Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Fodor Tamás: Újabb sikeres pályázatok!

Újabb önkormányzati pályázatokat nyert meg Sopron – fogalmazott Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, a pályázatok összértéke 750 millió forint.
– Sikerrel pályáztunk az úgynevezett TISZK-rendszer továbbfejlesztésére, minek következtében 400 millió forintból egy rugalmas, munkaerő-piaci igényekre reagálni képes Térségi Integrált Szakképző Központ jöhet létre – mondta el Fodor Tamás polgármester tegnap tartott sajtótájékoztatóján. – Ennek eredményeképpen javul az oktatás és gyakorlati képzés minősége, csökken a lemorzsolódási arány, a város számára pedig lehetőség nyílik együttműködni a Nyugat-magyarországi Egyetemmel és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetekkel.

A polgármester beszélt arról is, hogy sikerrel pályáztak nemzetiségi iskolák, óvodák működésének támogatására, nemzetiségi tankönyvek beszerzésére, alapfokú művészetoktatás támogatására, valamint a nagy mennyiségű csapadék okozta károk helyreállítására. Ezek összértéke 20 millió forint. Az önkormányzat a Kisalföld Volánnal közösen pályázott közösségi fejlesztésekre is.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Jay80 2008. szeptember 05. 17:37
  „Nézd, nem akarok sárdobálásba kezdeni, de ne menjünk a szomszédba avval, hogy ki kinek a fa++ával dicsekszik, mert valljuk be volt ilyen, mindkét oldalról, sőt lesz is sajnos. Én egy olyan fideszes vagyok aki kiosztja a Fodort vagy bárki más fideszest, de ezt olvashattad volna már korábban is, nem vagyok szemellenzős. Arról meg hogy a pályázatokat magának tulajdonítja, nem rólam állít ki szegénységi bizonylatot. Amúgy nincs elv-társam, neked lehet, de én már kinőttem ebből”
 • 42. joco 2008. szeptember 05. 16:16
  „Jay80. :tudod általában a "választo polgárok-köztük fideszesek- szoktak tojást dobálni," de nálatok a képviselök sem szoktak ilyenektöl "tartozkodni". tudod a már leirt "sörösdobozdobálo" majdnem "hösforradalmáron" kivül a Tv-kben több olyan fidesz által szervezett, irányitott rendezvény is szerepelt -korábban -ahol tojástdobáltak.de itt az a lényeg, hogy elv-társad a nyert pályázatokat magának -és pártjának, na meg talán az arcusi párosnak tulajdonitja,- mig a vesztest mind a szoc. kormányra testálja.Miért?”
 • 41. Jay80 2008. szeptember 05. 14:20
  „joco. Tudnék az intelnek válaszolni, de nem fogok, mert esetleg ő elfogadja amit írok, más biztos nem fogja, de mindegy nem foglalkozom vele. Amúgy nem vettem magamra semmit, véleményt nyílvánítottam, de úgy látszik te se olvasol el rendesen mindent, légyszíves olvasd el újra, én nem ezt írtam :" De azért köszi az a mondat részed, ahol elismered, hogy a fidesz egyes tagjai is szoktak"tojástdobálni"" én az úgymond választópolgárokra értettem, de a gyengébbek kedvéért részletesebb leszek máskor.”
 • 40. Feri 2008. szeptember 05. 12:39
  „Ez már tényleg sok.
  A legtöbb fórumozóra is jellemző, ami az egész országra: két felé szakadtunk. Az én felemnek mindig igaza van, a másik és csak ő a korrupt és mindent rosszul csinál. Sajnos ez alól én sem tudom sokszor kivonni magam. Az indulatok lassan elszabadulnak, nem értjük, hogy a másik hogyan láthat ennyire másképpen mindent. Ezután bértolnoknak , ..bérencnek nevezzük, vagy egyszerűen elküldjük melegebb éghajlatra.
  Ne csináljuk. Nem csak a mi kölykünk lehet becsületes, makulátlan. (sajnos egyik sem az).
  Próbáljuk meg néha kinézni a másikból is, hogy jót akar, esetleg jót is csinál a meggyőződésünk ellenére is.
