Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Folyamatosan bővül a Harka

Harka - Vállalkozói övezetet alakítanának ki, emellett további építési telkeket mérnek ki Harkán. Elkészült a település hosszú távú fejlesztési terve is.
Harka folyamatosan bővül. A jelenleg ezerhatszáz lakosú településen a kilencvenes évek elején csupán ezren éltek. A lakosságszám a jövőben tovább emelkedik, ugyanis jövőre kezdődhet el a 120 építési telek kimérése, és a tervek szerint jövőre már be is költözhetnek az első lakók. Szabó Károly, a község polgármestere azt mondja, mindent meg fog tenni azért, hogy az új lakók is bekapcsolódjanak a közösségi életbe. Ennek a jelei már láthatók is, ugyanis egyre többen vesznek részt a különböző programok megszervezésében.

Szabó Károly tavaly október óta vezeti a települést, de már húsz éve részt vesz a helyi közéletben. Számára tehát nem volt ismeretlen a közigazgatás, igaz, mint megjegyezte: egy települést irányítani sokkal nagyobb felelősség, mint szervezni a rendezvényeit.

– Az év elején több millió forint volt a költségvetés hiánya, a szűkös gazdálkodásnak köszönhetően most már helyreállt a pénzügyi egyensúly – említi az eredmények között a polgármester. – A községben elkészült a hosszú távú fejlesztési koncepció. Így az önkormányzat egy esetleges pályázati lehetőséget eredményesebben tud kihasználni. Folyamatosan pályázunk, azt azonban tudjuk, hogy egy-két évnek el kell telnie ahhoz, hogy pénzt is kapjunk. Esetünkben ez nem baj, hiszen így lesz időnk előteremteni az önrészt. Ami még előrelépésnek mondható, hogy jelenleg is tárgyalunk a lehetséges befektetőkkel a tervezett ásványvíz-palackozó üzem létesítéséről. Az elmúlt években a képviselő-testület és a beruházó nem tudott megállapodni az árban.

Fotó: Magasi Dávid

Szabó Károly szólt a kudarcokról is. A falu központjában lévő balesetveszélyes játszóteret le kellett bontani, ezt azonban még nem sikerült pótolni.

– A közelmúltban készült el a záportározó tavunk, ennek köszönhetően megszűnt a település alsó szakaszán az árvízveszély – folytatta a polgármester. – Következő lépésünk az esővíz elvezetésének megoldása lesz. Az utak aszfaltozása csak ezt követően történhet meg.
Szabó Károly polgármester azt mondja, a szigorú gazdálkodásnak köszönhetően sikerült megszüntetni az év eleji költségvetési hiányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`A jó Istennek köszönhetjük Bettikét`

Pereszteg - Csak lassan romlik az oxigénhiánnyal és leukémiával született Gyurika állapota. A négy… Tovább olvasom