Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Évente 1,5 milliárd hiába vár a nyertesére

Magyarország - Körülbelül másfél milliárd forint – évente ennyi pénzért nem jelentkeznek a nyertesek a Szerencsejáték Zrt.-nél. Bár a nagy szám többnyire kisebb összegekből adódik össze, de arra is volt példa, hogy valakinek a négyszázmilliós „lottóötöse" ment ki a fejéből.
Továbbra sincs telitalálatos a hatoslottón, így a 30. héten a hattalálatos várható főnyereménye 1,8 milliárd forint lesz. Annak ellenére, hogy a növekvő főnyeremény fokozódó lottólázat okoz, évente majd' ugyanekkora összeget tesz ki az, amelyért nem jelentkeznek a szerencsések. Pedig különösen nagy összeg esetén azt is tudatni szokták, hogy hol küldték játékba a telitalálatos szelvényt.

– Többnyire kisebb nyereményekből (két-három és négytalálatos szelvényekből) tevődik össze a körülbelül másfél milliárd forint – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. sajtószóvivője. – Leggyakrabban tehát pár tízezer forintos elfelejtett nyereményről beszélhetünk, azonban olyanra is volt már példa, épp a közelmúltban, hogy az öttalálatos szelvény tulajdonosa nem jelentkezett a megadott határidőig. Ő négyszázmillió forinttól esett el, de néhány éve a hatoslottó győztese felejtette el átvenni nyereményét, 218 millió forinthoz juttatva más szerencséseket.

Minél tovább halmozódik egy játékon a főnyeremény, annál többen kísértik meg Fortunát.
Minél tovább halmozódik egy játékon a főnyeremény, annál többen kísértik meg Fortunát.

A Szerencsejáték Zrt. az egyre halmozódó összegből évente néhány alkalommal „szerencsenapot" tart, ami azt jelenti, hogy az egyes játékokon – ötös- és hatos- illetve skandináv lottón és luxoron – kisorsolják a hozzájuk kapcsolódó át nem vett nyereményt. – Előírás, hogy ugyanazon a játékon kell valamilyen formában visszajuttatni a játékosokhoz a „halmazati" pénzt. Leggyakrabban az óránkénti nyereménysorsolást alkalmazzuk, amiért már gyakrabban jelentkeznek a nyertesek – tette hozzá Somorai László, aki felidézett egy emlékezetes esetet is. – Hatos lottón hosszú idő után „kelt el" a főnyeremény, legalábbis olyan számokat húztak ki, amelyekkel valaki nagyon gazdag lett. Sokáig senki sem jelentkezett a nyereményért, már letettünk az átadásról. Egy nappal a határidő előtt egy idős hölgy jelentkezett és azt mondta: ő kétszer volt életében szerencsés. Először, amikor kitöltötte a telitalálatos szelvényt, és másodszor, mikor rájött, hova dugta.
Somorai László azt is hozzátette, minél tovább halmozódik egy játékon a főnyeremény, annál többen kísértik meg Fortunát. A határmenti lottózókban ilyenkor több a külföldiek által feladott szelvény is. – A korábbi hetekben körülbelül 2,1 millió szelvény érkezett be a hatoslottóra, ez a legutóbbi sorsolásra 3,8 millióra ugrott fel. Mivel továbbra sincs telitalálat, vélhetően tovább növekszik a játékba küldött szelvények száma.

90 nap

A lottónyeremények átvételére 90 nap áll rendelkezésre. Ezen túl már a főnyereményt sem kapja meg a „szerencsés". 100 ezer és 2 millió forint között személyesen a lottózóban vehető át a nyeremény. 2 és 40 millió forint között átutalják egy megadott magyar bankszámlaszámra. 40 millió forint felett pedig a Szerencsejáték Zrt. egyeztet a telitalálatos szelvény tulajdonosával az átutalás mikéntjéről.

Olvasóink írták

  • 1. Putyilov 2008. július 22. 22:49
    „Bezzeg az enyém nincs közte sosem.:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihajt a mag a kalászban...

Régió - A sok eső és az ezt követő meleg idő miatt térségünkben már csírásodik a kenyérgabona. A… Tovább olvasom