Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Bevásárlóközpont kontra multik

Küzdelem a vásárlókért: a bevásárlóközpont forgalma a multik megjelenésével harmadára esett.

Folyamatosan változik a Selmeci–Vitnyédi–Höflányi és a Lackner Kristóf utca által határolt mini kereskedelmi és szórakoztató negyed arculata. Az Akkord Bevásárlóközpont még működik, bár forgalma egyharmadára esett vissza.

Sopron – ha egy kicsit későn is – a nagy átalakulások éveit éli. Ez különösen igaz a kereskedelemre és a vendéglátására. Arról már beszámoltunk olvasóinknak, hogy a Győri úton milyen új bevásárlóközpontok, üzletházak épülnek, s figyelemmel kísértük a Lackner Kristóf utcai változásokat is. A rendszerváltást követően itt alakult ki először kereskedelmi övezet, amelynek ellenpólusát képezi a Győri úti. A változás folyamatos. A városban az első „nagy" bevásárlóközpont a mai Akkord elődje volt. Közben azonban megtelepedtek a multik is, az Akkord közvetlen szomszédjában pedig felépült az Interspar.

– A nagy élelmiszer-áruházak megjelenésével forgalmunk a korábbi egyharmadára esett vissza – mondotta az Akkordot üzemeltető cég kereskedelmi igazgatója, Hegedüs Pál. – Talán ezért terjedhetett el Sopronban, hogy bezárjuk. Erről azonban egyelőre nincs döntés, sőt, mi nem is dönthetünk, mert csak béreljük és üzemeltetjük. A tulajdonos két osztrák üzletember, akikkel egy budapesti ügyvédi irodán keresztül kötöttünk szerződést. Egyelőre tehát nyitva tartunk, és a kedvezőtlen tendenciák ellenére sincs szándékunk felmondani a szerződést. Legalábbis egyelőre.

Az Akkord tehát – amely az elmúlt években az osztrákok egyik kedvelt bevásárlóhelye volt, és közülük sokan még most is itt költik el pénzük egy részét – úgy tűnik, még kitart, de kérdés, hogy meddig lesz képes üzemeltetője elviselni a csökkenő forgalmat. A szomszédjában már megújult a MOMA Áruház, és új külsőt kap a Beni-Ben nevű szórakozóhely is.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az egyetemtől, a várostól

A selmeci hagyományok jegyében búcsúzott az egyetemtől és Soprontól 237 valétáló szombaton. A Fő téren Fodor Tamás polgármester bocsátotta útjára a diploma megszerzése előtt álló végzős hallgatókat. A Nyugat-Magyarországi Egyetem karain idén 237 hallgató diplomázik. Tovább olvasom