, erre a falra viszont sokkal inkább valami helyi vonatkozású kép kellett volna. Van ennek a városnak számos tehetséges amatőr és profi művésze, ott az AMI, miért nem őket kérték fel a rajz elkészítésére?
  Nyilván amit itt mi csinálunk, az csak puszta szájtépés, de szeretném hinni, hogy az illetékes cég olvassa a véleményeket és átgondolja a dolgot.”
 • 10. anca 2009. augusztus 27. 09:38
  „Add.8.
  Kedves Adlerzsigabá!
  Annyira csalódott vagyok, hogy arra vezeti vissza véleményemet, hogy mikor milyen pozíciót töltöttem be.
  Nekem nagyon tetszik ezeknek a kislányoknak a munkája. Ennyi. Semmilyen módon nem függ össze a Városházán betöltött munkakörömmel! Azt gondolom, hogy ezek a kislányok egyéni látásmóddal rendelkeznek és remélem, hogy a jövőben találkozunk még velük! Nagyon nem volna kívánatos, hogy elvegyük a kedvüket a mi ilyen-olyan, csalódott látásmódunk miatt!
  Örülök kedves Adlerzsigabá, hogy tud engem azonosítani. Vállalom. Én viszont nem tudom önt azonosítani, de nem is bánom!
  A kislányok, akik alkották ezt a művet bizony figyelmet érdemelnek. Fogunk még hallani rólunk. Ellenben azokkal, - remélhetően - akik itt "megnyivánulnak"!”
 • 9. plutoo 2009. augusztus 27. 03:45
  „Mit ábrázol a kép?
  Miról szól?
  Jövő iskolája?
  Hogyan?
  Inkább maradt volna fehéren, vagy szóltak volna egy graffitis csapatnak...
  Művészet? Bár nem minden művészt értenek meg az életében.
  Nekem nagyon nem tetszik.”
 • 8. adlerzsigabá 2009. augusztus 26. 21:55
  „Jaj, de egyszerű dolog ez! Mit ír a cikk: "...megrendelő Magyar Telekom".
  Gondolkodjunk csak egy cseppet! Három budapesti (!) kislány rajza - soproni falon. Olyan "magyaros" ez is, mint oly sok minden. Vajon kinek a kije lehet a három kisleány? Soproni lánykák nem tudtak volna ilyet rajzolni?
  Kedves Anca! Ha megengedi, egy személyeskedő megjegyzést teszek. Korábbi hozzászólásában egyszer megírta, hogy milyen munkakörben tevékenykedett, még aktív korában. Ezért aztán meglep, amilyen határozottan kijelenti, hogy: " ...Ezek a kislányok már most művészek,..." Bár lehet, hogy én nem értem a művészetet.”
 • 7. Cerwin 2009. augusztus 26. 21:06
  „Sopronban miért kéne sopronos festmény? Itt van élőben.
  A reklámban a lényeg a figyelemfelkeltés és nem árt, ha vitát ad, megoszt, elgondolkodtat.
  Szerintem alkalmas rá, a cél meg nemes.”
 • 6. jucuska40 2009. augusztus 26. 20:41
  „Igen téykeg ügyesek meg minden de szerintem nem erre a falra való.....nekem a régi tetszett nagyon a tűztoronnyal....de amikor ezt kezdték festeni mindenki csak találgatott és sokan most sem tudják mi ez :)”
 • 5. sme 2009. augusztus 26. 19:58
  „Szerintem a Sopronos festmények jobban illetek arra a falra. Mindig olyan jó volt arra járni és megnézni. Olyan nem volt más városban, nagyon sajnálom. Lehetett volna a lányok festményét máshol felfesteni.”
 • 4. anca 2009. augusztus 26. 19:22
  „Nekem nagyon tetszik. A korábbi sokkal gyengébb volt és már igen unalmas is. Ezek a kislányok már most művészek, s a látásmód egyéni. Remek! Gratulálok kis hölgyeknek!!!”
 • 3. Bokk 2009. augusztus 26. 17:16
  „Még csak futólag volt lehetőségem megnézni, meg láttam az alján, hogy ARC pályázat, gondoltam még egy példa arra, hogy nem értem a kortárs művészetet. Most legalább már tudom, mit kell keresnem a műben, ha legközelebb arra járok. Nekem sem jött át. ;)”
 • 2. Laccie 2009. augusztus 26. 15:19
  „Kész borzalom lett ez a rajz!
  A korábbiak sokkal érdekesebbek és szebbek voltak.
  Jobban hasonlít egy drogos állomképhez, mint a jövő iskolájához!
  Ez minden csak nem városkép! Ok@dék.
  Sorry lányok. Ez az én véleményem.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó ütközött busszal

Személyi sérüléssel nem járó koccanásos baleset történt kedden reggel Sopronban, amikor egy helyközi… Tovább olvasom