  Én a magam részéről bocsánatot kérek azoktól, akiket igaztalanul megvádoltam bármivel is.
  Törekedjünk együtt arra, hogy a városnak jobb legyen! Jobbosok is és balosok is. Együtt könnyebb. Nem kell minden érdemet a miénknek, minden rosszat a tiéteknek elkönyvelni. Sajnos ez a fórum nagyon "elvakulni" látszik. Mi tehetünk azért, hogy ne igy legyen! Tegyünk!”
 • 39. Memento 2008. szeptember 05. 09:55
  „Fodor polgármesterséged Sopron gyászmenete közé tartozik. Tönkretetted, lezülesztetted, ellehetetlenítetted a soproni polgárok korábban elért eredményeit. Lakner és Turner polgármesterek a sirukban forgolodnakellentmondásod eredményein. Kérünk menj vissza az egyetmre, több kárt ne okozzál a városnak.”
 • 38. joco 2008. szeptember 05. 05:55
  „jay80:Ha tényleg el is olvasnád azt amire válaszolsz elkerülhetnéd a "félreértéseket": pld. 09:04.09:20(23) "vannak olyanok akik az utcán dobálják a tojást, itt nagyon sok a "verbális" tojásdobáló" .Hol itt a fideszre mutogatás,vagy tán Magadra vetted ? Marad a "megj" Az "Intel"-nek meg miért nem válszolsz? Nem tudsz? De azért köszi az a mondat részed, ahol elismered, hogy a fidesz egyes tagjai is szoktak"tojástdobálni". Tudod ahol ezt irtad"nem mondon,hogy nem voltak köztük", de én ismerek több olyan "esetet" is ahol a helyi fidesz szervezte a "tojásdobálást" söt volt olyan "eset"ahol "sösödobozzal" dobálta az egyik fideszes ön.képviselö a rendöröket, tudod a tv. ostromakor, ahol a elv-társad "elvegyült - a hirtv szerinti- "hösforradalmárok" közt, tudod ezek a jobbos és balos médiában is megjelentek, tehát nem szoci rágalmak.Vissza a témához: egy most megjelent cikk alapján most meg nem azokra az utakra "kértek" pénzt, amiknek felujitássa nagyon szükséges lenne.”
 • 37. Sok kárt okoztál a Városnak Fodor 2008. szeptember 04. 21:38
  „A sikeres pályázathoz annyi közöd van Fodor mint a tehetséghez ,tisztességhez.szorgalomhoz :semmi...
  Az egyetemen is kudarcot vallott a jelentéktelenséged, a menekülésed onnan még kevesebb sikert hozott.Megbuktál mint polgármester ! Nem csak UV -ra ! Végleg!”
 • 36. Jay80 2008. szeptember 04. 17:13
  „A lenácizást nem rád értettem, már nem néztem meg ki volt az, sok mindent csinálok nem emlékszek mindenre vagy mindenkire. ÉS ne haragudj én nem komcsiztam le senkit. Amúgy nem sértődök meg semmin, nem vagyok az a forma, mindenkinek van illetve lehet véleménye akár jó, akár rossz. Mielőtt félreértenél én is elítélem amik akkor történtek, de nem kéne pont a fideszhez kötni, nem mondom, hogy nem voltak köztük, de talán te is láttad a bőrfejű fiatalokat akik valljuk be nem fideszesek. Amúgy annyira vagyok szélsőjobbos, mint te komcsi. Amúgy nem válaszolok intelnek, majd megteszi más”
 • 35. joco 2008. szeptember 04. 15:48
  „Jay80:
  32:-re nyugdijas vagyok, tehát"megszolgáltam" hogy otthon a gép elött...".Tojást eddig csak a jobboldalrol érkezett.Vagy más példád?
  34-re.Mikor "náciztalak" le.?j
  Végig olvastam ezt a "témát", jelöld már meg hol náciztalak le. ti megsértödtök ha szélsöjobbos érvekkel jöttök elö és valaki "nácizik", de Ti miért komcsiztok?
  MEGJ: de INTEL -nek még most sem válaszoltatok”
 • 34. Jay80 2008. szeptember 04. 14:49
  „Nézd, mindenkinek lehet véleménye szerintem, de amikor xy lenáciz, csak mert jobboldali vagyok, nem engem minősít henem őt, én se zsidózom le. Mert nem vagyok az a fajta "süketelő", ugye kedves joco?”
 • 33. intel 2008. szeptember 04. 14:36
  „Jay80!
  Ezt lehet korreekt válasznak nevezni a kritikus ellen tábortól.
  Amit el is lehet fogadni!!!

