Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Feljelentés az MSZP kiadványa miatt?

Fodor Tamás Sopron polgármestere bejelentette: feljelentést tesznek a helyi MSZP által kiadott Lát-lelet című újságban leírtak miatt.
Most az vizsgálják, milyen jogcímen fordulhatnak a bírósághoz.

Az MSZP soproni szervezete időszakosan jelenteti meg a Lát-lelet című négyoldalas kiadványát. A párt a lapban vitriolosan bírálja a jobb oldali városvezetés tevékenységét.

A címlapon például kijelentik: ,,Ezért véssük jól az eszünkbe, ahogy a Fidesz a várost vezeti, úgy fogják az országot is!". A benti oldalakon pedig azokat a pénzeket sorolják fel, amelyeket a szocialisták szerint feleslegesen, vagy nem körültekintően költött el a városvezetés.

A legutóbbi szám, amelyet az elmúlt héten kaptak meg a soproniak, úgy tűnik, átlépte a városvezetés tűrőképességének határát, Fodor Tamás polgármester ugyanis bejelentette, feljelentést tesznek az újságban az MSZP által tényként közölt hamis állítások miatt. Mint mondta, a jogászok jelenleg azt vizsgálják, hogy milyen jogcím(ek)en fordulhatnak a bírósághoz.

Az ügyben megkerestük a Kuslics Balázst városháza szóvivőjét, aki portálunknak egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. Je.Ta. 2010. február 24. 14:21
  „A Soproni MSZP szervezetenek honlapja www.sopron.balszemmel.hu
  e honapban ünnepelte müködesenek egy eves evfordulojat!”
 • 70. mindigatutit 2010. február 19. 13:50
  „TancsKaszabell
  Én csak azt szeretném megkérdezni,hogy ami most van ebben az országban az jó?ki vagy kik vezették ide?”
 • 69. adlerzsigabá 2010. február 18. 23:47
  „TancsKaszabell

  Má´ megin´ egy szoci katyvasztömeget olvashattunk. Pontosabban: hablatyot.... További jó munkát!”
 • 68. TancsKaszabell 2010. február 18. 14:34
  „Üdvözöllek !

  Nem vagyok én szerény és nem is kicsit ,igen, én elfogult vagyok ! Érvekkel meggyőzhető vagyok és bizony eléggé bosszant ha valaki locsog értelmetlenül.Elkötelezett is vagyok de minden lehetőséget kihasználok arra,hogy információkat gyűjtsek,szintetizáljak és ha kell vagy arra méltó, hát átvegyem és magamévá tegyem,bárkitől is származzon az.Akár Tőled is !

  Az a szándék amit Te felrósz az egy bevallott cél annak számára aki írta.Bizonyítani akart valamit valakiknek ,Neked is,és bár Te vitatod, de ő mégis sikeresen tette. Bizony.Ezek a tények ! A tények meg mint tudjuk makacs dolgok !

  A levont következtetések eltérőek lehetnek,csak addig tisztességes módon amíg a tényeket nem kérdőjelezi meg a vita során a két fél bármelyike.Mert akkor a süketek párbeszédje kerekedik ki belőle...vagyis semmi illetve ........a locsogás.

  Többféle gazdaságfilozófia van és a válság elleni küzdelmek módja inkább egyes országok makrogazdasági viszonyait követik ezért is igen igen sokfélék.

  Ami Te írtál ,-és most előszőr írtad-, nem jellemző a világ kormányaira...,nem bizony,azért mert ez csak egy módszer és még mi is alkalmazzuk illetve alkalmaztuk ebben a küzdelemben.
  Igen,és még mindig tart ...a belső kereslet illetve belsőfogyasztás átrendezésének vannak nyertesei és mindig vannak vesztesei...messzire vezet ez.Nem is kalandoztunk el !

  Ez egy óriási dilemma ,hogy ki nyer és ki veszít ! Vagy ki nyerjen és ki veszítsen ?
  Fideszes filozófia szerint az aktívaknak nyernie kell az inaktívaknak a rovására...,inaktívak a nyugdíjasok, például,mint tudjuk...emlékezzél !
  Igen érzékeny téma,itt alaposan belefutottak egy nagy pofonba.Azóta "pofa be és alapállás",ez a vezéri jelszó...

