Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Bérleménybe adták ki a Balfi út végi szabad földterületet

Az önkormányzat bérleménybe adta ki a Balfi út végén az Anger-réti sportpálya melletti szabad földterületet.

A Balfi úti körforgalom előtt lévő ingatlan, a Bella Lajos utca és az Ikva patak közötti területen a korábbi bérlő quadpályát üzemeltetett, majd bérleményét visszaadta. E térségben már korábban is adott bérbe területeket az önkormányzat. A korábbi és a mostani bérlemények közös jellemzője, hogy felépítmény nem húzható fel rájuk – tudtuk meg a Sopron Holding illetékesétől.

A vállalkozók részéről szabadtéri területbérlés igénye vetődött fel, ami a város szempontjából is kedvező, hiszen így a tevékenység végzéséhez szükséges fuvarok nem nehezítik a közlekedést. Amennyiben az önkormányzat a terület jövőjével kapcsolatban újabb döntést hoz, arról természetesen a bérlőket időben tájékoztatják.

– A területre vonatkozó bérleti szerződések valóban ideiglenes jellegűek, hiszen úgy tudjuk, az adott ingatlan jövőjével kapcsolatosan sportcélokat fogalmazott meg az önkormányzat. A bérleti díjak üzleti titoknak számítanak – mondta érdeklődésünkre Németh Csaba földmunka-vállalkozó.

– Legalább hét-nyolc cég bérel ott igény szerinti területet. Jómagam depót, valamint parkolókat hozok létre munkagépeknek, teherautóknak. Ismerve viszont a város gazdasági helyzetét, biztosak vagyunk abban, a most létrehozott telephelyeket nem egy-két hónap múlva kell felszámolnunk.

Olvasóink írták

 • 18. levi-levi 2012. március 18. 18:55
  „,,Hétvégi sport rendezvényen megnéztük a telephelyet" felhívnám a környezet védők figyelmét rá!
  Építési törmelékkel feltöltve, vékonyan földdel beborítva majd újból tégladarabok stb." fatákolmány" tele szeméttel, mindez nemrégiben megépített út és híd mellett
  Gratulálok az ötlet gazdának, gondolom az íróasztal mögül még nem ment el megnézni és biztosan még jutalmat és béremelést is kapott a zseniális ötletéért.
  A környék képviselője látta vajon és rábólintott Ő is..
  Majd ha elgondolkodnak a hivatalban, lenne a lakóknak több ötlete is.
  Pl.: CBA élelmiszerüzlet, Apáca kert,Lehár és környéke, Kuruc domb, Aranyhegy, Ravazd utcai és Pihenő kereszt lakópark Balf és átutazó embereknek nagy segítség lenne.!
  De ha ragaszkodnak, hogy sportlétesítményhez akkor bizony strand -uszoda is elkélne az itt élő embereknek. Ha már ennyi féle adót kell fizetnünk, akkor, kérdezzék meg a lakosságot is, mit szeretnének a környezetükben látni SZEMÉTELEPET?”
 • 17. Laccie 2012. március 17. 23:44
  „Ártatlanbárányka!

  A csapadékvíz elvezetés lényege az volt, hogy ne kerüljön bele a szennyvíz csatornába. És ne keljen a tisztítón átküldeni. A kávéra jó vagy nálam. :)”
 • 16. öröksoproni 2012. március 17. 14:58
  „Az utolsó mondatban a lényeg. Jöjjön a lé, a többi - lakók, sportolók, turisták - kit érdekelnek? Sportpálya tömegsport célra, ügyességi játékok gyerekeknek, fiataloknak? Park? Á, kell a francnak!”
 • 15. ÁrtatlanBárányka 2012. március 17. 12:29
  „LAccie
  Igazad van! MAradjunk abban, hogy mindkettőnknek van igazsága!
  Amikor a Pap rétet elönti, nálam akkor már 20-30 centi víz van. A csapadékelvezetést nem értem, mert elvileg ott az lett volna a dolog, hogy NE az Ikvába folyjon. Illetve ne közvetlenül.
  De most nézd meg a patakot, 30 centivel mélyebb lett ameder, mert kilapátolták belőle a szmöttyöt!
  A kávét viszont elfogadom!!! :-)”
 • 14. Laccie 2012. március 17. 07:29
  „Ártatlanbárányka!

