Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Elaltatták a kutyát a tulajdonos nélkül?

Sopron - A napokban került pont a bejegyzési határozatra, így mostantól hivatalos egyesületként működnek a soproni állat- és természetvédők. Máris komoly ügyben nyomoznak együtt a rendőrséggel.

Szakonyi Imre egyesületi elnök kedden sajtótájékoztatón jelentette be a hivatalos bejegyzésről szóló hírt, ami azt jelenti, hogy most már támogatást kaphatnak, pályázati forrásokat nyerhetnek. Hamarosan felveszik a kapcsolatot az önkormányzattal, intézményekkel, hatóságokkal, s ha minden félnek előnyös, együttműködési megállapodást írnak alá. Mostantól hivatalosan folytathatják munkájukat, amiből nem kevés akad. Most is komoly ügyben segítik a rendőrség munkáját, egy kutya elaltatása miatt tettek feljelentést nemrégiben.

– Néhány napja a Potzmann-dűlőben a tulajdonos tudta nélkül, állatorvosi segédlettel kivégeztek egy hétéves rotweilert – kezdte Szakonyi Imre. – Az eb a gazdi fiánál volt ebben az időben, akinek a felesége valamennyi családtag tudta nélkül állatorvost hívott az egészséges kutyához, és minden ok nélkül elaltató injekciót adatott be neki. A bejelentésre mi kerestük meg a rendőrséget, akik magántulajdonban esett kár miatt nyomoznak. Álláspontunk szerint vizsgálni kell az állatorvos felelősségét is, hiszen a kutya elaltatása csak az oltási könyvben bejegyzett tulajdonos beleegyezésével történhet. Bízunk abban, hogy a rendőrség kellő komolysággal vizsgálja majd ki az ügyet és nem lesz hiábavaló a munkánk – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni bor Seinäjokiba?

Sopron - Gazdasági, illetve egyetemek közötti együttműködésről, továbbá a soproni bor finn… Tovább olvasom