Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egy év alatt két háztömböt is felhúznak a MATÁV pálya helyén

Sopron egyik értékes területe, a Lövérekben lévő egykori Matáv-pálya sorsa véglegesen megoldódik: négyszintes lakóépületeket emelnek ott.

A Lövérek lábánál elterülő egykori Matáv-pálya területén lakóparkot hoznak létre. Mint azt a Kisalföld 2015. május 19-én megírta, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. több mint tíz évig várt arra, hogy a kedvező gazdasági környezet kialakulását követően beépítse a másfél hektáros ingatlant.

A tervek szerint az építkezés első két üteme – a két lakótömb – jövő nyárra elkészül. Fotó: Magasi
A tervek szerint az építkezés első két üteme – a két lakótömb – jövő nyárra elkészül. Fotó: Magasi


 A József Attila úti területen elkezdődtek a két leendő háztömb tereprendezési munkái. Hatvan, illetve hatvankét lakás épül, s ha a piac igényli, akkor egy harmadik, kilencvenlakásos épület felhúzására is kész a FÉSZ Zrt.

– A pálya középső szakaszán fogtunk a kivitelezésbe. Az ottani alapozási munkákat be is fejeztük, s a földszinti falazásokhoz is hozzáfogtak a szakemberek – közölte érdeklődésünkre Szikszai Zoltán, a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója. – Ezt követi majd a Lövérek felé eső rész alapozása, szerkezetépítése, a teherhordó falak megépítése. Az építkezés hatékonyságát toronydaru segíti.

Szikszai Zoltán
Szikszai Zoltán 


Előttünk álló feladat még a beszállítói tenderek meghirdetése: ki mennyiért és milyen nyílászárót, tető- és lakatosszerkezetet, gépészeti és elektromos szerelvényeket kínál a két épülethez. Terveink szerint ez év őszére már teljes hadrendben állhatnak a kivitelezők. Számításaink alapján a két lakóépület 2016 nyarára elkészül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Órás késés a GYSEV vonatokon - Áramszünet volt Sopronban

Úgy tudjuk, a soproni állomáson történt műszaki hiba miatt jelentős késéssel közlekedtek a vonatok… Tovább olvasom