Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Főszerepek után nincs feladat: búcsúzik Soprontól Laklóth Aladár és Vásári Mónika

Bár a szerződtetések csak most zajlanak, az már biztos: Laklóth Aladár és Vásári Mónika jövőre nem játszanak a soproni színházban.

A változások más színészeket is érintenek, de a direktor szerint erről még korai beszélni.

Az elmúlt évad két vezető színművésze, Vásári Mónika és Laklóth Aladár búcsúzik a soproni Petőfi Színháztól. Mindketten állítják, nem önszántukból mennek, Darvasi Ilona direktor nem ˝kínálta meg˝ őket szereppel.

– Három esztendő alatt tizennégy fontos szerepet játszottam el a Petőfiben. Többségük főszerep volt. Most azt közölte velem az igazgató asszony, hogy a következő évadra nem talált nekem egy feladatot sem – mondta el Vásári Mónika.

– Persze megkérdeztem, mi van emögött, de nem kaptam választ. Váratlanul nem ért a dolog, még idejében körül tudtam nézni és Szolnokon folytatom a pályafutásomat – nyilatkozta Vásári Mónika, akit olyan emlékezetes alakításokban láthattak a soproniak, mint A szabin nők elrablásának Irmája, a Bob herceg Viktóriája vagy a most bemutatott A kőszívű ember fiai Alphonsine-ja. Főszereplője volt A muzsika hangja című, nagy sikerrel játszott musicalnek, emlékezeteset alakított A pillangók szabadok című vígjátékban és több kamaradarabban is.

– Egy fővárosi állást, az operettszínházat hagytam ott, amikor Sopronba hívtak. Nagy örömmel jöttem, hiszen a férjem révén (Kőszegi Ákos színművész) már ismertem és kedveltem a várost. Nem bántam meg akkori döntésemet, mert szép három évem volt itt, és éreztem Sopron, a soproniak szeretetét, megbecsülését. Igen, keserű szájízzel megyek el, de remélem, egyszer visszajövök – nyilatkozta Vásári Mónika.

Vásári Mónika és Laklóth Aladár tavaly a Bob hercegben játszott együtt. Akkor még főszerepeket kaptak...
Vásári Mónika és Laklóth Aladár tavaly a Bob hercegben játszott együtt. Akkor még főszerepeket kaptak...

Laklóth Aladár szintén három évet töltött Sopronban. – Nagy tervekkel és szeretettel jöttem ide, ebből a szeretet továbbra is megmarad – mondta el az eddig szinte kényeztetett színész, aki zenés-táncos darabokban ugyanúgy megállta a helyét, mint a komoly drámákban. A Bob hercegben, az Édes fiaimban, a Nem félünk a farkastól-ban, A kőszívű ember fiaiban láthattuk ebben az évadban, de tavaly nagy sikerrel játszotta például A muzsika hangja von Trapp kapitányát. – Telefonon értesültem róla, hogy jövőre egyetlen apró szerepet sem találtak nekem. Ha közalkalmazottak lennénk, ez nem is lenne gond, de mivel Sopronban darabszerződések vannak, ez azt jelenti, hogy nincs munkám. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, és az is bánt, hogy úgy csinálnak, mintha én akarnék elmenni. Jól éreztem itt magam, nem is búcsúzom, végleg semmiképp. Ha alkalmam lesz rá, visszatérek – mondta el a Laklóth Aladár.

Információink szerint több kedvelt színművész is távozik a soproni teátrumból, de Darvasi Ilona direktor szerint erről még korai beszélni. – A szerződtetések most vannak folyamatban, május végéig még bármi változhat. Nem is értem, miért kell ezt a kérdést addig feszegetni... – reagált megkeresésünkre az igazgatónő, aki mindössze annyi konkrétumot mondott el, hogy Vásári Mónika és Laklóth Aladár valóban nem folytatják a Petőfiben. – Eddig jobbnál jobb feladatokat kaptak, a következő évadban viszont nem találtunk számukra szerepet. Ez a színházak világában teljesen természetes – kommentálta a hírt Darvasi Ilona.


Mi áll a háttérben?

