Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Cigit kértek, ütöttek: büntetőpert kaptak

Csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés vádjával négy tinédzser ült a vádlottak padján a Soproni Járásbíróságon.

Kezükön bilinccsel érkeztek különböző büntetés-végrehajtási és javítóintézetekből dr. Király Réka bíró és tanácsa elé. Közülük hárman már korábban is álltak bíróság előtt.

A négytagú társaságból ketten régebb óta barátok voltak. Az ügyész sorolta a vádakat: mint kiderült, 2012. augusztus elsején este három bűncselekményt is elkövettek. Igaz, ittasan, de ez nem lehet mentség. Elhangzott: a Deák tér keleti részén körbevettek és lökdösni kezdtek egy fiatalt, cigarettát követelve tőle. Mivel nem volt nála, ütlegelni kezdték.

Amikor futásnak eredt a fiú, hárman utánaszaladtak, s mindnyájan ököllel verték, s társát is. Ugyancsak hárman veréssel fenyegettek meg egy fiatalt, ha nem adja oda értékeit. Átkutatták zsebeit, s egy öngyújtóval, karórával és némi készpénzzel lettek gazdagabbak.

A szökőkút tájékán – ahogyan azt az ügyész mondta – „minden előzmény nélkül" megtámadtak egy fiatalt, s társát, aki segítségére sietett, őt is helybenhagyták. Mindezek miatt csoportosan elkövetett rablással, súlyos testi sértés bűntettével vádolják őket.

Dr. Király Réka bíró keresztkérdései nyomán kibontakozott a bűncselekmények sora. A vádlottak közül az egyik az aszódi javítóintézetből kapott eltávozást, másik barátjától még rózsafüzért is, mielőtt útja Sopronba vezetett. Állítja, hajnali öt óta italozott, s ittasságának tudható be cselekménye. Elismerte felelősségét. Így tett egy másik vádlott is, míg ketten csak részben ismerték el felelősségüket.

Mivel az egyik sértett külföldi munkavégzés miatt kimentette magát a tárgyalásról, a per júliusban folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán-napi borválasztás Hegykőn

Hegykőn, a Tornácos Panzióban rendezték a hagyományos Szent Orbán-napi Borválasztást, azaz a… Tovább olvasom