Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Felajánlotta a díjjal járó pénzt

Kitüntették Horváth Vilmost, a Kisalföld Volán Zrt. idegenforgalmi igazgatóját, a soproni kereskedelmi és iparkamara elnökét.

A szakembert a város iránt érzett elkötelezettsége okán jutalmazták, a díjjal járó pénzt nemes célra ajánlotta fel.

– Persze örültem a díjnak, de úgy gondoltam, hogy a méltató okirat és ezüstérem túlértékel engem. Flandorffer Ignác szobrának felállítására ajánlottam fel a kitüntetéssel járó pénzösszeget. Flandorffer megérdemli, hogy szobrot emeljünk a tiszteletére, hiszen a XIX. század egyik meghatározó személyisége volt Sopronban, kamarai elnökként is tevékenykedett – indokolta döntését a Civitas Fidelissima díj egyik legújabb birtokosa, akinek Sopron idegenforgalmára fordított áldozatos munkáját, valamint a gazdasági és közéletben végzett tevékenységét ismerték el.

Amikor Horváth Vilmos kitüntetésének híre nyilvános lett, egyik barátja így gratulált: ˝Büszke lehetsz magadra, mert páli gyerek ilyet még nem kapott!˝
Amikor Horváth Vilmos kitüntetésének híre nyilvános lett, egyik barátja így gratulált: ˝Büszke lehetsz magadra, mert páli gyerek ilyet még nem kapott!˝

Horváth Vilmos ma is az első munkahelyén dolgozik, több mint négy évtizede számíthatnak rá a Kisalföld Volánnál. Tapasztalatait, kapcsolatait kamarai munkája során is hasznosítja. Fontos számára, hogy segítse a szakmai, munkahelyi közösségeket is.

– A sors ajándéka, hogy a turizmus lett a munkám – mesélte pályaválasztásáról.

– Szüleim erdésznek szántak, de édesapám és nagyapám 1959-ben nem léptek be a tsz-be, ez pedig nem volt jó ajánlólevél. Az erdészeti technikum helyett így a Széchenyigimnáziumban kötöttem ki, az akkor még újdonságnak számító kísérleti idegenforgalmi osztályba kerültem. Noha szeretem a természetet, gyakran eszembe jut, ˝jóakaróim˝ milyen nagyszerű dolgot műveltek velem. Most erdő helyett kerülhetem a világot! A kitüntetésre nem számítottam, nagy megtiszteltetésnek tartom. Amikor nyilvános lett a hír, az egyik barátom felhívott, és a szokásos udvariassági formula helyett így gratulált: ˝Büszke lehetsz magadra, mert páli gyerek ilyet még nem kapott!˝


Valóságos lokálpatrióta

Horváth Vilmos soproninak, sőt, lokálpatriótának tartja magát, noha csak 14 éves kora óta él a városban. Páliban született, szülésznő nagymamája segítette a világra. Sopron számára egyszerre magyar és európai, szereti a város fekvését, az épített és természeti szépségeit, a Fertőt és az erdőket.

 

Olvasóink írták

 • 5. FREDDY/S 2010. január 06. 11:38
  „Messzeeső területekről érkezettek mindig azt hiszik, hogy jobban értenek hozzá, amihez halvány elképzelésük sincs, nemde...”
 • 4. SzárnyatiGéza 2010. január 06. 09:40
  „Megint csak azt tudom írni, amit egy másik cikkhez:

  Miért kell minden öregembernek, aki nem csinált mást, mint a munkáját végezte, díjat adni?????
  Fodor úr igazán kereshetne más hobbit azon felül, hogy kortársait, haverjait jutalmazza!!!

  Esetleg az ilyen díjakkal járó jutalmakból osztanak vissza neki, vagy mi????

  Foglalkozzon inkább azzal, hogy a ..... felújított Ikvahíd utcában eső után 15 centi víz áll!!!!”
 • 3. FREDDY/S 2010. január 05. 08:55
  „Törvénybe kellene foglalni, hogy utazásszervezéssel Sopronban jött-menteknek tilos foglalkozni, mert a szakmai-érzéki hozzáértést soha nem tudják elsajátítani, nemde...”
 • 2. Csabazs 2009. december 30. 05:15
  „Gratulálok!
  Szép és nemes gesztus a felajánlás!”
 • 1. FREDDY/S 2009. december 29. 20:49
  „A jött-mentek erre aztán büszkék is lehetnek, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt ajtó miatt karambolozott a busz - fotókkal!

Baleset történt hétfőn reggel 8 óra előtt néhány perccel a Mikoviny utcában. Tovább olvasom