Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Egyesültek a soproni kékfrankosok

A Soproni Borvidék pincészetei közös vállalkozásba fogtak: megalapították a Soproni Kékfrankos Kft-t, Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét.
- A Soproni Kékfrankos Kft-t március 9-én, a bor kis- és nagykereskedelmi tevékenység révén a soproni borok piaci pozícióinak erősítse és fejlesztése érdekében indítottuk útjára - közölte a vállalkozás induló sajtótájékoztatóján Taschner Kurt borász, a kft. ügyvezetője. - A cég különlegessége, hogy a nyereségorientált vállalkozás tulajdonosai nonprofit szervezetek: a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. és a Soproni Borút Egyesület. A Soproni Kékfrankos Kft. mindezidáig példanélküli mivoltát hazánkban az adja, hogy szinte valamennyi soproni borászat tulajdonosként jelenik meg.

Jandl Kálmán borász hozzátette, aki a Soproni Kékfrankos Kft-től vásárol, gyakorlatilag közvetlenül a termelőtől szerzi be borait. Ez vitathatatlan versenyelőny.

A tulajdonosok szerint a vállalkozás két éven belül akár termőre fordulhat, azaz nyereséget is hozhat. Az üzleti életben megszokottól eltérő módon az eredmény a tulajdonosok egyetértésével a helyi rendezvények támogatásra, a hazai és a külföldi megjelenésre fordítható. Ide lehet még sorolni a borturizmus fellendítését célzó akciókat is.

A kft-ben szinte valamennyi soproni borászat tulajdonosként jelenik meg.
A kft-ben szinte valamennyi soproni borászat tulajdonosként jelenik meg.


- A Soproni Kékfrankos Kft. küldetése kettős: a hagyományos értelemben vett borkereskedelmi tevékenységek mellett, a marketing és PR-munka jelentősége is kiemelkedő - jelentette ki Rigler Zsolt ügyvezető. - A piacon jelenleg működő borkereskedő cégekkel is szeretnénk felvenni a kapcsolatot, hogy információval, pincelátogatási és tanulási lehetőséggel segítsük a munkájukat.

A kft. induló szortimentjében 15 soproni pincészet 28 kiváló bora szerepel. A szép és igen sokarcú kékfrankos mellett a könnyű üde fehérboroktól a rosékon és nagy vörösborokon át kései szüretelésű desszert bor is megtalálható.

Hosszú távon tervek szerint helyi termelők lekvárjával, szalámival, csokoládéval és más különleges gasztronómiához köthető termékekkel bővül majd a kínálatuk.

Olvasóink írták

 • 3. Virgács1 2010. március 15. 11:36
  „Jó ötlet, végre a soproni borokat több helyen is meg lehet ismertetni.
  Csak egyet tudok kívánni,
  Sok sikert.”
 • 2. kokopelli530 2010. március 12. 02:47
  „Remelem, Ok nem akarnak szivoszalat tenni a borba :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Szivbol gratulalok a kezdemenyezeshez ! Remelem a jo soproni borok eljutnak a vilag minden tajara. Sok sikert kivanok.”
 • 1. mámiáti 2010. március 11. 14:09
  „Nagyon jó ötletnek tartom, sok sikert”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorlás 200 ezer kilométeren és 25 országon át

Zsigmondi Gábor huszonhat éve megszállottként járja Európát. Kétszázezer kilométert kitevő… Tovább olvasom