Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Eladták a Budai-villát

Budai László, a Pilis-Invest igazgatósági tagja értékesítette a család soproni villáját. A Bolyai utcai házuk a közelmúltban talált vevőre. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnak – amely Pilis-ügyben ismeretlen tettes ellen, csalás alapos gyanújával indított nyomozást – még nincs konkrét gyanúsítottja.
Miközben a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet befektetői csak reménykednek abban, hogy pénzüket valaha is viszontlátják, addig Budai László értékesítette soproni házukat. Az ingatlan eladása – bár nyilvánosan nem hirdették meg – közbeszéd tárgya Sopronban.

A Bolyai utcai szép, vadszőlővel befuttatott családi házból csengetésünkre tegnap egy festő lépett ki. Érdeklődésünkre elmondta, az általunk keresett Budai László már nem lakik itt, eladta házát. Pk az új tulajdonos megbízásából dolgoznak.

Természetesen szerettük volna megszólaltatni a Pilis-Invest igazgatósági tagját, de sem soproni telefonján, sem a szövetkezet budapesti központjában (a készülék faxra volt állítva), sem pedig mobilján nem értük utol. Igaz, így van ez már március közepe óta, pedig korábban azt nyilatkozta lapunknak, „nem bujkálunk az emberek elől..., telefonon viszont elérhetőek vagyunk". Igaz, közben már megkezdődött a Pilis felszámolása és a rendőrség is eljárást indított – ismeretlen tettes ellen – csalás alapos gyanúja miatt. Budai Lászlótól azt szerettük volna megkérdezni – a befektetők nevében is –, ha minden rendben van a szövetkezet ügyeivel, akkor miért nem elérhető, illetve, miért értékesítette a Bolyai utcai ingatlant. Tegnap ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ...

Sikerült viszont elérnünk dr. Szekeres Csabát, a Pilis károsultjainak ügyvédjét, aki érdeklődésünkre elmondta, félhivatalosan hallott arról, hogy eladták a Bolyai utcai Budai-villát. Hozzátette azonban, ő úgy tudja, a ház Budai László felesége nevén volt. Erről azonban nincsenek pontos információi.

– A jelenlegi helyzetben – amikor a rendőrségnek nincs konkrét gyanúsítottja – megteheti, hogy eladja saját vagy családtagjai nevén lévő ingatlanjait – fejtegette az ügyvéd. – Ezért lenne fontos, hogy a nyomozás minél gyorsabban haladjon előre. A Baumag-ügyben például nemcsak az érintett, hanem családtagjai vagyonát is zárolták.
Péntek József alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi osztályvezetője megerősítette: a Pilis-ügyben még nincs gyanúsított, ezért biztosítási intézkedéseket sem tettek, vagyis senkinek sem zároltatták a magánvagyonát. Ez azt is jelenti, hogy szabadon rendelkezhetnek felettük. Egyelőre szakértők vizsgálják a cég dokumentumait, még nem lehet tudni, mikor fejeződik be a nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában találták meg a bérautót

Fellélegezhet az a soproni autókölcsönző, akinek értékes gépkocsiját épségben találták meg… Tovább olvasom