Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Borünnepre és külföldi szereplésre készülnek

Május utolsó hétvégéjén lesz a Soproni Borünnep, amely rendezvénysorozatot a fúvósok indították útjára több mint húsz évvel ezelőtt.

- Az osztrák, a német és a svájci televízió közvetítette Musikantenstadl élő adásában való szereplésünk egyik hozadéka, hogy Németországból kaptunk nyári vendégszereplésre szóló meghívót.

Május másodikán pedig Kismartonban (Eisenstadt) lép fel a zenekar, a Burgenlandi Fúvószenekari Szövetség fennállása ötvenedik évfordulója alkalmából – jelentette be Vörös Péter, Sopron Város Fúvószenekara titkára.

A zenekar alapítványa kuratóriumi ülésén az is elhangzott, hogy idén május utolsó hétvégéjén lesz a Soproni Borünnep, amely rendezvénysorozatot a fúvósok indították útjára több mint húsz évvel ezelőtt. Az elnevezést tavaly le is védette Sopron Város Fúvószenekara. A háromnapos program ezúttal a Pro Kultúra égisze alatt valósul meg.

Újabb nemzetközi szintű elismerés is érte a zenekar szakmai teljesítményét: Ferenczi Balázs karmestert zsűritagnak kérték fel május 23-án Lépesfalván (Loipersbach) a fennállása 75. évfordulóját ünneplő helyi zenekar által rendezendő fúvószenekari találkozón és menetminősítésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízületgyulladással járó időskori megbetegedés

A gyógyszerektől a betegek mindössze öt százaléka gyó- gyul meg. További tíz százalékuk tolókocsiba… Tovább olvasom