Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Emlékkő Pokolnak - Széchenyi-vágta Nagycenken

A Nemzeti Vágta egyik vidéki előfutamaként, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg május 16-án a Széchenyi-vágtát.

– A Széchenyi Vágta győztesének jutalma, hogy a szervező cég benevezi a budapesti Nemzeti Vágtára. A nevezési díj 2,5 millió forint. További díjakat ajánlott fel a nagycenki kétnapos program főtámogatója, a Sopron Bank, valamint Nagycenk – jelentette be sajtótájékoztatón Anday Greese Marietta, a Széchenyi Vágta szervezője. Elmondta: a nagycenki előfutamokat felvezető események május 16-án már reggel 9-kor kezdődnek. A döntőt délután 5 órakor tartják. A köztes időben lovas- és huszárbemutató, magas ugrató és csikósprogramok szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. Széchenyi István kedvenc lovának, Pokolnak a sírjánál pedig emlékkövet avatnak délután fél 2-kor.

A Széchenyi Vágta győztesének jutalma, hogy a szervező cég benevezi a budapesti Nemzeti Vágtára.
– A közös osztrák–magyar múlt is arra késztet bennünket, a soproni régióban támogassuk a különleges közösségi élményeket nyújtó eseményeket – fogalmazott Thomas Radil, a soproni székhelyű pénzintézet vezérigazgatója.

Bayer-Dóczy Péter, a Nemzeti Vágta szóvivője elmondta: a budapesti Nemzeti Vágtát tizenhárom vidéki helyszín vágtája előzi meg. Széchenyi Mihály az arisztokrata család nevében mondott köszönetet azért, hogy Széchenyi István halálának 150. évében a Nemzeti Vágta egyik előfutama őrzi a legnagyobb magyar nevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muzeológusok randevúja Sopronban

A napokban Sopronban találkoztak a múzeumi szakemberek, a leghűségesebb városban tartották ugyanis a… Tovább olvasom