  Ezeket a linkeket magam is ismerem illetve inkább a portálokat,így pontosabb,mert egyik sem (3 elérési út) található , nem elérhető. Valószínűleg hibás a megadott elérési út...
  Az elsőt viszont elértem,- és igazad van-,de azt nem tudom komolyan venni mert az nem is titkoltan egy szélsőjobbos portál lehet ! Ilyenekre elvi okokból nem vagyok kíváncsi mert ezek a nézetek számomra elfogadhatatlanok !

  Ilyen és hasonló forrásokból eredő adatokról és véleményekről nem vitatkozom !”
 • 67. Feri1 2010. február 18. 11:50
  „Kedves Tancs! (65.hsz)

  Ne legyél annyira szerény azzal a "néha" szóval! ( Olvastam a kormányok értékelését a sopron-balszemmel névvel illetett lapon. ) Egy kicsit sem elfogult.. :))

  Javaslom, hogy legközelebb az adatokban bázist jobban értelmezhető helyre tegyétek, mert a kicsit is hozzáértőknek egyből feltűnik a szándék! Az adatokat pedig próbáljátok az adott kormányzati ciklusra, összevetésben pedig az előtte lévőhöz viszonyítani. pl:http://vastagbor.blog.hu/2009/05/19/az_allamadossag
  Ez biztos nem lesz a kedvenc oldalad. :))
  Azért adok egy-két linket, amelyek Neked szimpatikusabbak lehetnek:
  http://kozgazdasz.freeblog.hu/archives/2006/09/30/Allamadossag/ 2006
  http://www.nol.hu/gazdasag/huszerzermilliardos_allamadossag 2009
  http://www.hetek.hu/uzlet/200309/kriminalis_allamadossag 2003 Ez az utolsó már történelem, de amikor megjelent, figyelhettek volna rá. De akkor még más volt az elvtársi irányvonal.
  Még egyszer leírom: a világ kormányai a belső kereslet növelésével segítették országaiknak túlélni a gazd. válságot. pl: a lengyelek az építőipart segítették. Náluk a válság alatt is pozitív a gdp, vagyis növekedés volt. (nálunk -7% körül). De egy kicsit elkalandoztunk.”
 • 66. TancsKaszabell 2010. február 18. 08:30
  „Bocsánat !
  Csak a címzett neve maradt le !

  " Kedves Feri1 barátom ! "”
 • 65. TancsKaszabell 2010. február 18. 08:29
  „Uram,Atyám ............
  Te nem engeded nekem elfelejteni ,hogy az itt kommentelők a nekik szimpatikus pártot védik,mind, néha én is ! Ezért nehezen lehet normális érdemi vitát folytatni mert most csak Te is vitattál valamit valamiért,nem érdemben.Ez már ugye sokadszor fordult elő és néhányszor már finoman figyelmeztettelek erre a félrevivő problémára.
  Ezért ! Kérlek !
  Vedd magadnak a fáradtságot és néz előtte utána ha az összevetett adatok azonosságát és tényszerűségét ,-jogod van hozzá-, vitatni kívánod... vagy csak érdemben érvelni mellette vagy ellene.
  Próbálj néhány érdemi portálon tájékozódni,az nem árt !A csatolt,gondolom, elolvasásra vagy meghallgatásra javasolt anyag, nem üti meg az általam elvárt mértéket...esetleg talán a HVG,vagy a Világgazdaság ..........stb. van még néhány.
  Mi is a probléma kedves Feri1 barátom ?
  Szerintem Neked gondot okoz ,hogy nem tudod mi az a bázis vagy lánc viszonyszám ?Különben nem is kifogásolnád bármely egymást vagy egy időszak több év (!) adatának összevetését mint statisztikai elemzési módszert.Nem baj,nem is mindenki ért a statisztikához,miért is értene?
  Ezért hát javaslom csak óvatosan minősítsen mindenki,különösen az aki egy kicsit is ad magára.
  A GDP is vizsgálható többféle módon. De bűvészkedni vele,olyan fideszes módon,nem illik !
  Az elmúlt húsz egynéhány év extrém időszak (!) ebben benne van a rendszerváltás összes hibája, anomáliája, sandaságai.............,és plusz még egy világválság is ...és még nincs is vége,mármint a válságnak és a küzdelem ellene amely most sikeres ez az új lehetséges kormányerő veszélyezteti,most még csak jelszavakban !!!
  Igen és lehetnek,-mind ahogy szinte minden ország esetében van rá példa-, negatív számkörbe tartozó adat is.

