Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Csillagbölcső a Soproni Petőfi Színházban

Megtartották az olvasópróbáját Takeshi Kitano: Csillagbölcső című darabjából készülő színpadi játéknak a Soproni Petőfi Színházban.

A bemutató május 13-án lesz. A teátrum ebben az évadban elindított iskolaszínházi programja Németh Ervin drámatanár vezetésével óriási siker tanárok és diákok körében.

A Csillagbölcső című előadásban a soproni társulat tagjai mellett a város általános iskolásai is szerepelnek és együtt próbálnak válaszolni többek között a "Ki vagyok?", Hol a helyem a világban?" című kérdésekre, akkor, amikor a gyerekkori csillagbölcső már nem létezik.

A bemutató május 13-án lesz
A bemutató május 13-án lesz


Németh Ervin elmondta: az előadás két fiú – báty és öcs – sorsát követi nyomon életüknek egy nagyon kiélezett időszakában. A fiúkat kettős trauma éri: egyrészt elvesztik édesapjukat, akihez különösen erőteljes szállal kötődtek, másrészt az apavesztéssel párhuzamosan édesanyjukkal az új egzisztenciateremtés szándékával új lakóhelyre költöznek – elvesztve ezzel korábbi baráti kapcsolataikat is.

A játék a báty történetén keresztül értelmezi a kialakult élethelyzetet: ő az, aki az öccse szemében felveszi apa attribútumait, s így magára kell vállalnia a felnőtt óvó-eligazító szerepét is – miközben önmaga is elveszve érzi magát.

A pótapa belépésével helyzete tarthatatlanná válik: nem tudja elviselni azt a szorítást, amelyből az apa-szereppel azonosulva kellene kiszabadulnia, s egyre nehezebbé válik számára a pótapa új elvárásainak való megfelelés is.

A kiutat a szökésben látja: a nagyvárosba utazik, ahol egy idegen bandába csöppenve találkozik a szerelemmel is, majd egy majdnem tragikussá váló összetűzés nyomán a „lázálmában" megjelenő öccse szava segít neki újra megtalálnia önmagát és feladatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedélzeti utastájékoztató a GYSEV vonatokon

Az utasok azt is megtudhatják, hogy merre járnak, és milyen vasúti csatlakozási lehetőségeik vannak. Tovább olvasom