A két búcsúzó színművész úgy sejti, háttérbe állításuk mögött Laklóth Aladár egy korábbi nyilatkozata áll. A színész portálunknak adott interjújában beszélt arról, hogy ha alkalma nyílna rá, szívesen lenne Sopronban színházigazgató. Mint később több alkalommal is nyilatkozta, nem a jelenlegi vezetés ellen akart szólni, csupán elméleti síkon fejtette ki, hogy más elképzelései vannak a minőségről és a műsorpolitikáról. Vásári Mónika szerint – aki jó barátja és volt osztálytársa is Laklóthnak – ezek után megfagyott körülöttük a levegő.

 

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. adlerzsigabá 2010. március 21. 20:31
  „kallinka!

  "addig érdekes csak az ő személyük amíg meg nem válasszák/ fel nem kérik. amint ez megtörtéik a mocskolódás mehet. "
  Nem tudom, honnan ez a nagy színházi tájékozottsága, de felhívom szíves figyelmét arra az egyszerű szabályra, mely szerint kijelentő módot használva a válaSZTJák formulát kellene használni! Ha már a magas kultúra....”
 • 28. ursula 2010. március 20. 12:07
  „Kedves Rába Viktor! Láttam a színdarabot és akárhány mondatot mondott csak Laklóth Aladár, nekem nagyon tetszett.
  A Pósalaki urat alakító Makay Sándor Művész Úr sem mondott többszáz oldalt, de mint színészóriás
  megjelent a színpadon,s a közönség már ezt is hosszú tapssal jutalmazta.
  Nem kell szidni a másikat meg pálcát törni felette!! Aki szerette az hadd sajnálja egy kicsit őket, aki pedig
  nem az, az hadd örvendjen. Ennyi..........
  Én imádom..............”
 • 27. Orfeusz 2010. március 20. 08:53
  „19. stb. Azért már nehogy politikai ügyként tüntesse fel bárki a színházi szerződtetéseket. Laklótot és Vásáryt nem éppen a bukott baloldalon láttuk szerepet vállalni. Mikrofonozás? Haha! Persze és biztosan követik is őket .... Ebben az online játékban a legszomorúbb, hogy nyilván belsőleg, L. és V. lobbistái más színészt is belekevernek és gyaláznak! Mikó alatt is mentek el tényleg jó színészek - Szombati Gyula, Székhelyi, Gáti Oszkár, Maros gábor stb. - és mégsem nyavalyogtak. Most tán nemzeti gyászt kell elrendelni? A jó színész mindig találhat munkát, a rossz....????
  Tán itt van a kutya elásva.”
 • 26. gota 2010. március 19. 19:06
  „Mint a szinház műszakvezetése részéről, a Kallinka által megírt hozzászólással kapcsolatosan csak annyit szeretnék pár szóban leírni, hogy a színház területén egyetlen helyiségben sem történik semmiféle lehallgatás, nincs bemikrofonozva egyetlen helyiség sem. Felháborítónak tartom ezt a feltételezést.”
 • 25. RábaViktor 2010. március 19. 18:53
  „Kedves ursula! Maga látta egyáltalán a Légy jó mindhaláligot? Akkor emlékezhetne rá, hogy az "nagyalakítás" Laklóth réstéről 3 mondat volt. Nem is kellett volna soha nagyobb szerepet adni neki. Nemhogy örülne a méltánytalanul kapott főszerepeknek, és bizonyítson most máshol. Más színházakban is cserélődnek a színészek mégsem íratnak magukról állandóan cikkeket. Császár Angélát, Béres Ilonát most küldték el a Pesti Magyar Színházból. Ők Kossuth díjas színészek, mégsincs tele velük a sajtó. A Kisalföld meg csak a Laklóth Aladárt ismeri. Mi van a háttérben?”
 • 24. KatinkaR 2010. március 19. 18:37
  „Azért kíváncsi lennék, te mit tudsz felmutatni "mindigatutit" nagyszerűen hozzáértő színikritikus!:)))))”
 • 23. mindigatutit 2010. március 19. 10:48
  „a nemcsák egy kutyaütő ,tehetségtelen "színész".ennyi meg egy bambi”
 • 22. ursula 2010. március 19. 08:31
