Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bővítik a Sopron Balett együttest - Magasra tették a lécet - fotók

Az ország több városából húsz táncos mutatta be tudását és tehetségét a Sopron Balett vezetője előtt. A tervek szerint négy új taggal bővítik a társulatot.

Próbatáncot tartott Demcsák Ottó, a Sopron Balett művészeti vezetője a Liszt-központban. Az új évadot már négy új táncossal kezdi meg az együttes, amelynek törzstársulata tizenkét tagra bővül. Eddigi produkcióikon vendégművészek egészítették ki az együttest. A próbatáncra húsz fiatal jelentkezett, többségük frissdiplomás táncművész. A megmérettetésre a helybéli táncosok mellett érkeztek a budapesti táncművészeti főiskoláról, a győri szakközépiskolából, a Szegedi Nemzeti Színházból és más városokból is.

Próbatáncot tartott a Sopron Balett. Fotók: Nyikos Péter

– Professzionális táncos tudással rendelkezőket kerestünk, olyanokat, akiknek a technikai tudása mellett maradéktalanul érvényesül a stílusérzéke. Azt is fontosnak tartjuk, ki milyen átütő, kisugárzó személyiséggel rendelkezik, mennyire színpadképes alkat, nem utolsósorban ki mennyire fogékony egy-egy jelenetsor tökéletes elsajátítására – nyilatkozta a Kisalföldnek Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész.

– Igen jó technikai felkészültségű fiatalok mutatkoztak be, pár táncossal szándéknyilatkozatot is aláírattunk. A végleges döntés előtt azonban a pécsi táncművészeti szakközépiskola végzőseinek március végi képesítő vizsgáját is megnézem.

Demcsák Ottó társulata az ősszel kezdődő szezonban új, önálló művel lép majd közönség elé, az Álmos legendája című, egész estét betöltő táncjátékkal. A bábjátékos című rockoperában szintén jelentős szerepet szánnak a Sopron Balettnek. A társulatot idén áprilisban a Revizorban, majd a májusban bemutatandó Csárdáskirálynő operettben is láthatja a közönség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőzikés: most csak gumicsizmában!

Csak korlátozottan látogatható a csáfordjánosfai erdő, a tőzikés területen ugyanis akkora víz áll,… Tovább olvasom