Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bérlakásokra írnak ki pályázatot

Sopron - Negyvenkét megüresedett önkormányzati lakásra pályázhatnak hamarosan a soproni jogosultak. A lakások műszaki állapotának felülvizsgálata folyamatban van. A bérleményeket a nyár végén pályáztatják meg.
– A kezdetek óta lakója vagyok a Hátulsó utcai szociális bérháznak. Nem lehet elmondani, mit éreztünk, amikor birtokba vettük a lakást – mondta a négygyermekes édesanya, Balázs Jánosné. – Előtte albérletben laktunk egy vizes lakásban, s a körülmények sem voltak fényesek. Öt évet vártunk arra, hogy egészséges, szép otthonunk legyen.

Ha a pályázó vállalja a legfeljebb egy-, másfél vagy kétmilliós kiadással járó munkák finanszírozását, akkor a szokásos öt év helyett hét évig bérelheti az ingatlant.
– Jelenleg negyvenkét üres önkormányzati bérlakás műszaki felülvizsgálata van folyamatban. Ez alapján dől el, melyiket hogyan kell – kicsi vagy nagyobb ráfordítással, akár másfél-két milliós költséggel – rendbe hozni, lakhatóvá tenni – tájékoztatott Kónyi-Kiss Gáborné, az intézményi osztály szociális csoportjának vezetője.

– A nyár végén kiírjuk a pályázatokat. Ezek között lesznek olyan lakások is, amelyek felújítása nagyobb költséget igényel. Ha a pályázó vállalja a legfeljebb egy-, másfél vagy kétmilliós kiadással járó munkák finanszírozását, akkor a szokásos öt év helyett hét évig bérelheti az ingatlant.

– Pályázati űrlapokat a városháza szociális csoportjánál kérhetnek az érintettek. Idén eddig tizennyolc – időközben megüresedett – lakást utaltunk ki pályázat útján bérleményként – folytatta Kónyi-Kiss Gáborné.

– E lakásokra több mint százötvenen nyújtották be igényüket. Az elbírálás az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának a feladata. A nyár végi pályázati kiírás után legkorábban október végén már be is költözhetnek önkormányzati bérleményeikbe a lakók. A városvezetésnek továbbra is szándékában áll a szociális bérlakások építése – tette hozzá a csoportvezető. – Felmérték már azokat a területeket, amelyek számításba jöhetnek egy ilyen projekt beindításához. Jelenleg a finanszírozás megoldására, a pályázati lehetőségek számbavételére fókuszál az önkormányzat.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El kell égetni a méhcsaládokat

Győr-Moson-Sopron - Kapuvár és Csorna térségében sorra el kell égetni a méhcsaládokat, miután egy… Tovább olvasom