  „Laklóth Aladár egy fantasztikusan jó színész. Nagyot alakított a Légy jó mindhaláligban!!!!!
  Egyébként az Indul a bakterházban Nemcsák sem volt rossz...
  De én LAKLÓTH ALADÁRT akarom!!!!!!!!!! Kívánom mindemellett, hogy találja meg a boldogságot
  más színháznál, s játsszon csupa kedvére való szerepet!!!”
 • 21. Orfeusz 2010. március 19. 08:28
  „9. Kuvasz: Politikailag? Ugyan már .... Szakmailag? Meglehet .... Nagyon szemét ember az, aki csak annyit tud, hogy szidja Nemcsák Károlyt. Laklót pályafutásában, tehetségében semmivel sem több, sőt! ! Csak szépfiú, kicsiny tehetséggel, még kisebb énekhanggal. Volt alkalmam az MKB Arénában hallgatni a hamis éneklését ..........”
 • 20. kekati66 2010. március 19. 00:36
  „Mindkét színművészt nagyon becsülöm munkájáért és kitartásáért. Nem értem miért nekik kell távozniuk. Nemcsák Károly persze maradhat... pedig ő igazán pótolható lenne! (persze nem az igazgatónő számára) Vásári és Laklóth nagyságát mutatja, hogy így elfogadják a döntést.”
 • 19. Kallinka 2010. március 19. 00:30
  „Politika? Milyen érdekes amikor választások jönnek, mindig vannak akiket elküldneke , vannak akiket meghívnak. EGy biztos bárki is az igazgató/nő addig érdekes csak az ő személyük amíg meg nem válasszák/ fel nem kérik. amint ez megtörtéik a mocskolódás mehet.
  Zárójelbe jegyzem meg a Soproni Petőfi színház történetében Darvasi Ilona igazgatása alatt volt az egyik legsiekresebb előadás, jegyeladás, nézőlétszám (Légy jó mindhalálig) ami soha addig nem hozott akkora számot. Tehát nem a műsorokon annak összeállításán kellene leragadni. Jöhet Portugál! Jöhet klasszikus! Jöhet dráma, zenés vagy egyfelvonásos. Azt gondolom adott évad, adott minőségét nagyban tükrözi a nézőlétszám és az igény. Szeritem ez amióta a jelenlegi igazgatás zajlik a javukra írható.
  Azonban természetsen vannak hibák, amik igenis elháborsítónak modnhatók. Én továbbra is azt tartom, eleve az szomorú, hogy a színészpihenőt be kell mikroonozni, mert a vezetés szeretné hallani a színészek beszélgetésiet. Szomorú hogy színészeket sakk-matt helyzetben kell tartni, mondván " ha te elmész akkor a barátnőd, kolléganőd is veled együtt repülni fog" (itt nem a Laklóthra és Vásárira gondolok).
  Szomorú az, hogy itt a kulturális minőséget kérdőjelezni kell. Lehet hogy elfogult vagoyk de itt azért még is csak egy Huszti Péter a művészeti vezető. Ugyanakkor szomorú vagyok azért is mert én speciel szeretem Laklóth munkásságát. Tudni kell ő a Vezetőséggel midnig is nézeteltérésben volt.
  Visszatérek a poltikiához. Arra senki se gondolt vagy tán én vagyok üldözési mániás hogy mi van akkor ha ez egy ügyesen megkoreografált színjáték. Választások jönnek. Te mész Én maradok. Öri-hari játék, azt ha majd ujabb lehetőség jön Te jössz Én megyek és minden visszatér a régibe. Itt gondoljunk csak Mikó István szituációjára. Öri-hari Én megyek. Majd visszajövök...Hmmm nos szerintem azért ez is érdekes....(Mikó Istvánt nagyon szeretem megyjegyzem egyébként)
  Szóval senki se állíthatja hgoy ez a színház igazgatás könnyű dolog. Érdekcsoportok és igen is akármenyni re akarjuk vag ynem akrajuk de poltikiai nyomások játszanak közre. Darvasi Ilona nyilatkozt akorábban " poltika mentes színházat akarok" Lehet ilyet??????? :-))))..
  Aki jobbat tud szóljon, sináljon, tegyen! Elismerem ha van ilyen!!!!”
 • 18. adlerzsigabá 2010. március 18. 21:58
  „kertész!

