Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Esterházy Madonna a fertődi Esterházy kastélyban

A festményt az idei Múzeumok Éjszakáján – június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Es­terházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók.

A fertődi Esterházy-kastély fenntartója, a több mint 40 jeles műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Fertődön, valamint Fertőszentmiklóson több mint 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal rendelkező VELUX Magyarország Kft. 2012. május elején írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a vállalat szponzorálja az Esterházy Madonna kiállítását a kastély dísztermében.

„Az együttműködésnek köszönhetően ezer dolgozónk számára itt, helyben nyílik lehetőség arra, hogy a lakóhelyükhöz kötődő világhírű alkotást megtekinthessék. Örömmel tettünk ele­get a támogatási felkérésnek, hiszen így nemcsak a dolgozóinknak, hanem családjuknak, bará­taiknak és a térség minden lakójának is páratlan kulturális élményt szerezhetünk" – nyilatkoz­ta Vincze Zoltán, a Kft. ügyvezető igazgatója.

„Szinte természetes szövetségesként tekintettünk a Kft.-re ennek a különleges kulturális eseménynek a megszervezésében, mivel a cégcsoport és a kastély együttműködése évtizedes múltra tekint vissza. A VELUX Alapítványok már 2001-ben támogatást nyújtottak az Esterházy-kastély kápolnájának megújításához." – emelte ki Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetője.

A cég nemcsak kulturális, hanem egyéb területeken is kiemelten kezeli a helyi közösségek tá­mogatását. A cégcsoport Dolgozói Alapítványán keresztül évente 10–15 civil szerveződés napi működéséhez nyújt támogatást, 2012-ben például a Fertődi Fiatalok Egyesületének díj­ugrató akadálypark kialakításához, a hegykői közösségi ház burkolati felújításához vagy az agyagosszergényi ifjúsági klubnak, nyugdíjas klubnak és gyermekjóléti szolgálatnak helyet adó közösségi ház berendezéséhez. A cégcsoportot tömörítő VKR Holding alapítványai (VELUX Alapítványok) szintén igen aktívak Magyarországon. Az első támogatások egyike 2001-ben éppen az Esterházy-kastély kápolnájának teljes rekonstrukcióját célozta 72 millió forint összegű adománnyal.

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a vállalat között aláírt megállapodás legfontosabb eleme ugyan a Raffaello-remekmű kiállítása, de a felek döntést hoztak a VELUX–Esterházy Tudásakadémia létrehozásáról is, amelynek keretében a kastély szakemberei több alkalommal tartanak művészeti előadásokat, foglalkozásokat a Kft. munkatársai és családtagjaik számára. A megállapodás emellett több olyan együttműködési pontot is tartal­maz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek. Vincze Zoltán és Varga Kálmán is biztos abban, hogy a közös érdeke­ken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

Olvasóink írták

  • 1. oaxacaca 2012. június 09. 12:49
    „Hálás köszönet a Velux-nak érte :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német határőrök jártak Sopronban

Barátaink barátai a mi barátaink is - így köszöntötte a soproni városházán Abdai Géza alpolgármester… Tovább olvasom