Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Felbontják a bankkal kötött bérleti szerződést

Sopron - Az Ógabona téri műemlék épület, a volt bizományi sorsa újabb fordulatot vett: valószínűleg nem banknak, üzletnek fog otthont adni. A tervek szerint jövő tavasszal a tömb már nem lesz „szellemház".
Az Ógabona téren három éve üresen álló műemlék épület, az egykori Bizományi Áruháznak otthont adott tömb sorsa újabb fordulat előtt áll: a tulajdonos BÁV Zrt. felbontja az egyik pénzintézettel kötött bérleti szerződést s üzlethelyiséget alakít ki benne. (Korábbi írásunkat itt olvashatják.)

– A nem magyarországi székhellyel működő pénzintézet végül is úgy döntött, nem óhajt Sopronban fiókot nyitni, ezért a mintegy három éve kötött bérleti szerződést felbontjuk – nyilatkozta dr. Szentpétery Kálmán, a BÁV Zrt. vezérigazgatója. – Az épület hasznosítása továbbra is napirenden van. Mint az ismeretes, több mint százmillió forintos beruházással eleget tettünk felújítási kötelezettségünknek: a felső szinten négy, egyenként mintegy száz négyzetméteres lakást alakítottunk ki, s a földszinti és a pincehelyiség is hasznosításra vár. A földszinti helyiséget – és a pincét – pedig valószínűleg immár nem bankfióknak, hanem üzlethelyiségnek fogjuk kialakítani. A terveket már megrendeltük. Attól függően, mikor kapjuk meg az engedélyeket, a hasznosításra legkésőbb jövő tavasszal sor kerülhet.

Ógabona téri műemlék épület: Felbontják a pénzintézettel kötött bérleti szerződést, valószínűleg üzlet lesz benne. Fotó: Gosztonyi
Ógabona téri műemlék épület: Felbontják a pénzintézettel kötött bérleti szerződést, valószínűleg üzlet lesz benne. Fotó: Gosztonyi

Kérdésünkre, nem gondolkozik-e a BÁV Zrt. azon, hogy ismét bizományi áruházként üzemeltesse a tömböt, a vezérigazgató kifejtette: soproni üzletük veszteséges volt, ezért inkább bérbeadással szeretnék élettel megtölteni a tulajdonukban lévő műemlék épületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacukat féltik a helyi gyógyszertárak

Sopron - Ellenzik az új egészségügyi centrum létrehozását a gyógyszerészek, azt tartják, az oda… Tovább olvasom