Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Fidesz vs. MSZP: ismét szócsata a jutalmakról Sopronban

A két párt képviselői arról beszéltek, hogy politikai ellenfeleik milyen mértékű jutalmakat vettek fel az utóbbi években a Hűség városában.

A soproni MSZP mindenfajta szégyenérzet nélkül indít politikai támadást a jutalmazásokkal kapcsolatban ahelyett, hogy önvizsgálatot tartana. Kérdezzük Kalmár István soproni MSZP elnököt, egykori alpolgármestert, hogy hivatali idejük alatt mekkora jutalmat vettek fel? - tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Osváth András, a Fidesz önkormányzati képviselője.

- Négy éves ciklusuk alatt csak a három MSZP-s városvezető közel 22 millió forintnyi jutalmat vett fel: Walter Dezső 2,6 milliót, Kalmár István 9,5 milliót, míg Hruby József 9,6 millió forintot, miközben adósságlejtőre tették Sopront. Képletesen azt is mondhatnánk, hitelből vettek fel jutalmat, szocialista módra, a felelős gazdálkodás jegyében.

Kalmár István az állításra reagálva elmondta: "A minket megelőző fideszes városvezetőkhöz hasonlóan minden évben háromhavi fizetésünknek megfelelő jutalmat vettünk fel. Ez alól egy év volt kivétel, 2003, amikor Walter Dezső betegsége miatt helyettesítettük őt távollétében, de akkor a munka mennyisége is arányosan több volt.

A kézhez kapott összeg nagysága azonban közel sem volt akkora, mint amennyiről a Fidesz beszél, ezek vélhetően bruttó összegek.

Ráadásul Walter Dezső az utolsó fillérig jótékony célra ajánlotta fel a jutalomkeretét és Hruby Józseffel mi is jelentős nagyságrendben jótékonykodtunk nyugdíjas szervezeteknek, sportegyesületeknek és szociális célokra" - zárta az MSZP-s politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünneplik a civilek napját

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg a civilek napjának. Tovább olvasom