Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Épül az élménymedence

Sopron - Jó ütemben halad a Lövér fürdő területén tervezett medencék és csúszdák építése. Egyelőre úgy tűnik, tartható az április közepi átadási határidő.
Mint arról korábban beszámoltunk, családi élménymedencével, valamint négy csúszdával bővül a Lövér fürdő. A beruházás 140 millió forintos költségét a vízmű és a város biztosítja.

– A kivitelező az ütemterv szerint halad a medencék és a csúszdák építésével – mondta el a Kisalföld megkeresésére Varga Tibor, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. fürdő-üzemmérnökségének vezetője. – Az év végére várhatóan elkészülnek a medencék és a gépház vasbeton szerkezetei, amelyek a teljes kivitelezés egyharmadát teszik ki. A végleges tereprendezésre és parkosításra, a gépészeti berendezések, csúszdák beszerelésére, a medencék burkolására jövő évben kerül sor. A kivitelezés jelen fázisában nem tudunk olyan tényezőről, mely hátráltatná az átadási határidőt.

A vasbeton szerkezetek felállításával még idén végez a kivitelező. Fotó: Magasi
A vasbeton szerkezetek felállításával még idén végez a kivitelező. Fotó: Magasi

Varga Tibor érdeklődésünkre hozzátette, a Tómalom keleti partvonal-rekonstrukciójának előkészítése is folyamatban van, jelenleg a vízjogi létesítési engedély megszerzése a feladatunk. Ennek keretében a napozórész bővül és rendbe teszik a tó körüli növényzetet.

Olvasóink írták

 • 12. jockey 2008. december 15. 13:38
  „12.

  Lehet, hogy Győrnek több pénze van? Esetleg például az Audi adóforintjai miatt? Meg több, mint kétszer annyi a lakosa.

  Ettől függetlenül és annak is örülök, hogy a soproni uszodában végre elkezdődött valami. Ideje volt már.”
 • 11. Telepathia 2008. december 15. 09:25
  „Sopron 150 millió költ el az élmény medencére, a győri melegvizes uszoda felújításra 1 milliárd forintot költ Győr Megyei jogú város költségvetéseéből A két Fideszes megyei jogú város közötti uszodára fordított költsségvetési arányokat szeretnék ezáltal összevetni.”
 • 10. joco 2008. december 15. 06:32
  „Intel: Te nagyon "közel lehetsz a tüzhőz", hogy még ilyen belső dolgokrol is tudomásod van.De tényleg már kész a "tábla"? Engem nem zavar az átadások soráni "táblaavatás" de azért furcsa, hogy a "tábla" már kész, de a "medence" még készül.És mivan ha valami ok miatt- remélem ez csak fikcio- mégsem készül el a "létesitmény"? a "táblát" fogják átadni?”
 • 9. pulci 2008. december 14. 21:25
  „Végre valami ami épül, hihetetlen. Ha még rendesen használható is lesz az már csoda lenne, de komolyra fordulva szükség van rá és csak remélem, hogy nem elégszenek meg ennyivel hanem má szükséges fejlesztések is megvalósulnak a fürdőben. Pl. a nagymedence 50 éves burkolását is kicserélhetnék már végre modern fémre, ill homokos foci és röplabda pályára is szükség van. De legyünk bizakodók, hogy legalább valami megvalósul ezekből.”
 • 8. Intel 2008. december 14. 20:00
  „:)
  Nem megrendelte!!!

  Már kész is van:)”
 • 7. joco 2008. december 14. 11:46
  „"m" ha ö esetleg arra is gondolt- kizárt mert itt egy most épülö objektumrol van szo- a lényeg az, hogy épüljön meg. és ha lehet Neked is javaslom a "márványtábla" megvétele érdekében Te is mondj le a "helyitéma" fn nevü fidesz propaganda ujság családodra esö kiadásonként 50 (valahány) forint-rol.Vagyis kérd Te is, hogy a Te és családod "részét" képezö kiadásonkénti 50 valahány forintot utalják a márványtábla "készitönek" át.”
 • 6. m 2008. december 14. 10:31
  „Lehet, hogy én vagyok "korán sötétedő", de Telephatia nem az előző polgira gondolt, aki bevésette a nevét minden átadott projekt esetén?:-)))”
 • 5. joco 2008. december 14. 10:08
  „ja és a "márvány emlékmü" érdekében lemondon a "helyitéma" cimü (fidesznyik)pártlapot és ezzel a családomra esö kiadásonkénti 50 valahány forint(fidesz mondta az összeget) felajánlom a "táblára"!!! ha kell irásos nyíilatkozatban is lemondok, csak ne küldjék és "költség" másra az én és családom kiadásonkénti 50 forintos önrészét" Oké?”
 • 4. joco 2008. december 14. 06:07
  „Telepathia 2008.12.13. 09:33 tudod nem vagyok rajongoja (az általam csak "többtizmillásbalsikerdijasésEü.projektbuko" -nak nevezett) polgármesternek, de ha az a fránya " fekete márvány (emlék)tábla" az ára az uj élménymedencék mihamarabb megnyitásának, hát legyen . CSAK LEGYEN MEG.”
 • 3. bogote 2008. december 13. 13:36
  „Nagyon örülünk. Már legfőbb ideje volt.”
 • 2. Telepathia 2008. december 13. 09:33
  „Hajrá polgármester úr, már negrendelte Steiger Kőfragó urnál az élménymedence átadásval kapcsolatos fekete márvány táblát?”
 • 1. joco 2008. december 13. 08:38
  „Hajrá kivitelező, csak igy tovább.nagyon hiányzik egy ilyen létesitmény Sopronban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi vásár

Nagycenk - December 13-án és 14-én adventi vásárt tartanak a nagycenki Széchenyi téren. A nyitónapon… Tovább olvasom