  Javaslom gondolkodj el ezeken a viszonylatokon !

  -Emlékszel ugye a kétéves költségvetésre,vagy azt is tudod ugye,hogy a lakás,autó és minden más szabad felhasználású hitelek összege ,a lakásépítési hitelek is úgy 300 milliárd Ft.,a fideszes önkormányzatok által felvett 270 milliárd Ft.együtt .....beletartozik az államadósságba...
  -Azon se árt ,hogy miért gondolja bárki ember fia ebben az országban,hogy már a második vagy harmadik lakáshitelét az államkassza fogja kifizetni,mert erre tett vállalást a fideszes csapat annó ,kedvezve a favorizált középrétegnek a többi a nyugdíjasok rovására is...!
  -Azon se árt meditálni,hogy a város 7 milliárd vagy ma már több hitelét ki is fogja kifizetni ?
  Az se mindegy ,hogy azt mire (?) is használta fel a fideszes önkormányzat ?

  Mert szerintem az,hogy mindezért MI FOGUNK FIZETNI az BIZTOS ! Te is !”
 • 64. reális 2010. február 17. 21:18
  „a”
 • 63. reális 2010. február 17. 21:16
  „Bocsánat trumpetrich emlékezz A farkas és a kismalacok gyermek mesére, milyen is farkas?”
 • 62. reális 2010. február 17. 21:11
  „56.trumpetrich a birka szelid állat, a farkas meg vadállat.”
 • 61. Feri1 2010. február 17. 20:26
  „Úram, atyám!
  Szédületes, hogy egyesek ezt a nyolc évet sikernek értékelik, a kiragadott adatok is enyhén szólva érdekesek. 89-es adatokat összehasonlítani 2009-sel, az is komoly. 90-től 97-ig komoly lejtőn volt az ország, akkor jött el a fordulat, ha ez az emelkedés megmaradt volna az utóbbi szoci kormányok alatt is, nem lenne okunk panaszra. De a gdp a negatív számkörben növekedett a végén, növekedést a reálbérekben és az államadósságban tudtak elérni.
  http://www.youtube.com/watch?v=oeGSGwc0fwQ&feature=player_embedded”
 • 60. Csetneky 2010. február 17. 12:08
  „57. egysoproni_

  Én soha semmilyen kormányzásra nem készültem, utálom a hazudozást, ezért alkalmatlan vagyok politikusnak. A 4 évvel korábbi választást a Fidesz egyértelműen csalás és hazugságok miatt veszítette el, ezzel kár dicsekedni. Azt meg, hogy most mi lesz, majd meglátjuk, ebben egyetértünk. Én csak annyit írtam, hogy a kb. 12 hozzászóló még nem a város. Ez azért így van, nem?”
 • 59. Orfeusz 2010. február 17. 09:15
  „58.
  Európában élünk és azért valamit illik előrelépni. Hol tartanánk, ha a nemzeti vagyont és minden mozdíthatót, privatizálhatót, "közelszerezhetőt" a díszpintyek nem loptak volna el... Egyébként nyilvánvaló baromságokat egy választási propagandaanyagban sem kellene leírni. Pláne, ha valaki(k)nek takargatnivaló(juk) is van ... Szögezzük le, nem árt egy kis számonkérés.”
 • 58. TancsKaszabell 2010. február 17. 08:43
  „A moderálások során néhány a kormányzat nyolc éves eredményeit szapuló ,valahonnan kiemelt és ezért egymással okszerűen össze nem vethető adat, is törlésre került.Alig maradt valamicske belőlük,sajnos.
  Szépen sorban gyűjtögettem őket,mert reagálni akartam rá !
  Úgy hiszem, állítom és bizonyítom a felsorolt adatpárokkal,hogy ez a nyolc év nem csak arról szól ahogyan a fidesz és a jobboldali sajtó,- szorgalmasan gyalázva az alkotó emberek munkájának eredményeit-,beállítja az emberek számára. Nem bizony. Mert nincs romokban ez az ország !