  Még valami az Apácakerti szint nem emelkedett és a mai napig el tudná önteni a területet.”
 • 13. Laccie 2012. március 17. 07:20
  „Ártatlanbárányka!

  Köszönöm a válaszodat.
  Ha egyszer végigjárod az Ikva partot rájöhetsz, hogy az Ikva előbb önti el a Pap rét környékét, mint az apácakertet. Az Apácakerti részbe a Bajnok utca felől tud a víz befolyni. Az utóbbinak kavicsos talaja van, így a talajvíz is nagyon mélyen van. Az építkezésekkel egy időben kezdték Eu-s pénzekből a város csapadékvíz elvezetését is kiépíteni. Amik az Ikvába vannak belevezetve. Most már a Kutya hegy vize is. Ez lehet a fő gond, mivel a meglévő Ikva medret nem fejlesztették sőt még ki sem takarították, pucolták. Tele van szeméttel ami gátakat képez a víz gyors levonulását akadályozva. Volt rész ahol közel két méteresre duzzasztotta a vizet a szemét miatt. Karácsony után több a fenyő az Ikva mederben, mint Dudleszban. Okosan ezekkel kellett volna kezdeni a csapadék elvezetés kiépítését. Ami talán a vízügynél dolgozó közmunkásokkal egyszer megvalósul. 30-40 éve nem volt ennyi ház Sopronban és nem is volt a csapadék belevezetve az Ikvába. A Rák patak tisztítása is gyorsítja a víz lefolyását, csökkentve a kiöntés veszélyét. Én úgy gondolom az Apácakerti építkezésekhez semmi köze a problémátoknak. Szívesen körbe vezetlek a környéken, illetve az Ikva parton, sőt egy kávéra is meghívlak.
  Üdvözlettel”
 • 12. ÁrtatlanBárányka 2012. március 16. 22:28
  „Laccie:
  Mint írtam: ÁRTÉR
  Régen, amíg nem építkeztetek oda, addig ha az osztrák hegyekben olvadó sok hó, vagy a sok eső megduzzasztotta az Ikvát, akkor ott az Apácakertben volt hova kiöntenie, illetve talajvíz meg belvíz lett belőle, és így szépen minden gond nélkül keresztülfolyt a belvároson. De mivel beépítettétek, kiszorítottátok a talajvizet, beépült az ártér, így a víz nem tud szétterülni, és felduzzad a patak. A felduzzadó patak a belvárosban magasabb vízszintet eredményez, ami viszont elönti a pincéket és a mélyebben fekvő lakásokat. Hát ennyi. Előtte milyen volt, csak a szomszéd elbeszéléséből tudom. Az iránt érdeklődtem nála, hogy hogy a fenébe tudtak anno lisztet, tárolni a kérómban és a pincében, ha minden évben kétszer bejön a belvíz. Erre mondta ő, hogy régebben, 30-40 éve sosem volt víz a lakásokban. Amíg csak a Schönherr malom rész volt beépítve, addig oké volt, akkoriban költöztem be, aztán amikor elkezdett kiépülni az Apácakert, akkor lett szarabb a helyzet. Egy-egy nagyobb eső után úgy megemelkedett a patak, hogy csak szivattyúkat láttam lógni az alsó helyiségekből.”
 • 11. Karcsika 2012. március 16. 21:30
  „Komolyan mondom, hogy a megválasztott képviselőink NEM a soproni polgárok érdekeit védik.
  Bezzeg, ha a házuk közelébe lenne ilyen, akár csak 500 méterre is, már tuti, hogy a megyéből is ki lenne tiltva a cég.”
 • 10. józanparaszt 2012. március 16. 12:14
  „Lakópark mellé szeméttelep. melyik jogszabály engedi ezt?
  Ikva meder kitisztítása, parkosítás, játszótér esetleg a sporttelep bövítése. ez eszükbe sem jutott. bravó önkormányzat, bravó politikusok!”
 • 9. Kukac40 2012. március 15. 13:55
  „"A bérleti díjak üzleti titoknak számítanak"???????????????? Miért is? Mitől lenne üzleti titok, ami a város összes lakójára tartozik? Jelenlegi városvezetés újabb pofátlan húzása. Gerinctelen emberek, újap csalása.”
 • 8. MotorosPista 2012. március 14. 22:19
  „Kritikán aluli az a szeméttelep, pont oda?”
 • 7. Laccie 2012. március 14. 21:08
  „2. Ártatlanbárányka!

