Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Formatervezési díj végzett hallgatóknak

Sopron–Budapest - A napokban hirdették ki a Magyar Formatervezési Díj idei nyerteseit, az elismerést idén 30. alkalommal ítélték oda.

A legjobbakat 262 pályaműből választották ki, és két díj került az NYME Alkalmazott Művészeti Intézetének végzett hallgatóihoz.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási és Tudományos Szakállamtitkársága által adományozott különdíjat Kovács György, a Nyugat-magyarországi Egyetem faipari karának egykori hallgatója kapta, diákmunka kategóriában iskolatársát, Nagy Krisztinát díjazták.

Nagy Krisztina diszlexiás gyerekeknek készített játékos eszközkészletet
Nagy Krisztina diszlexiás gyerekeknek készített játékos eszközkészletet

Mindketten diplomamunkájukkal pályáztak. Krisztina diszlexiás gyerekeknek készített játékos eszközkészletet. A kicsik a színes falapokat használva könnyebben elsajátíthatják az írás és olvasás tudományát. György egy családi bőrkesztyűkészítő manufaktúra számára tervezett logót és csomagolást, az általa megálmodott arculat a kézművesipar míves hagyományait tükrözi.

Kovács György családi bőrkesztyűkészítő manufaktúra számára tervezett logót és csomagolást
Kovács György családi bőrkesztyűkészítő manufaktúra számára tervezett logót és csomagolást

Kovács György lakhelyén ismerkedett meg a kesztyűket gyártó idős mesterrel, és a míves kézművesremekeket látva úgy döntött, a munkákhoz illő csomagolást készít a külföldre is szállító szakembernek.

– Hatalmas meglepetés és elismerés a díj. Kiváló képzést kaptam a hűség városában és az oklevelemmel sikerült azonnal elhelyezkednem. Lakóhelyemen, egy kecskeméti grafikai stúdióban hasznosítom az egyetemen megszerzett tudásomat – mondta György.

A székesfehérvári Nagy Krisztina évfolyamtársához hasonlóan csomagolástervezőként végzett az NYME-n Sopronban és érintettség okán választotta diploma- és pályamunkájának a diszlexiásoknak való taneszközt. Gyermekként ő is küzdött tanulászavarral, de akkor még nem ismerték pontosan a bajok okát.


A diszlexiáról

A diszlexia a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága. Problémát okozhat a betűk, szavak és számok felismerése, leírása. Az érintettek az olvasott szöveget nehezen és hibásan idézik vissza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcstechnika az orvoslásban

Sopron - A vasárnapig tartó ultrahangnapokon kiemelt téma a daganatos betegségek műtétjeinek… Tovább olvasom