  Nézzük csak ,szépen sorban és közben azért javaslom minden gondolkodó embernek, mindjárt azt is tegye hozzá mit is tett ugyanezen nyolc év alatt a legnagyobb ellenzéki párt az ország javára ?
  Hiszen mindent tagadott,megakadályozott,hiteltelenített és az összefogást rombolta ?
  Még a világválság tényét is tagadta és tőkeellenes locsogásaival az ország pénzügyi helyzetét számszerűsíthetően rontotta,a megítélésünkről nem is szólva !

  Azért ne menjenek messze az erdőbe, mert bizony semmit sem tett ami az ország javát szolgálta volna ! Sőt !!

  Az is gondolkodjon, mert az nem is fáj, aki azt tekinti ma fontos és hívó jelszónak,hogy
  "IRTANI es TILTANI A Kommunista szellemet!".Ilyen beteg gondolatok csak üres fejben születnek...
  Ez persze nem csoda,nem is csodálkozom ezen.De aki csak a Lánchíd rádió híreit hallgatja, a rémHírTv híreit nézi, az könnyen így jár,először csak eltéved de aztán egyéb ........szimptómákat is produkál, például gyalázkodik...stb.

  Ezt a felsorolást amely a Statisztikai Hivatal adatainak összevetésével készült Navracsics Tibor egy romokban heverő országról tartott magas,egyetemi oktatói színvonalú "fideszes locsogására" adott válaszok ihlették meg.

  "- A reálkeresetek értéke 2001-ben 11 százalékkal elmaradt az 1989-estől, 2009-ben 17 százalékkal meghaladta azt.
  - 2001-hez képest ma 17 százalékkal többet termel az ország - a világválsággal együtt is.
  - Az államadósság ma GDP-arányosan nagyobb, mint az Orbán-kormány idején, de jelentősen kisebb, mint az uniós országok kétharmadának.
  - Az Orbán-kormány idején az infláció 9 százalék volt, tavaly 4,5 százalék.
  - Az Orbán-kormány - mint a családok barátja - befagyasztotta a családi pótlékot. Egyetlen (!) forintot sem emelt rajta. Azóta ez megháromszorozódott.
  - A reálkeresetek értéke 2001-ben 11 százalékkal elmaradt az 1989-estől, 2009-ben 17 százalékkal meghaladta azt.
  - A bruttó átlagkereset 2001-ben 103 553 forint, 2009-ben 204 800 forint.
  - Az Orbán-kormány 7 kilométer autópályát épített, azóta 700 épült.
  - 2001-hez képest félmillióval több autó jár az utakon, átlagkoruk másfél évvel csökkent.
  - Az Orbán-kormány 2001-ben 252 milliárdot költött családtámogatásra, a Gyurcsány-kormány 2008-ban 534 milliárdot.
  - 2001-ben az átlagnyugdíj 38 ezer forint volt, most 84 ezer.
  - Az oktatásban foglalkoztatottak átlagbére 2001-ben 97 647 forint, 2008-ban 203 475 forint.
  - Tehetséggondozásra, ösztöndíjakra az Orbán-kormány 4 milliárd forintot költött, azóta az összeg megháromszorozódott. Az Arany János-programban 2001-ben 973-an, 2009-ben 3947-en vettek részt.
  - Egy pályakezdő, főiskolát végzett tanár 2002 áprilisában 61 100 forintot, 2008-ban 121 500 forintot keresett.
  - A lakossági jövedelmek gyors növekedését követve 2001-2003 között a gazdaság lehetőségeit meredeken meghaladva emelkedett a lakosság fogyasztása, és az ütem mérséklődését követően még 2006-ban is 28%-kal haladta meg a 2001. évit. A 2006-2007. évi kiigazítás illetve a 2009. évi válságkezelő intézkedések hatására a lakossági fogyasztás mintegy 10%-kal csökken, így 2010-ben - a GDP-hez igazodóan - 16%-kal haladja majd meg a 2001. évit.
  - Az Orbán-kormány idején 2001-ben épült a legtöbb lakás: 28 054 darab. 2002 és 2008 között minden évben több épült! A rekord 2004 és 2005: 43 913 és 41 084 darab.
  - 2002-2008-ban évente átlagosan 178 ezer új személygépkocsit értékesítettek a 2001. évi 148 ezerrel szemben.
  - Több, mint háromszorosára nőtt a számítógéppel rendelkező családok aránya. 2001-ben 100 háztartásra 17 személyi számítógép jutott, 2007-ben már 53.
  - 8-szorosára emelkedett az otthoni internet használók száma. 2001-ben még csak a háztartások 6%-ában volt internet elérés, 2008-ban már 47%-ában. "

