Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fejlődik a város, fejlődik a környék - Megépül a Tarló sor

Az eddigieknél sokkal élhetőbb városrésszé válik az útépítést követően a Tarló sor és környéke, a megvalósuló fejlesztések nagyon nagy számú soproni lakós komfortérzetét emelik.

Gyűjtőutak kialakítására és felújítására nyert, pályázati forrásokból és az önkormányzat által hozzátett önrészből újulhatott meg az elmúlt időszakban több út, így a Mikoviny és Lackner Kristóf utcák, majd a Vándor Sándor utca együtt a csatornaépítéssel. Hasonlóképpen jelentős összeget tesz ki a minőségi közlekedés fejlesztésére fordított forrás is Sopronban - írja a sopron.hu.

Jelenleg a Tarló sor kiépítése zajlik. A munkáklatokat ma dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester közös bejáráson tekintette meg.

Simon István a környék önkormányzati képviselőjeként elmondta: a Tarló soron elkészül a 457 méter hosszú 6 méter széles út, egyik oldalon 1,5 méter széles járda kiépítése a kapubejárókkal együtt. Az út víztelenítésére megépül a csapadékvíz csatorna is, amelynek a gerinc része elkészült, majd az útszegély után a víznyelők is megépülnek. A múlt évben saját forrásból 62 millió forintért elkészült a Csemetekert sori csatorna, ami a Tarló sori befogadója

A 101 milliós beruházás az összes eddigi útfelújítással együtt azt mutatja, hogy fejlődik a város, fejlődik Sopron és környéke – fogalmazott Simon István.

- Fejlődik a város és fejlődik a környék – húzta alá Fodor Tamás polgármester is, aki hozzátette: nem csak a belváros rekonstrukciója fontos, hanem a város külső területeinek fejlesztésére is keresik a lehetőségeket, amelyeket az Új Széchenyi terv kínál. A város polgármestere azt is kiemelte, hogy az eddigieknél sokkal élhetőbb városrésszé válik az útépítést követően a Tarló sor és környéke, a megvalósuló fejlesztések nagyon nagy számú soproni lakós komfortérzetét emelik - számolt be a sopron.hu.

A bejárásról készült fotók itt érhetők el >>

Olvasóink írták

 • 8. ÁrtatlanBárányka 2012. május 10. 13:40
  „Persze, hogy elkészül, mert valamelyiknek van ott háza.
  T. Polgármester úr sétáljon egy kicsit az Erhardt-nál is tovább a Balfi utcában, én nézzen körül arrafelé is!”
 • 7. kumpala 2012. május 10. 08:18
  „Öntöde és környéke: lesz egyszer itt is valami civilizációhoz közelítő rendezés?”
 • 6. domonkoscsilla 2012. május 10. 06:53
  „Pontosítsunk!!!!!!!!!!!!! A Tarló sor kb félig lesz útburkolattal , járdával, növényekkel... stb ellátva. A többi marad ahogy volt. Hát öltözz felül szmokingba, alul pedig kempinggatyába!”
 • 5. intar 2012. május 09. 17:38
  „A belvárosi munkákat nem rekonstrukciónak ,hanem felszámolásnak kell nevezni. Esetleg szándékos rombolásnak, pénzkidobásnak, élhetetlenné tételnek stb. Az összes potentátot beköltöztetném a belvárosba ,szívjanak mint a bentlakók.”
 • 4. nattomi 2012. május 09. 12:52
  „Szerintem nem a "lakósok" konfortérzetét növeli majd, hanem a lakosokét. Ugyanez a helyesírási hiba egy az egyben az önkormányzat cikkében is. Azt már megszoktuk, hogy a Kisalföld schmitteli az önkormányzati híreket, de hogy át sem olvassák őket...”
 • 3. Paragulis 2012. május 09. 10:39
  „Nem csak az egyik alpolgármester körzetét hanem a József Attila lakótelep járdáit és csapadék víz elvezetését is rendbe kéne tenni.Több esetben jeleztem Abdai Úr nak a nyéki utca lakótelep felé eső járdájának állapotát,de a füle botját sem mozdítja a városvezetés.A csapadékvíz elvezetés meg kritikán aluli.Ha közepes intenzitású csapadék esik akkor a lakók pucolják térdig érő vízben a lefolyókat,hogy a parkoló autókba ne fojjon be a víz.Amikor végre lefolyik akkor megjelenik a vízmű és mell döngetve elvárja az elismerést,ami persze a lakókat illeti.
  Végre a József Attila lakóteleppel is kéne foglalkozni nem csak akkor jut a város "vezetőinek" eszébe mikor azt az egy buszjáratot kel lefelezni.Kicsit alpári megfogalmazás,hogy 400 m.re elérhető a 2.es busz is.Gyalogoljon a tisztelt al pogármester képviselő úr a lázas beteg gyerekkel többször 400 m t esőbe,hóban.
  Ránk csak akkor van szükség mikor szavazni kell rájuk utána mehetünk a levesbe.”
 • 2. józanparaszt 2012. május 08. 21:46
  „Bem u. kivilágítatlan, Balfi úti járda járhatatlan, Belvárosban kísértetházak (pl.Cézárral szemben)... tovább is van mondjam még”
 • 1. 1soproni 2012. május 08. 21:27
  „"fejlődik a város, fejlődik Sopron"
  A másik fele meg összeburul. Bejárhatnák pl. az Öntöde utcát, vagy a Bánfalvi út közepét (Fenyő téri suli környéke).

  A Tűztorony mikor készül el? Látszólag hónapok óta nem történik ott semmi. Ha jól emlékszem, júniusra van kiírva a befejezés határideje.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a Deák téri iskolában - gyakorlat - Fotók

Öt tűzoltógépjármű vonult kedden délután a Deák téri iskolához, ahol a feltételezés szerint tűz… Tovább olvasom