  "Ennyi erővel én meg mondhatnám, hogy minek kellett nektek az Ikva árterébe építkezni, miattatok majd minden évben kimosta az Ikva lakásom alsó szintjét."

  Nem értem az összefüggésedet. Az Ikva mederhez senki sem nyúlt hozzá, akkor hogyan mossa ki a lakásod alsó szintjét??? És korábban nem mosta ki?
  Az Apácakert a város széle, utána már nincsenek házak. Ha belváros közelébe laksz akkor meg végképp semmi köze hozzá.
  Szeretnék megvilágosodni.”
 • 6. Figyelő2012 2012. március 14. 20:43
  „Az biztos, hogy Sopron mellett áthaladókat nagyon szép látvány fogadja.
  Legalább egy Nyugati típusú szép környezettel rendelkező cég épült volna oda!

  Vagy éppen az oda tervezett Lőtér, amely Nyugat Európában az egyik legszínvonalasabb lett volna, és nem kevés adó bevételt hozott volna a város számára.”
 • 5. falcobiarmicus 2012. március 14. 19:14
  „Sokszor elhaladok a telephelynek mondott elképesztő terület mellett!
  Teherautókkal hordják a földet (az út melletti felső bérlő kisebb piramisokat alkot, átszitálja,teríti a földet stb....), valóban hulladékLeRakó a Németh telep ( járólapok, vasak,törmelékek) VALÓBAN viSZI rendesen a szél a port az éppen edzésen résztvevő focistáknak, köztük gyerekeknek!!!
  ELKÉPESZTŐ ÉS DÖBBENETES LÁTVÁNY MOCSOK/POR KONTRA SPORTOLÓ EMBEREK !!!! BÉCS ÉS BALF IRÁNYÁBA!!!
  MÁS HELYRE DE AZONNAL !!! Egyetértek az 1. +4. hozzászólóval!”
 • 4. roberta 2012. március 14. 17:47
  „Az úgymond ,,telephely" inkább SZEMÉTTELEP!! ( wc kagyló -fürdőkád, bontási törmelék stb..kár hogy nincs fotó)
  2 lakópark között, sportpálya mellett !! nemzetközi útról jól láthatóan , Balfi szanatórium útvonala mellett ,kerékpár út tövében!!
  Ezzel szembesül a városunkba látogató turista és helyi lakos,valamint a sportolók és vendégeik.
  Nincs Sopronban erre a célra más Önkormányzati terület?”
 • 3. himbi 2012. március 14. 17:35
  „"A bérleti díjak üzleti titoknak számítanak - mondta érdeklődésünkre Németh Csaba földmunka-vállalkozó"

  Amint befizeti az már nem közpénz? Vagyis a közpénz az nyílt titok nem??”
 • 2. ÁrtatlanBárányka 2012. március 14. 16:28
  „Laccie!
  Ennyi erővel én meg mondhatnám, hogy minek kellett nektek az Ikva árterébe építkezni, miattatok majd minden évben kimosta az Ikva lakásom alsó szintjét.
  Kompromisszum kérdése az egész. El kell fogadni, hogy más is van a világon, nem csak mi:-)
  Persze ez a szektákra nem vonatkozik...”
 • 1. Laccie 2012. március 14. 12:17
  „Majd a nyári szeles időben is gondoskodjanak a kedves bérlők az összehordott föld és homok nedvesen tartásáról.
  Mivel iszonyatosan nagy mennyiségű port hord el a szél a környező házak felé.
  A Németh féle depo jobban hasonlít egy szemét telepre, mint telephelyre... A rendszeres égetéseket nem is számolva...
  A Quad pályánál is a szálló por volt a fő gond...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15-i programok Sopronban és a város környékén

Csokorba szedtük a március 15-i programokat. Tovább olvasom