Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Faragó Sándor, az NYME rektora átvette a megbízatását

Áder János köztársasági elnök újabb öt évre megbízta prof. dr. Faragó Sándort, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorát a rektori feladatok további ellátásával, a Sándor-palotában 2013. január 2-án.

A rektor megbízatása december 31-én lejárt, ezért új pályázatot írtak ki a posztra. Míg korábban az egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus választotta a rektort, az új felsőoktatási törvény szerint most csak véleményezési joguk van. A rektori, magasabb vezetői megbízásra beérkezett pályázatokról, a szenátusi vélemények ismeretében, a szakminiszter dönt, a kinevezést pedig a köztársasági elnök írja alá.

Faragó Sándor, az NYME rektora átveszi a megbízatását. Fotó: MTI


A szeptemberi "rektorválasztó" ülésen az egyetem 28 tagú szenátusa egyhangúlag támogatta prof. dr. Faragó Sándor pályázatát. – A professzorok tanácsa egybehangzó titkos szavazással egyetlen jelöltet, a jelenleg is hivatalban lévő prof. dr. Faragó Sándort kérte fel, hogy készítse el rektori programját. Ő ennek eleget tett, pályázatát pedig szintén egyhangú igennel fogadta el és küldte tovább a miniszternek a karok és az egyetem vezetőiből álló testület – mondta el akkor a kisalföldnek dr. Merényi Mária egyetemi főtitkár.

2013. január 2-án, a Sándor palotában átvette kinevezési okmányát prof.dr. Faragó Sándor, így újabb 5 évig ő látja el a rektori teendőket a Nyugat-magyarországi Egyetemen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmagyarázhatatlan agresszió Sopronban: egy járókelőt is megütött egy 26 éves férfi

Az agresszív férfi egy ismeretlen járókelőt is arcul ütött a korábbi sérelmekre hivatkozva, ennek… Tovább olvasom