  Nagyész! A Hamletet két t-vel írja. Igazi kultúrkertész!”
 • 17. RábaViktor 2010. március 18. 20:39
  „Kedves 13.
  Teltházas előadások vannak minden este . nem ? Akkor min kéne változtatni? Ha több változatosság kell, fel lehet ülni a vonatra, és irány a Portugál! Ezt hívják piaci versenynek! Budapestről miért ide jönnek előadást nézni? Bár biztos mennek Győrbe is. Én is járok Veszprémbe is, ott is játszanak jót. Nem régiben valaki azt írta itt, hogy miért nincs több bérleten kívüli előadás Sopronban, mert, hogy nem lehet jegyet kapni az előadásokra. Akkor annyira talán mégsem rossz a soproni színház! " van akinek tetszik, van akinek nem ". Nekem : igen. Ennyi.”
 • 16. KatinkaR 2010. március 18. 20:21
  „Azért ez nagyon "vicces" ami itt megy:)))) Sokkal "szórakoztatóbb" mint a Joshi:) Ennyi megkeseredett, rosszindulatú embert egyrakáson. Mit kell ebből ilyan nagy ügyet csinálni?! Színészek. Játszanak itt pár évig, majd játszanak máshol. Minden munkahely ilyen. Nagyon kevés olyan ember van a környezetemben aki több tíz évig ugyan azon a helyen dolgozott. Semmi sem állandó. Lehet, hogy nekik is jól jön. Máshol majd másfajta szerepeket kapnak, itt meg más színészek fognak játszani. Mint ahogy pár évvel ezelőtt is más színészek játszottak, meg azok előtt is mások. Szerintem itt csak a színészek "jóakaróik" verik a port. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy ha történetesen nem a Nemcsák felesége lenne az egyik igazgató, akkor eszébe jutna-e az itt őt kritizálóknak őt szapulni folyamatosan. Valamiben jó és valamiben nem. Valakinek tetszik, valakinek nem. Mint ahogy a Vásári meg a Laklót is. Sok szerencsét nekik! És sok szerencsét az újaknak! Sok szerencsét a színháznak! Kell néha egy kis változás! Akinek meg annyira hiányoznak, menjen utánuk "tanulmányútra" (hehehe) és nézze meg őket más színházban!”
 • 15. kiss.vera.anna 2010. március 18. 20:14
  „Jajj, Istenem mi van itt? Már megint a politikát hozzák elő? Csak hogy tisztán lássunk! Laklóth Aladár, Vásári Mónika Fidesz zászlóval a feje felett rohangál szerepekért, most pedig az újságcikkekért. Tehát ne beszéljünk politikai rendcsinálásról.
  A Portugál tele van káromkodással. Csak nem az hiányzik Sopronból is? Remélem nem ilyen darabokkal lesz tele a jővő év? vargavarga! - inkább járj Győrbe, nálunk meg maradjanak azok a "színvonaltalan" : Édes fiaim, Kakukkfészek, Macskajáték, Komámasszony hol a stukker, Döglött aknák, Vitéz lélek, Szomorú vasárnap, Légy jó mindhalálig, Indul a bakterház, Hamlet, Kőszívű ember fiai. Mert ezeket is itt játszották, fejből soroltam anélkül, hogy a honlapra rá kellett volna mennem. Mert, hogy - vargavarga- veled ellentétben, én járok színházba! Itt Sopronban, és itt is fogok. Az igazgatónőt meg arra kérném, ne menjen Győrbe Portugált nézni! Hallgasson továbbra is inkább Huszti Péterre mint Laklóth Aladárra, vagy a az előttem szólók hülyeségeire!”
 • 14. faithmiklos 2010. március 18. 19:55
  „HÚÚÚÚÚÚÚ! Megint egy adok-kapok cikk ami csak arra jó, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, meg a színészeket. Nincs elég baj tisztelt újságírók?????? Vagy csak unják a politikai csatázásokat? Én mellesleg a Vásári művésznőt kedveltem, szerintem sokat fejlődött mióta nem csak operettet játszik, de bizonyára meg van az oka, hogy miért kell elmennie. Szerintem ezt ő is tudja, de ha kimondaná magát hozná rossz helyzetbe. Úgy hogy én nem firtatnám, hanem sok sikert kívánok neki. Ha megnézzük a színház honlapját nem hiszem hogy sajnálkoznunk