Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Biczi: Hibás döntések sorozata Sopronban, Pongráczné: A szocialisták történelmi bűne

A soproni MSZP szerint nem szabad újabb hitelt felvenni. A helyi Fidesz a szocialistáknak alaposabb önértékelés lenne indokolt.

Meggyőződésünk, hogy ezt a hitelt már nem szabad felvenni - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Biczi László (MSZP), önkormányzati képviselő. - A legújabb kötvénykibocsátás nagysága túlzó, annak szükségességére semmilyen magyarázatot nem adott a városvezetés. A felvenni kívánt pénz után pedig óriási, majd 11 százalékos kamatot kell fizetni, 5 éves futamidőre.

Sopron nem visel már el, egy ekkora mértékű és ilyen feltételekkel végrehajtott kötvénykibocsátást. Ez felelőtlenség! Ezt nem szabad megtenni. Ezzel 18 milliárd fölé fut a város adósságállománya.
Csak hab a hibás döntések tortáján, hogy ugyanekkor 7 milliós nagyságrendben készíttet tanulmányt a városvezetés Sopron buszközlekedésével kapcsolatban úgy, hogy annak eredményét most nem is tudjuk figyelembe venni. Tegnap döntött a város Fideszes többsége arról is, hogy jelentősen megritkítja a városban a buszjáratokat, valamint újabb jegyáremelést rendel el - tette hozzá a politikus.

És még mindig nincs vége a furcsaságoknak, ugyanis szintén most derült ki, hogy egy hétfőn megszavazott új törvény jövő keddi határidővel államosítja a Soproni Erzsébet Kórházat úgy, hogy senki nem tudta megmondani ez milyen következményekkel jár Sopronra nézve, például mi lesz a Sopron és a soproniak sok-sok milliárdjával, amit az évek során a kórház fejlesztésére áldozott!? - zárta Biczi László.

A szocialisták történelmi bűne a családok, az önkormányzatok és az állam eladósítása, miközben kormányzásuk idején egyetlen reformot sem tudtak kidolgozni és véghezvinni. Politikájukat jól jellemezte az egészségügy területén reformnak egyáltalán nem nevezhető vizitdíj, napidíj, vagy akár a kórtermi széfvásárlás. Hasonló módon nem tudtak megújítást hozni a tömegközlekedés finanszírozhatóságába sem.
Ezekben a kérdésekben a szocialistákat, - köztük Biczi László helyi MSZP-s alelnököt, egykori önkormányzati főtanácsadót is – politikai és morális felelősség terheli.

Mindezek után a szocialisták részéről nagyobb önmérséklet és alaposabb önértékelés lenne indokolt - Pongráczné Várnai Mária (Fidesz), önkormányzati képviselő.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőzött disznókat loptak el Fertőrákoson

Antibiotikumos kezelés alatt állt az a három sertés, amelyeket ismeretlenek loptak el egy Fertőrákos külterületén lévő telephelyről. Tovább olvasom