Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Békát mentenek, madarat gyűrűznek

Harmincöt éves a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület soproni csoportja.

Tagjai madarat gyűrűznek, békát mentenek és a városlakókat is ellátják hasznos tanácsokkal előadásaik során.

– A kezdeti cél nem változott, madárvédelemmel, megfigyeléssel foglalkozunk, segítünk a kutatómunkában és előadásokat szervezünk. Részt vettünk a békamentési akciókban és táborokat is tartunk – kezdte Mogyorósi Sándor, a szervezet titkára.

A Magyar Madártani Egyesület 1974-es alakulása után sorra szerveződtek a helyi csoportok, elsők között - egy évvel később – a soproni: tagjai valamikor egyetemi hallgatókból álltak, de ma már minden korosztály képviselteti magát.

A madárvédők a békamentő akciókban is részt vállaltak.
A madárvédők a békamentő akciókban is részt vállaltak.

– Fertődtől Kapuvárig fogadjuk magunk közé a természetkedvelő és azért tenni is akaró embereket. Ismeretterjesztő munkánk során olyan hétköznapi témákról is tartunk előadásokat, mint például környezetünk madarai, de kiállításokat is szervezünk. Most egy április 28-áig tartó tárlatra invitáljuk az érdeklődőket a Soproni TIT Stúdió-Galériába, ahol a tagok és szimpatizánsok fotói tekinthetők meg.

A madarak és a cukorgyár. A Breuer György Madártani és Természetvédelmi Szabadegyetem keretében a Soproni TIT-székházban rendszeresen tartanak előadásokat. A következőn, május 11-én Pellinger Attila, a Fertő–Hanság Nemzeti Park zoológusa egy érdekes szemszögből állít emléket a hazai cukorgyártásnak. A felszámolás alatt lévő petőházi gyár környezetét madárélőhelyként veszi górcső alá.

Olvasóink írták

 • 3. s.j 2010. április 09. 10:28
  „A tisztelt érdeklődőknek szeretném figyelmébe ajánlani a Madártani Egyesület Soproni Csoportjának honlapját, ahonnan az egyesület életéről, tevékenységéről, programjairól szerezhetnek bővebb információt:
  http://mmesopron.freeweb.hu/”
 • 2. cickány 2010. április 07. 20:37
  „Ja,jó kis előadásokat tartanak a TIT-ben. A mostani fotókiállítás is pöpec.”
 • 1. c7 2010. április 07. 18:48
  „Végre 1 jó hir!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vasúti pályát építene a GYSEV

A kisalfold.hu információi szerint a GYSEV Zrt. Fertőszentmiklós-Sopron-országhatár között új… Tovább olvasom