kéne ha a társulat tagjait nézzük. Laklótot pedig kimondottan rossz színésznek tartom, a hangja pedig egyenesen nevetséges. Ugyanis nincs neki! Miért adtak neki operettet? Hát az volt rossz választás. Hiba volt az igazgatónak, hogy olyan szerepeket bízott rá amit ő nem tudott megoldani. Itt a Sövegjártó Áron. Annak legalább van hangja, és nem szapulja az asztalt ahonnan eszik. Szóval fel a fejjel! Jó színészek maradnak itt Sopronban és nem is kevesen! Hoppá! Erről jut eszembe: mintha azt olvastam volna valahol, hogy Laklóth csökkentené a társulat létszámát ha ő lenne az igazgató. Hát ez az óhaja teljesült!”
 • 13. vargavarga 2010. március 18. 19:54
  „Laklóth ide vagy oda a soproni színház kínálatábanévek óta nincs igazán jó darab.Tudom,hogy sokan áradoznak milyen kolosszális sikerek vannak,arról már nem írnak,hogy túljátszott,ripacs szerepek tömkelege
  jellemzi ezeket is.Csak győrig kellene elmenni a direktor asszonynak tanulmányútra(lenne mit ellesni).Ő boztosan tudna a Portugálra is jegyet szerezni.Volt szerencsém megnézni,az tényleg élmény volt.”
 • 12. KERTÉSZ 2010. március 18. 19:46
  „A sok Laktóth ellenzők! Nem zavarja ezeket az embereket hogy az elmult évadban pont ő játszotta azt a főszerepet, ami kiemelkedő nézettséget hozott?Éredekes a Kerényi kordonbontása ,vagy Nemcsák igen gyatra játéka nem igen ingerelte fel a nézőket.A Hamlett volt az évad leggyengébb produkciója,Nemcsák pedig a felesége révén jutott kiemelkedő szerepekhez,nem pedig a rátermettsége.Most megint politikai rendelésre folyik a "rendcsinálás"”
 • 11. balogh.ede.imre 2010. március 18. 19:38
  „Nem furcsa, hogy Laklóth Aladár a Madách színházban csak 2-3 mondatos szerepeket játszott 20 évig, itt "megkínálták" főszerepekkel és neki csak az jutott eszébe, hogy újságcikket írasson arról, hogy ő mennyire másfajta színházat csinálna!?! Most lesz legalább alkalma máshol bizonyítani, hogy valóban jó színész-e, választhat olyan színházat ahol : "van értelme az ő vándorszínészi életének" mert azt is ő nyilatkozta le, hogy itt semmi nem jó, és ha nem változik ez, akkor nincs értelme, hogy ő itt legyen. Hát akkor most mi a problémája? Ő nyilatkozza le most is: "más elképzelései vannak a minőségről és a műsorpolitikáról". Akkor miért is ragaszkodik egy ilyen színvonaltalan színházhoz ahol olyanok dolgoznak mint: Huszti Péter, Piros Ildikó, Hüvösvölgyi Ildikó, Bencze Ilona, Bregyán Péter, Pásztor Erzsi, Makay Sándor, Koncz Gábor, Nagy Gábor, Benkő Péter, Mikó István, Győri Péter,stb.......Olyanok rendeznek többek között mint: Kerényi Imre, Huszti Péter, Őze Áron, Márton András, Eperjes Károly, Pinczés István stb.......
  Hát, igen, a színvonal!!!!!!!!! Azt gondolom, jobb lett volna ha Laklóth inkább hálás lett volna a sok és nagyszerű lehetőségért, mint, hogy hülyeségeket nyilatkozzon, most már egy év óta rendszeresen!”
 • 10. RábaViktor 2010. március 18. 18:57
  „Milyen érdekes, hogy ha Laklóth elköhhinti magát, abban a pillanatban újságcikk van belőle a Kisalföldben. A színház nem érdekli úgy a Kisalföld újságíróját mint a csinos művészúr. Itt vajon mi áll a háttérben? Tavaly nyáron többször is írtak a művészúr "véleményéről" ( amit azóta töröltek az archívumból, pedig szívesen idéztem volna belőle, hogy láthassuk, hogy gyalázta azt a színházat, amiért most úgy harcol).”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmillió forintos átverés?

˝Ha nem küldi vissza az űrlapot (azaz nem fizet be 4 ezer forintot, a szerk.), a 7 millió forint… Tovább olvasom