  Viszont kérd meg a többi kritizálót is, hogy fejtsék ki a véleményüket! Gondolok Dacia-ra...”
 • 32. Jay80 2008. szeptember 04. 14:09
  „joco. vannak emberkék akik dolgoznak és nem otthon a gép előtt ülnek, mint egyesek. és persze nem tojást dobálnak se fizikálisan se verbálisan, de ha tojásdobálást a jobboldalhoz kötöd csak, akkor te is jól köpködsz. intel a válaszom pedig ez : tiszteletben tartom az írásaidat!”
 • 31. intel 2008. szeptember 04. 13:19
  „22, 29 esekre válaszokat várunk!”
 • 30. csabazs 2008. szeptember 04. 12:55
  „Már egy másik topikban leírtam, hogy miért kell mocskolódni!?

  Én egyik oldalról sem feltételeztem soha, hogy saját zsebére dolgozott /dolgozna! Hogy mindig tiszták-é az ügyletek az más kérdés!

  Aki az előző városvezetés 12millájával dobálózik először nézzen utána (MSZP Iroda, Sopron, Magyar utca, meg lehet tekinteni)!
  A tételes elszámolást nem arra értettem, hogy egy tan .vagy füzetcsomagról számoljanak el, hanem a nagyobb volomenű beruházásokra!!!!

  Kedves én is mindenkinél jobban tudom!(14hsz)
  Én mindig a nevemmel jelentkezem be és írom a hozzászólásaimat! Te bevállalod???”
 • 29. joco 2008. szeptember 04. 12:08
  „Na mivan? jobboskáim nincs válasz "intel "által leirtakra?”
 • 28. Mérnök99 2008. szeptember 04. 10:28
  „Jaj de jó a habos sütemény! Azért csorog a pénz, csak noszogatni kell a szocikat (is) és jó pályázatok kellenek. Ilyen egyszerű.”
 • 27. mindigatutit 2008. szeptember 04. 10:16
  „azért ne csináljunk már mártírt a kránitzból.”
 • 26. No commen! 2008. szeptember 04. 10:02
  „Fodor !nem a polgármesteri munka sikeréhez tartozik, hanem Sopron Városé és azért dolgozó, lobizó Kranitz László nevű országgyűlési képviselőjé. Más eredményével nem szabad kérgedtni. A mély garázst megnyítását egy év útán sem tudta elintézni.”
 • 25. Gumidominó 2008. szeptember 04. 09:42
  „Polgármester ezt miért nem fellebbezed meg! Most miért nem vagy felháborodva? Különben ezt csak előkészítették és benyujtottátok, az i -re a pontot az MSZP vezette kormány, tette fel. Kránitz László sokat említett szocialista országgyűlési képviselő éredem. Remélem a városvezetés által elkövette hibákon egysze és mindenkor már tanulni fognak.”
 • 24. /joco1-még utoljára 2008. szeptember 04. 09:20
  „Bocsi, tudom hogy magánügy: de valaki visszaélt a nicknevemmel a "tizenöt puska"c. cikknél igy a 2008.09.03.-i "nevemben irt" hozzászolásokat" visszautasitom és ma 10.orátol regisztrál néven fogog "jelentkezni"”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iváncsicsé idén Sopron legjobb kékfrankosa

Sopron - Az Iváncsics pince 2006-os kékfrankosa nyerte el idén a Sopron Város Legjobb Kékfrankosa… Tovább olvasom