Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Deák tér: Jó időre várnak a kivitelezők

Sopron - November végéig szerette volna felújítani a város a Deák téri iskola előtti területet és az itt érintett útszakaszokat. Eddig még nem kezdődtek el a munkálatok. A szakemberek a kedvező időjárásra várnak.

„November 30-ig felújítják a Deák Téri Általános Iskola előtti teret, amely szerves része a  térnek. A parkosítással együtt az Arany János és a Gyóni Géza utca burkolatát is korszerűsítik" – írtuk tavaly szeptember 12-én. Január közepén azonban  a tér ezen részén nyomát sem látni annak, hogy bármilyen munka megkezdődött volna. Az említett határidő egyébként nem egy szerződés része, a város mindenfajta kötelezettség nélkül próbálta még a tél beköszönte előtt megoldani a gondokat. A Kisalföld információi szerint a kivitelezés átütemezését több dolog is indokolta. A tervezettekkel ellentétben csak december végére zárták le a Deák tér pénzügyi elszámolását és a tervek is csak most állnak a város rendelkezésére. Ezek a problémák elhárultak, azonban eddig nem kezdődött meg a térfelújítás.

– Amint az időjárás megengedi, megkezdjük  a parkosítást és az út rendbetételét – közölte Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtóreferense.
Az elmúlt időszakban a Sopron Holding munkatársai murvával állították helyre a Gyóni Géza és a Csengery utca közötti szakaszt. Ez valamelyest megkönnyítette a közlekedést, végső megoldást azonban csak az aszfaltozás hozhat.

A felújítás eredeti tervei nem változtak, így a költségre továbbra is mintegy harmincmillió forintot szán az önkormányzat. Ebből készül el a parkosítás és az útfelújítás.

A gyalogosok számára sétautakat alakítanak ki, valamint rendbe teszik a járdát is. A Deák tér felújítása igazán ennek a szakasznak a megszépítésével mondható befejezettnek.

Olvasóink írták

 • 2. Heidi 2008. január 17. 18:08
  „Kedves "vabgyerekem" ez is a tér része!!!
  Elég szégyen, hogy még mindig a jó időre várnak. Végig jó idő volt és novemberben is elég jó volt ahhoz, hogy végre rendbe lehessen rakni a terepet. Összesen több, mint 3 hónap lett volna rá. Gyönyörű, hogy az autók a megmaradt járdán parkolnak, az úttest javítása alatt azt értik, hogy hetente feltöltögetik a kátyúkat, az iskola előtt el lehet süllyedni a sárban, már szinte csak az a busz tud ott közlekedni, amelyik rendszeresen a tér közepén PARKOL!!!!”
 • 1. vangyerekem 2008. január 17. 13:11
  „Én nem értem, hogy az úttest és a járda rendbehozatalán kívül mit akarnak csinálni a Deák téri iskola előtt.
  Nemrég jártam arra gyalog és nem tűnt a fent említetteken kívül úgy, hogy ott bármilyen felújításra szükség lenne.
  Vannak ebben a városban olyan helyek, ahol sokkal rosszabb állapotok vannak. Az iskola előtt vannak növények (bokrok, cserjék), szegéllyel körül van véve. Ezt nevezem én pénzkidobálásnak.
  Inkább a tér őrzésére költsenek, hogy a sok vandál ne tegye teljesen tönkre, mert most legalább szép és szívesen sétálunk végig rajta és a játszóteret is imádják a gyerekeim.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési hiba vagy helytelen használat?

Sopron - Építési hiba vagy helytelen lakáshasználat? Ezt a kérdést kell eldönteniük a szakembereknek… Tovább olvasom