  Ilyen ,még tovább is sorolható, eredményeket produkáló ország ROMOKBAN HEVER ?

  Némelyek,- sokan vannak,de remélem nem elegen-, szellemi gyengeségét bizonyítja az a csodavárás amit ma tapasztalunk,mert ezt kommunikálják ,ezt próbálják beadni a ZEMBEREKNEK !
  Döbbenetes !
  Miért ?
  Mert ők ezt komolyan el is hiszik,mármint azt,hogy "...Orbán Viktor a Magyar haza megmentője ! "”
 • 57. egysoproni_ 2010. február 16. 23:28
  „52. Csetneky!
  4 éve is igen készültetek a kormányzásra és szinte biztosra vettétek, hogy nyertek, de nem jött össze! Várjunk azzal a tuti nyeréssel még. Tudod, ígértek fűt, fát, csak azt nem mondjátok el, hogy miből!
  (remélem ezt a hozászólásomat is törlik mint a másikat amiben nem írtam semmi kimoderálni valót)”
 • 56. trumpetrich 2010. február 16. 17:10
  „Azt üzenem a Kránitz L. -nak, hogy az 500ft-os utalványa is legalább akkora sikert aratott pár éve, mint a mostani birka kampányuk.”
 • 55. reális 2010. február 16. 16:40
  „dr Fodor Tamás, feljelent, feljelent,feljelent, nem tud mást. Nevezzük dr FELJELENTŐ FELJELENTNEK,és tiltsuk ki Sopronból az Mszp- szervezetét, meglássátok minden rendben fog menni.”
 • 54. szocdem 2010. február 16. 13:00
  „Az ország vezetéséről inkább nem vonnék következtetést egy városvezetés munkája után.

  Győrben pl. a képviselő testület évekig nem jött rá, hogy mi a különbség a köztartozás, és a közüzemi tartozás között. Amikor kijavították a rendeletet a helyes definicióra nagy kelletlenül - szocialista sikerkormányunk volt éppen, Bajnai húzta ki az országot (bocs: a barátait) a magyar neoliberálisok totális válságából..
  Közben Győrben nem mszp-s hanem Fideszes volt a polgármester!!! Vagyis a kettő egymással nem úgy függ ösze, mint ahogy azt a soproni mszp gondolja. Sőt. Pillanatnyilag úgy, hogy egy kutya, egyik se tud mit kezdeni a hatalommal, országgal..”
 • 53. mindigatutit 2010. február 16. 12:29
  „kinek nem inge nem veszi magára”
 • 52. Csetneky 2010. február 16. 10:56
  „50. f. varga

  Azért azzal a szocialista győzelemmel még várjuk egy kicsit, mondjuk április 25-ig. Az itt hozzászóló kb. 12 szoci szavazó egyelőre még nem a város.”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázerőmű helyett idén csak tároló épül

Hegykőn több százmillió forintos költségvetésű biogázerőmű megvalósítását is tervezi a mezőgazdasági… Tovább olvasom